sory ale kurva jak tam wątróbka i inne podroby bo na takiej rzeżbie to trzeba troche pomucić organki żeby coś takiego było EDIT: sogacz oczywiscie Zmieniony przez - Haldo w dniu 2005-07-22 19:41:32
Witaj Biniu. Ok teraz łapię ;) Oczywiście obawiałem się glukogenezy, dlatego trzymam bialko dosc nisko czyli 150g dziennie. Z ketozą nie mam zadnych problemów - 2 treningi i juz po treningu jest. Wiem ze ketoza to nic nadzwyczajnego, poprostu skutek uboczny dni niskoWW. Natomiast zaniepokoiło mnie info od Lyle'a McDonalda - w aktykule od UD2 w [...]
Ważne są źródła żelaza pochodzenia hemowego, czyli jak już parę razy pisaliśmy czerwone mięso (wieprzowina, wołowina), oraz podroby (szczególnie wątróbka, żołądki, serca). Na nich polecam się skupić jako jego źródłach. Oczywiście nie zmienia to faktu, że ryby, czy warzywa również warto jeść, ale jako podstawowe źródła żelaza o wysokiej [...]
[...] Panu Janowi na codzien zazdroszcze... Nolife - jesli idzie o ekonomiczne zrodla - jesli nie masz oporow, bo niektorzy maja, zainteresuj sie podrobami - w szczegolnosci watrobka - wyjdzie chyba fajnie cenowo, a znam z forum osobe, ktora z powodow zyciowych opiera na podrobach cala swoja diete, ma sie zdrowo i wyglada doskonale. Zmieniony [...]
Jeśli jestes na masie to bialka bym nie zmniejszal. Bardzo fajna dieta, dobre makrosy. Zamiast miodu rano dałbym rodzynki, śliwki kalifornijskie lub banana chyba ze masz z pierwszej reki z pasieki. W potreningowym ma nie byc tłuszczu, zamiast koktailu sugeruje normalny posilek wegle + bialko(kasza + cyc/ryba) lub ryz + miecho~. Jesli chcesz zostac [...]
watrobka jest dobrym skaldnikiem diety cyznie jest tuczaca tuczący jest dodatni bilans kaloryczny a nie poszczególne posiłki czy poitrawy. i drugie pytanie mam do orzechow wloskich czy tez moge je wlaczyc ddo diety jesli tak to w jakich porcjach czy moge np zamiast drugiego sniadanie podubac orzechy ? czekam na odp pozdraiwam:))) ile co i kiedy to [...]
Z mies wolowina, kurczak, ryby (tunczyk, makrela, szproty), watrobka, z nabialu sery zolte i twarogi, jaja, z zieleniny rosliny straczkowe, soja, siemie lniane, orzechy, szpinak, kasza gryczana Na tym co jesz nic nie stoi na przeszkodzie w budowaniu masy, jednak Twoja rozpiska jest uboga w makroskladniki i witaminy. Zmieniony przez - Precedens w [...]
Nie jest źle ;-) Choć i ta ryba, ale też olej kokosowy, czy masło klarowane mile widziane, wrzucaj tez podroby, są tanie, mają sporo tłuszczu i białka oraz witamin przy okazji ;-) Biały ryż częściej wymieniaj na basmatii, paraboliczny, czy jaśminowy. Po treningu mozesz dać więcej tego ryżu niż 50g. 50g na noc mi spokojnie wystarczy i [...]
udka moga byc (najlepiej bez skory) najekonomiczniej wyjdziesz na tym jak bedziesz kupował całe tuszki kurcząt - jak ktos pisal wyzej podroby drobiowe tez polecam (watrobka, serduszka) sa dosc tanie i dobre (ale tylko na cieplo :)
1. WIEK: 36 2. WAGA: 75 3. WZROST:166 4. WYMIARY:Trenuję dla siebie nie dla wymiarów patrze w lustro -biceps: około 39-40 -klatka: nie mierzyłem -udo: brak pomiarów ale jestem niski i są dośc masywne -talia:nie mierzone raczej patrze w lustro 5. STAŻ NA SIŁOWNI: kilka latek z przerwami - jak praca pozwoli i życie obecnie trenuje 6 miesięcy [...]
[...] tkanke tluszczowa. Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i dodaj do niego 300 kcal zamiast "regulaminowych" 500. Rozloz kalorie miedzy wegle, bialko i tluszcz w proporcji 40/30/30. Co do finansow to twarog mozesz kupic juz za 7zl/kg, watrobka cieleca/drobiowa czy biale ryby mozna dostac juz za 8 zl/kg, a sa to swietne zrodla bialka.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
nie musisz mieć rozpisanej na cały tydzień. Np sporo osób myśli że pierś jest droga, 100g koszt ok 1.2 jqk dobra promocja do 1,7, białka ok 20-22g, serek wiejski 200g ok 1.50-2 zł białka 20g na 200g serka i już widać że pierś jest tańsza. Białko z tanich mięs to całe kurczaki, podudzia, jaja, przetwory mleczne, śledzie, podroby (żołądki wątróbka, [...]
Dudee to było tylko żeby rozpisać makrosy. Ogólnie to jadam kasze, różne ryże, makarony, ziemniaki, warzyw nie licze w diecie ale do każdego posiłku (prócz śniadania) dodaję, owoce jadam, z mięs to kurczak, wątróbka, indyk, czasem wołowina jak mam przypływ gotówki, ryby (na jutro już mam świeże filety śledzika i inne jadam) :) Ciężko mi obliczyć [...]