Czego potrzebujemy: 300 g mrożonych lub świeżych warzyw 3 białka jaja kurzego 3 całe jajka 120 g jogurtu naturalnego 200 g fileta z kurczaka 5 g oleju przyprawy Jak wykonać: Olej rozgrzewamy na patelni i dusimy warzywa około 8 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy ulubionymi przyprawami. Jeśli używamy świeżych i/lub twardych warzyw - dusimy je do [...]
Czego potrzebujemy: 4 białka jaj w temperaturze pokojowej 150 g erytrytolu 400 ml zimnej śmietany 30% 30 g erytrytolu ( porcja do śmietany ) do dekoracji - borówki, maliny, listki świeżej mięty, płatki migdałów, orzechy, ulubiony Dziki Sos Jak wykonać: Białka ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy po łyżce erytrytol. Ubite na sztywno białka [...]
Czego potrzebujemy: 90 g Dzikiego białka 20 g WPC w ulubionym smaku 25 g mąki gryczanej 50 g owoców w żelu olej kokosowy do spryskania patelni Jak wykonać: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy mąkę i wpc i miksujemy razem. Na rozgrzanej patelni smażymy mini omlety. Podajemy z ulubionymi owocami w żelu. U mnie królują wiśnie. Wartości odżywcze: [...]
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g pieczarek 100 g kolorowej papryki 1 mała czerwona cebula 15 g ulubionej dzikiej oliwy 70 g sera brie 1 jajko ulubione przyprawy Jak wykonać: Pieczarki ścieramy na tarce i dusimy na wodzie z przyprawami. Paprykę i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oliwie do miękkości razem z [...]
W poszukiwaniu wegańskich słodkości natrafiłam na te czekoladowe batoniki. Ot kawałek czekolady do przekąszenia podczas spaceru albo w domu do kawy. Batonik przyciąga wzrok swoim opakowaniem. Jest estetyczne, kolorowe i po prostu ładne. Sam batonik przypomina niemałą sztabkę czekolady. Wiele tego typu produktów powstaje na bazie oleju kokosowego, [...]
Czego potrzebujemy: 100 g jabłka 100 g płatków - owsiane, orkiszowe, żytnie 25 g ziaren słonecznika 25 g orzechów - laskowe lub włoskie 40 g płynnego miodu 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 40 g suszonej żurawiny 30 g jagód goi Jak wykonać: Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Wszystkie składniki poza żurawiną i goi łączymy. Najlepiej [...]
Czego potrzebujemy: 70 g ksylitolu lub inny słodzik w odpowiedniej ilości 60 g miękkiego masła 1 jajko 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki sody 110 g mąki orkiszowej 150 g płatków owsianych 50 g żurawiny 40 g gorzkiej czekolady Jak wykonać: Masło razem z ksylitolem ucieramy na puszystą masę. Kolejno dodajemy - jajko, szczyptę soli, sodę, cynamon, [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 200 g mąki owsianej 25 g kakao 30 g ksylitolu szczypta soli 90 g oleju kokosowego rafinowanego 1 jajko Masa: 250 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 40 g pudru z ksylitolu Jak wykonać: Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię i wkładamy na około 15 minut do lodówki. Po tym czasie ciastem wyklejamy formę do tarty - [...]
Czego potrzebujemy: 120 g banana - im bardziej dojrzały tym lepiej 1 jajko 35 g jogurtu naturalnego 90 g mąki ryżowej Quamtrax pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej 15 g płynnego oleju kokosowego 25 g Choco kremu Jak wykonać: Wszystkie składniki poza Choco Kremem miksujemy na gładką masę. Przygotowujemy [...]
