[...] Zawarte w nich węglowodany oprócz kalorii nie zawierają żadnych składników odżywczych, a stwierdzenie o ich różnym czasie wchłaniania można włożyć między bajki. Są wchłaniane bardzo szybko, zwiększając bardzo mocno poziom cukru we krwi. Białka też nigdy nie dorównają temu z jedzenia, które są żywą tkanką, a nie tworem jakiś ultrafiltracji.
Brutusie :) Jaki nocny katabolizm?? Co to takiego? Biegasz we śnie? :)) Obniżony poziom cukru nie oznacza katabolizmu i zamiast marnować aminy lepiej zjeść owsiankę i jajeczko :) .. proste nie? -=light=-
Ok ustalmy cos... zaraz po treningu mam zwiększyć indeks glikemiczny! najlpeiej zarzucić jakies szybkio przyswajalne węglowodany tak by podnieść poziom cukru we krwi, tak by jak najszynciej wyzwolić energie w organizmie. Miód ma indeks glikemiczny n a pozziomie IG=87... dżem pewnie też kolo tej wartości ale ile tego powinienem zjeść zaraz po [...]
[...] które często kupuje w Markecie chociaż przyznam się, że warzyw szukam gdzie indziej, podobnie jak owoców ich jednak jem mniej. Choc w sezonie truskawkowym udaję się do Babci na wies gdzie delektuje sie tymi owocami (jedne z najlepszych niski poziom cukru ok 7g na 100). Zatem jak dobrze to rozplanujesz to plusów będzie więcej niż minusów.
4-hydroksyizoleucyna ma dobry wpływ na węglowodany i poziom cukru. bo pobudza produkcję insuliny a to jest kolejny argument przemawiający za stosowaniem fenuplasta podczas robienia masy
[...] przetrenowaniem oraz możliwością wystąpienia licznych urazów. W takich sytuacjach nalezy usunąć przyczynę - a jest nią z pewnoscią brak glikogenu mieśniowego i niski poziom cukru we krwi przed wysiłkiem (spowodowany niedożywieniem) W takich przypadkach nalezy zawsze pamiętać by po skończonym treningu wypić napój carbo, a kilkadziesiąt [...]
[...] całokształtu zmian metabol(katabolizm i anabolizm). Dalej jednak nie moge sobie wytlumaczyć pewnej rzeczy może wiec inaczej. Co sie dzieje gdy zjemy cukierka i poziom cukru we krwi nam wysoko podskoczy ? -VERSUS- CO sie dzieje gdy zjemy taka sama ilosc weglowodanów pochodzacych z kaszy jęczmiennej ? O to mi chodzi.. dlaczego mamy [...]
Ja wiem ze po cukrach prostych insulina szybciej reaguje na wysoki poziom cukru we krwi Nie w każdym przypadku. Porównać możemy sobie np bułkę pszenną lub wafle ryżowe, gdzie mamy skrobię, czyli węglowodany złożone z jakimś owocem, np jabłkiem, w którym występuje nie tylko glukoza ale i fruktoza, błonnik plus inne nutraceutyki. W takiej sytuacji [...]
[...] podaz kalorii i procentowa zawartosc weglowodanow a zwieksza sie ilosc aktywnosci fizycznej. Aeroby powinny byc wykonywane najlepiej na czczo lub po treningu silowym, kiedy poziom cukru jest dosc niski. Kto tak naprawde chce te ladne nogi? Z Twojego opisu wynika, ze moze to tez byc kwestia budowy. Jesli nie ma zbyt duzo tluszczu na nogach, to [...]
[...] Miałem podobny problem jak AGITAAA tyle tylko, że ja jadłem tylko słodyccze. Od jakiegoś czasu jak biorę chrom nie czuję "głodu". Nie chce mi się nic słodkiego. Chrom reguluje poziom cukru we krwi i raczej pomaga. AGITAAA spróbój i zobacz czy będzie Ci się chciało jeśc tak bardzo. Chrom ma także za zadanie obniżenie apetytu. POZRDY!!!
spox... ptaku jesli poziom cukru bylby jedynym czynnikiem determinujacym nasz cykl spania/czuwania to nie istnialy by np.: srodki nasenne. czasami nie mozemy zasnac z innych powodow...np.: kofeina , albo stres zwiazany z dieta albo....
lodówka na zamek czasowy ;) sąsiad ostartnio stwierdził, że to chyba jedyna rada dla nieco, żeby zamykała się o 20 i otwierała dopiero rano :) Chrok - jaknajbardziej, możesz także spróbować chitosanu, który pęczniejąc w żółądki także sprawia że czujemy się syci :) dodatowo reguluje poziom cukru we krwi i trójglicerydów,
tak chodzi o proste węglowodany, aczkolwiek bardziej miałem na myśli rafinowane, najprościej to można przedstawić na przykładzie słodyczy które całe są z cukrów rafinowanych, szybko podnoszą poziom cukru we krwi, który insulina obniża i przez to stajemy się ospali i bez energii pomimo tego, że wartość energetyczna była dość duża
carbo z reguly laczy w sobie zalety ww szybko podnoszacego poziom cukru jak rowniez dostarzcajacego przez dluzszy czas cukrow wiec jest dobrym roziwazaniem jednak nie oczekuj rewleacji carbo to taki ryz w proszu - moze smaczniejszy ale to kwestia gustu
Samo stosowanie IGF-1 może być przyczyną niedocukrzenia,musial bys kontrolowac poziom cukru we krwi Sluchaj jutro dam fajny artykul do poczytania o igf-1 i des(1-3)igf-1 bo zauwazylem ze coraz czesciej ktos o niego pyta.