Szacuny
51
Napisanych postów
583
Wiek
29 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6088
Cześć wszystkim
Jako, że gotowanie to takie moje drugie hobby bo jeść trzeba, a lepiej jest jeść smacznie i ładnie niż zapychać kichy byle czym postanowiłem dokumentować moją szamę. To chyba pierwszy blog w tym dziale i mam nadzieję nie ostatni
A więc zaczynamy:
Szacuny
51
Napisanych postów
583
Wiek
29 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6088
Dzisiaj ciągle w biegu i na kolację trzeba było zjeść prawie 700 kcal :D ale na szczęście zacne makro. Smażył się 40 minut ale było warto. Placek z 4 jaj, 200g twarogu chudego, mąka żytnia pełnoziarnista posmarowany serkiem wiejskim light, z kakao
Chyba najlepszy jaki do tej pory zrobiłem
Szacuny
51
Napisanych postów
583
Wiek
29 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6088
Jako, że nie można edytować postów to jeszcze napiszę co jest co :D 1. Naleśniki pełnoziarniste z twarogiem i truskawkami na jutro na uczelnię 2. Omlet z dzisiejszej kolacji 3. No i dzisiejszy tatar po treningu
Szacuny
51
Napisanych postów
583
Wiek
29 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6088
Jako, że szamka wyszła petarda daje przepisik :D
Składniki:
1 duża czerwona papryka
600g wołowina udziec
2 papryczki peperoni
400g fasolki szpragowej
2 cebulki
Przyprawa Texas Grill Kotanyi
Przygotowanie:
Paprykę kroimy w średniej wielkości kostkę, cebulkę w piórka, peperoni w paseczki. Podsmażamy na suchej patelni lub pamie kilka minut i zdejmujemy.
Wołowinę kroimy w kostkę ok. 1,5cm posypujemy obficie przyprawą i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię, psik pamem i wrzucamy wołowinkę. Smażymy do zrumienienia aż puści sok i następnie dusimy pod przykryciem do miękkości. W tym czasie gotujemy fasolkę tak by była lekko twarda. Gdy wołowina będzie już prawie miękka dodajemy na patelnię fasolkę i resztę warzyw i dusimy do miękkości. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja jadłem z ryżem brązowym i sosem BBQ :)