oliwa z oliwek nie za bardzo się nadaje do długiej obróbki cieplnej, lepszy w tym wypadku byłby olej kokosowy lub masło klarowane, ale tak jak mówisz lepiej dodać tłuszcz, aczkolwiek nie musisz rezygnować ze smażenia i przyrządzić go na tłuszczu w sprayu praktycznie pozbawioneog kalorii [...]
[...] to syf, ale tilapia daleko od "syfu" tez nie odstaje %-) 1. nie bedzie mialo. mozesz podgrzewac. 2.nie bedzie dobre. w ogole zrezygnuj ze smazenia, albo uzywaj do tego celu maslo klarowane, smalec, olej kokosowy, bądż beztluszczowy i najlepszy w tym przypadku "PAM". miesa nie musisz gotowac, mozna piec, grillowac, smazyc beztluszczowo na teflonie
[...] tłuszczowo-białkowego oczywiście że to sprawa indywidualna , to była tylko taka moja propozycja skoro juz sam sobie takie dał ;) . A te płatki z jajkiem nie smażysz na oleju ?? Oliwa z oliwego do "podsmażania" a do smażenia olej kokosowy:) tak to powiedzmy . Na wieczór możesz się pokusić o serek ziarnisty , mozarella z pomidorkami i sosem z [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Ja miesiączkuje normalnie, ale jem też kilkadziesiąt gramów tłuszczy więcej od Ciebie. Z dobrych żródeł tłuszczu masz np: migdały, nerkowce, oliwę na zimno, do smażenia olej kokosowy lub masło klarowane. A czemu nie jesz normalnego masła takiego jak np osełka? I napewno nie polecałabym jeść cały czas kurczaka, tylko np udziec z indyka [...]
Nie polecam jeść łososia 3 razy w tygodniu. Jest tam mnóstwo syfu. Do smażenia lepsze np. masło klarowane, olej kokosowy, smalec etc. Możesz dorzucić te produkty: dostarczą różne rodzaje kwasów nasyconych, a smalec ma też sporo jednonienasyconych.
1. Lepiej olej kokosowy, jednak oliwa również nadaje się do krótkiego smażenia (przewaga tłuszczy MUFA). 2. Różni się oczyszczeniem, ergo rafinowany jest lepszy do obróbki termicznej, gdyż posiada wyższy punkt dymienia. Nierafinowany nadaje się bardziej do stosowania na zimno, że względu na aromat, i być może odrobinę, minimalnie wyższe wartości [...]
krótkie smażenie(powiedzmy ~10min) będzie dopuszczalne na oliwie Aczkolwiek do smażenia staraj się wybierać masło klarowane,olej kokosowy,smalec Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-01-13 20:43:01
Ogulnie to rozmaicam nie jem tylko piersi jem różne chude mięsa jem także sery białe a co do weglów to tez kasze ziemniaki iinne ryze a co do tluszczy to kokos orzechy do smażenia olej kokosowy a co do makro to w dni treningowe 300 ww w wolne 250 a białka 160 tłuszczy 80 g czy tak nmoze być ?
[...] Oliwa z Oliwek Extra Virgin nada się do sałatki, opcjonalnie do krótkiej obróbki termicznej, aczkolwiek jeżeli szukasz źródła tłuszczy do częstego smażenia celuj w olej kokosowy, nie drogi, a wartościowy. Urozmaicaj swój jadłospis, wychodź poza ramy drobiu czy ryżu ( odnośnie ryżu, wybieraj paraboiled albo basmati. ) Jeżeli Twoim celem [...]
[...] już na pewno nie na tyle, aby miało to jakieś konkretne znaczeni w kontekście całej diety. W końcu cała dieta to posiłek za posiłkiem, jakby nie patrzeć. Zwróciłbym uwagę na olej kokosowy, jak i inne tłuszcze do smażenia, bo też różnie się je powinno smażyć, w różnych temperaturach. A skład tego omletu jest na tyle wartościowy, że nawet przy [...]
http://www.alleceny.pl/static/images/Aleceny_Model_Promotion_Table/big/chleb-7-ziaren_842c79c0b58fcce745dc79359471f1f7.jpg ktory z tych dwoch jest lepszy z biedry? Olej kokosowy rafinowany 100% (biedra) najlepszy do smazenia? Majonez (winiary) straszne zło?
To oczywiste, że olej kokosowy nierafinowany ma więcej bioaktywnych składników, co nie oznacza, że nie nadaje się do smażenia, bo nadaje się jak najbardziej. W przypadku tego oleju nie panikowałbym specjalnie. Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-06-04 10:06:18
[...] podejście = większe efekty. (Jeżeli jednak nie chcecie bawić się w obliczenia, to skupcie się na jedzeniu zdrowych posiłków, jak najmniej przetworzonych. Zamiennik zamiast oleju do smażenia to olej kokosowy itd, dużo warzyw i owoców, choć z owocami trzeba uważać i nie przesadzać zbytnio.) ps- Wszystko zależy od waszych celów, jeżeli mierzycie [...]