SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Ketchup & atraMent

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3073

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 211 Napisanych postów 8999 Wiek 45 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 79738
Lubię gotować, lubię też jeść i lubię focić. Tak więc wrzucę tutaj coś od czasu do czasu :) Na początek coś z dnia niskich węgli:


PIZZA Z CUKINII

ciasto
3 niewielkie cukinie ( łącznie ok 750g ze skórą)
50g mąki migdałowej
1 jajo+1 białko
5g oleju kokosowego
sól, pieprz, oregano, ulubione przyprawy



Cukinię obrać i zetrzeć na drobnych oczkach lub zblendować. Odstawić na paręnaście minut, następnie bardzo dokładnie odsączyć. Dodać przyprawy, mąkę, olej, żółtko oraz ubite na pianę białka. Przygotować sos ze 100g koncentratu zblendowanego z cebulą, czosnkiem, bazylią, oregano i tym co lubimy. Ja dałam odrobinę rozmarynu oraz sproszkowane pomidory i paprykę.



Ciasto wyłożyć na blasze. Ja użyłam silikonowej formy. Z podanych składników powinna wyjść pizza o średnicy 20 cm. Ciasto jest miękkie należy je układać łyżką i dociskać palcami. Mój piekarnik żyje własnym życiem w zależności od dnia niedopieka lub przypala wiec trzeba ciasto wyczuć. U mnie piekło się dość długo bo na pewno powyżej 20 minut w 180-200st C Kiedy jest gorące jest bardzo delikatne ale nie powinno sie doprowadzac do zbytniego przesuszenia. Następnie można pokryć je sosem i ułożyć ulubione składniki. Ja dodałam wołowinę która została mi z rosołu ;), pieczarki, paprykę oraz mozzarellę. Piekłam jeszcze parę minut aż mozzarella się rozpuściła



Pizza jest delikatna, wygodniej jeść ją nozem i widelcem chociaż po przestygnięciu ciasto twardnieje i można z powodzeniem chrupać trzymając ją w rękach.



Z użytych składników ( nie licząc warzyw) wychodzi ok 815 kcal BWT 65/19/55
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 583 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6088
Witamy :D kolejny do obserwowania :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 216 Napisanych postów 8941 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 84012
uuuuu bedę śledzić!

"Optymista to ktoś, kto wie, że zrobienie kroku do tyłu zaraz po tym, jak się zrobiło krok do przodu to nie katastrofa tylko cza-cza."

http://www.sfd.pl/Zrozumieć_kobietę_;_czyli_Female_Phase_Training_by_Ejpi-t1087093.html# 

"Ludzi z nadmiarem teścia sie tylko ogląda"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Czekałam na Ciebie !

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 4213 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 45605
Zdjęcia i szama pierwsza klasa Dziwię się że dopiero teraz się zdecydowałaś

Bo w życiu twardym trzeba być nie miętkim


DT aktualny: http://www.sfd.pl/Setterka_DT_2-t1068046.html

DT 1: http://www.sfd.pl/Setterka_go_on-t1062061.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 906 Napisanych postów 7311 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 111899
Skoro na redukcji pozostaje mi tylko patrzeć na zdjęcia jedzenia, to będę tu częstym bywalcem
Piękne zdjęcia i z pewnością smaczne jedzenie!! Bomba!!

"Pamiętaj, iż twoja własna determinacja, by osiągnąć sukces, liczy się bardziej, niż cokolwiek innego na świecie." (Abraham Lincoln)
.
.
http://www.sfd.pl/[BLOG]__SFORCIA__Czas_na_równowagę_i_powrót_do_formy!!_-t1150356-s1.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 54 Napisanych postów 8880 Wiek 44 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 71682
pizza mega też chcę taką a zdjęcia piękne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 211 Napisanych postów 8999 Wiek 45 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 79738
Dziękuję za bardzo mile powitanie :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 7560 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 84697
Mąkę migdałową na jakąś inną można by zamienić? jakies sugestie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 69 Napisanych postów 1532 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 106705
Też śledzę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 203 Napisanych postów 8582 Wiek 36 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 74835
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Fasola

Następny temat

Batoniki domowej roboty - prosto, szybko, tanio

WHEY premium