...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
ciasto:
70g mąki pełnoziarnistej pszennej
70g mąki tortowej
łyżeczka oliwy z oliwek
80g wody
zagniatamy około 10 minut i odstawiamy na kolejne 10-15 minut, po tym czasie rozwałkowujemy jak najcieniej się da, wkładamy farsz (jaki kto lubi, ja zrobiłem twaróg ze szpinakiem) i myk na teflon (jeżeli nie mamy to rozprowadzamy na wierzch pędzelkiem oliwę z oliwek) i smażymy do momentu aż na cieście zaczną pojawiać się pęcherze powietrza, przewracamy i tak samo z drugiej strony. Najlepsze ciepłe z sosem czosnkowym :D
Jutro zrobię z wołowiną na ostro :)
70g mąki pełnoziarnistej pszennej
70g mąki tortowej
łyżeczka oliwy z oliwek
80g wody
zagniatamy około 10 minut i odstawiamy na kolejne 10-15 minut, po tym czasie rozwałkowujemy jak najcieniej się da, wkładamy farsz (jaki kto lubi, ja zrobiłem twaróg ze szpinakiem) i myk na teflon (jeżeli nie mamy to rozprowadzamy na wierzch pędzelkiem oliwę z oliwek) i smażymy do momentu aż na cieście zaczną pojawiać się pęcherze powietrza, przewracamy i tak samo z drugiej strony. Najlepsze ciepłe z sosem czosnkowym :D
Jutro zrobię z wołowiną na ostro :)
1
Poprzedni temat
*** BLOGI KULINARNE W KUCHNI SFD ***
Następny temat
Zupa na redukcje i nie tylko! Pomidorowo szpinakowa
Polecane artykuły