Czego potrzebujemy: 250 g twaróg półtłusty 40 g Sugar Free Jelly o ulubionym smaku 40 g ulubionego smaku białka - ja użyłam białej czekolady 40 g gorzkiej czekolady min 75 % 5 g olej kokosowy 200 ml wrzątku Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Twaróg, białko oraz wystudzoną galaretkę umieszczamy w misce i dokładnie [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 80 g wiórków kokosowych 100 g płatków owsianych 150 g masła orzechowego - ja użyłam z nerkowców wersja crunchy 50 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady 50 g jogurtu naturalnego Masa: 400 g serka wiejskiego lekkiego 70 g ulubionego białka - ja użyłam słony karmel 15 g żelatyny + 150 ml wrzątku Jak wykonać: Wszystkie składniki [...]
Czego potrzebujemy: 200 g kolorowej papryki 80 g marchewki 80 g korzenia pietruszki 80 g groszku cukrowego 200 g cukinii kawałek białej części pora pół niedużej czerwonej cebuli 20 g oliwy czosnkowej 200 g piersi z kurczaka 100 g sosu słodko kwaśnego - ulubionego 150 g makaronu - ja użyłam udon - możecie zastąpić ryżowym sól, pieprz Jak wykonać: [...]
Czego potrzebujemy: 100 g choco muffin 20 g oleju 100 ml mleka 250 g twarogu półtłustego 200 g jogurtu naturalnego 2% 50 g ulubionego białka - u mnie oczywiście słony karmel 15 g żelatyny + 100 ml wody 70 g masła orzechowego 100 g daktyli szczypta soli Jak wykonać: Choco Muffin przygotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Ja używam tortownicy [...]
Czego potrzebujemy: 4 jajka w temperaturze pokojowej 80 g erytrytolu 50 g mąki ryżowej 50 g mąki orkiszowej jasnej 20 g kakao 250 g twarogu półtłustego 100 g mleka kokosowego 2 łyżki erytrytolu ( tym razem do mleka) 10 g Sugar Free Jelly malinowej + 200 ml wody 100 g borówek Jak przygotować: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na pianę, [...]
Czego potrzebujemy: 120 g banana 70 g pestek słonecznika 10 g kakao 40 g mąki kokosowej 250 g twarogu półtłustego 200 g jogurtu naturalnego 70 g erytrytolu 15 g żelatyny + 100 ml wody 30 g kakao 30 g odżywki o ulubionym smaku owoce do dekoracji Jak wykonać: Banana, pestki, kakao i mąkę blendujemy. Foremkę o średnicy 18 cm wyklejamy masą i [...]
Czego potrzebujemy: 90 g kaszy manny 80 g mąki orkiszowej jasnej 100 g erytytolu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 500 g startych jabłek łyżka cynamonu 30 g masła Jak wykonać: Kaszę, mąkę, erytrytol, proszek do pieczenia mieszamy w misce. Dzielimy na 3 części. Jabłka mieszamy z cynamonem. Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. [...]
Czego potrzebujemy: 150 g mąki orkiszowej jasnej 60 g oleju kokosowego 50 g erytrytolu 1 jajko 140 g Jagód w żelu pół łyżeczki proszku do pieczenia Jak wykonać: Olej ucieramy z erytrytolem i jajkiem na wysokich obrotach. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. 3/4 ciasta wykładamy w foremce lub na papierze do pieczenia. Na [...]
[...] uplasowała się siara bydlęca ( colostrum) pod względem wpływu na średnią moc najwyżej uplasowały białka serwatkowe, pod względem wpływu na masę ciała najwyżej uplasowały się węglowodany, jednak białka serwatkowe były na drugiej pozycji ( standardowy skład gainera) Wniosek Wyniki tego przeglądu potwierdzają skuteczność i bezpieczeństwo białka [...]
Widząc kremową pastę z koperkiem, od razu wyobraziłam sobie świeżą wiosenno-letnią kanapkę posypaną szczypiorkiem. Jakież było moje zdziwienie, kiedy zobaczyłam na pierwszym miejscu w składzie napój sojowy i fermentowany napój sojowy. Czar prysł, ale z drugiej strony, wszelkie twarożki są produktem mlecznym, tak więc i tutaj musiała się pojawić [...]