To zalezy czy potrzebuejsz 2000 czy 4000 kalorii, im wiecej tym zawsze bedzie drozej. Musisz wybierać po promocjach, cóż z tego że Ci napiszemy np wątróbka a moze Ty jej nie lubisz Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2019-04-30 21:26:19
Jak zawsze odpowiedz jest prosta - wszystko należy jeść z umiarem :-) Wątróbka jest ogólnie bardzo dobrym źródłem białka i tanim na dodatek , więc jak masz ochotę możesz ją jadać dosyć czesto, jednak należy wkomponować ten produkt z głową do całości zbilansowanej miski Osobiscie też uwielbiam ,ale z racji podwyższonego żelaza musialem na pewien [...]
Indyk. W sumie każde mięso. Chrząstki nie są tłuste ;-) Jak masz taki problem, to każde mięso można zemleć. Ja np. nie lubię suchych mięs - pierś z kurczaka jest dla mnieie do przełknięcia, chyba, że grillowan, albo posiekana, wymieszana z jajkiem, przyprawami i upieczona w formie takich siekanych kotelcików. No i ja fanką podrobów jestem - [...]
W dobrze zbilansowanym jadłospisie powinno znaleźć się wysokojakościowe białko pochodzące z przynajmniej kilku różnych źródeł, takich jak chude mięso (drób, wołowina), ryby morskie (łosoś, śledź, dorsz, halibut, makrela), jaja (najlepiej od kur z wolnego wybiegu) oraz nabiał (twaróg, jogurty naturalne, kefiry, mleko). Uzupełnieniem mogą być [...]
jeżeli nie masz kasy to staraj się trzymać tych zasad : http://www.sfd.pl/10_wskaz%F3wek_%BFywieniowych-t315293.html i oczywiście pogadaj z mamą żeby kupowała ryż, makaron, kaszę gryczaną, płatki owsiane, oliwe z oliwek, ... i tak wydaje pieniądze na jedzenie również dla ciebie a te produkty są naprawdę tanie.Do tego kupujesz sobie tanie mięso np: [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
powinno troche pomóc: staraj sie komponowac posiłki tak aby bazowac mniej wiecej na tych produktach Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - [...]
Wątróbka jak najbardziej si :) Zawiera wiele mikroelementów, których nie uświadczysz w tradycyjnych mięsach, no i ma sporo białka. Trzeba tylko pamiętać, żeby nie spożywać jej codziennie ze względu na zawarte w niej toksyny (w końcu to wątroba:)) i wysoką zawartość cholesterolu (chociaż to akurat w świetle najnowszych badań jest mało istotne). [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Nie chcesz/nie stac Cie na diete... Ok w pewnym sensie jestem w stanie zrozumiec, lecz nie do konca... Dieta nie musi byc droga... Sa podroby typu, watrobka, serca, zoladki... To sa tanie produkty, a rowniez bogate w bialko, ale i nie tylko. Produkty weglowodanowe tez nie naleza do drogich... Ryz, kasze to produkty stosunkowo tanie. Najdrozsze [...]
O każde danie tak można zapytać. I na każde pytanie dostaniesz odpowiedz, że liczy się ogół diety. Moim zdaniem jesz ubogo odżywczo, opierajac się na przetworzonych produktach. Nie widać tam żadnych wartościwoych tłuszczy, poza masłem, jajkiem i wątróbką - o ile nie jest to wieprzowa, bo ta raczej żródłem tłuszczy nie jest.
1. Dobre i tanie zrodlo bialka? Podroby... Watrobka, zoladki, serca... 2. Tluszcze z tlustych ryb morskich, orzechow, oliwa z oliwek, olej budwigowy, rzepakowy