będę starał się, jak mogę wcielać inne mięsa rownież, ale z tym z własnego doswiadczenia wiem, że będzie trudno - mimo, że dla chcącego nic trudnego }:-( pisałem już wcześniej, że jem na ogół piersi z kury, indyka, podudzia,wołowina, wieprzowina - trzeba sie rozejrzeć za tym, najgorzej, że to tłuste - jedyna myśl, co z tego zrobić to smażenie ? [...]
Nie jedz w koło Macieju piersi z kuraka: http://potreningu.pl/articles/4805/drob-czy-wieprzowina Drób ma nie tylko zalety, ale i wady , np. dużą zawartość fosforu - który w nadmiarze osłabia kości. Jedząc go 2-3 razy dziennie przez dłuższy czas, wyrządziłbyś sobie szkodę... Wieprzowina ma też więcej witamin. Mięsa powinny być urozmaicone - czasem [...]
Nie chodzi o mocno tłuste mięsa, raczej o takie które mają trochę tkanki łącznej ; pokażę Ci później na przykładzie zdjęć z netu. Po drugie - odrobina tłuszczu z mięsa też nie zaszkodzi, przecież wliczasz go w bilans. Na takich rzeczach świetnie wychodzą zupy, gulasze, pieczenie... Najróżniejsze rzeczy. Na przykład pieczona (czy duszona) [...]
No to współczuję Ci serdecznie z tymi świętami. Chyba bym te druty wszystkie wyrwał i zjadł coś dobrego na Twoim miejscu. ;D Co do kurczaka to ja nie mogę go zjeść. =\ Już się dwa razy przekonałem. Kurczak ma takie włókniste mięsko i nie da rady tak zmixować żeby przez zęby przeszło. =\ Zdjąłem na chwilę 3 gumki, bo myślałem, że mi przeleci przez [...]
Nie ograniczaj za nadto węgli, bo ograniczając glikoken po pierwsze się osłabisz, a po drugie możesz też stracić mięcho to co napisałaś "ALBO na obiad: pieczone warzywko typu baklazan/cukinia na oliwie ryz brazowy / makaron pelnoziarn. ALBO na obiad: gotowane brokuly/kalafior z ryzem brazowym ALBO na obiad: zupa (kapusniak, rosół) ALBO [...]
[...] nie podszedl mi bo byl za gesty ... Creashot - super! zrobie kiedys na nim cykl, duzym plusem jest dla mnie super smak grapefruit - pycha, pompa nie zla, rozpuszczalnosc bajka Master Meal - rosol i grzybow - nie podchodzily mi pomidorowa super Bulk - super, choc musze uwazac na wit B12 ktora w skladzie sie znajduje Hot sport drink - dobry smak
Było w moim dzienniku, ale i tutaj wydaje się na to odpowiednie miejsce: Whey Protein 95 Bardzo dobre białko. Mogłoby co prawda być nieco więcej białka procentowo, ale i tak jest ok. Rozpuszczalność – 4,5/5 – mieszam z mlekiem „prosto od krowy” odstanym 1 dzień w lodówce, więc nie jest pełnotłuste. Przy dynamicznym machaniu szejkerem (z sitkiem) [...]
[...] - Herbata - 2x kanapka: szynka masło/serek śniadaniowy, pomidor, ser 10:00 - slodycze, lody butelka i wody 12:00/13:00 (obiad) - najczesciej rosol z kury, pomidorowa - kotlet z kurczaka - kapusta 15:00 - zas jakies slodycze czy cos w tym rodzaju i woda 18:00/19:00 kolacja -mleko, [...]
Ja też nie miałem żadnego opatrunku. Na kontroli byłem w czwartek. Włożył palec do ust, dotknął w miejscu złamania, spytał czy boli. Dotknął też od zewnątrz i tak samo spytał. Kazał mi przyjechać za dwa tyg na zdjęcie i tyle. Ja jak się wku***ię to zdejmuję gumki i jem normalnie. ;D Ale ja mam tylko pękniecie, także ostrożnie. Ostatnio jadłem [...]
[...] to piers tez ale pamietaj gotuj rozmrozone piersi tylko wtedy czas ten sie sprawdza.jasne ze do wody trzeba cos wrzucic moga to byc swieze warzywa przyprawa typu wegeta czy rosol w kostce ale najlepiej swierza wloszcyna.przed gotowanie posol lekko wode.z powstalego wywaru mozesz przygotowac sos i w ten sposob ie zmarnujesz substancji pozostalych [...]
Przeciez rosol trzeba z czegos ugotowac prawda? Wiec jak gotuja u Ciebie rosolek to bierz i cyca kurczaka i masa pojdzie:D Dodam ze ja to sobie czesto gotuje rosolek wlasnie z udek i piersi.
zależy z czym gotujesz rosół, jeśli brać pod uwagę sam wywar to mym zdaniem nie ma sensu liczyć kcal (no chyba, że ktos preferuje tłustą wkładkę wtedy moze być więcej "oków")
Jak bedziesz dusil mieso np. udziec z indyka lub jakas wolowine, wieprzowine to dodaje sie troszke wody,lisc laurowy,czonsek,cebula i po duszeniu wychodzi sos ktorym polewamy mieso;-) Jak zostanie Ci z obiadu rosol, to mozna go tez mocno zredukowac, czyli odparowac i bedziesz mial tez do polania
Składniki: - 1 spora cebula - 2 łyżki czerwonej papryki w proszku (węgierskiej!) - piersi kurczaka na 4 osoby - 1/2 szklanki bulionu z kury (z kostki) - trochę białego wytrawnego wina (jeśli jest) - 1/4-1/3 szklanki śmietanki 30 proc. - dobry oliwa Wykonanie: Drobno posiekać cebulę i zeszklić na dużej patelni na małym ogniu 10-15 min, aż [...]
co dokladniej masz na mysli? jak jest czym to zawsze zastapie, jadam zamiennie twarog, tunczyka, raz w tygodniu jakas rybe, czasem od swieta zarzuce cielecinke, wolowinke lub inne mieso,ale niestety ten nasterydowany i nieszczesny kurczak to u mnie podstawa Zmieniony przez - szef88 w dniu 2012-10-03 19:52:23 golonka z indyka, skrzydło indycze, [...]
Mięso z indyka jest dość chude w zależności od części, mięs to jest też bardzo delikatne, dostarcza nam małej ilości tłuszczy, ale za to wiele pełnowartościowego białka. W 100g piersi z indyka, bez skóry dostarczymy 83kcal, w tym: 19,2g białka 0,7g tłuszczów (w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,22g, kwasy tłuszczowe jednonasycone 0,33g, kwasy [...]
Cześć! Dziękuję za napisanie parę słów o sobie. 1. Co zrobić żebym jadła więcej? Przyczyn braku apetytu może być wiele. Czy jesteś pewna, że jadłaś 1000-1500kcal? Jeżeli tak to aby poprawić trawienie, warto zadbać o - lepszą perystaltykę jelit, spaceruj po każdym posiłku (ja kręcę się po mieszkaniu lub biurze) - spożywanie produktów wspierających [...]