polecam olej beztłuszczowy PAM lub Berkley&Jensen. Poza tym do smażenia idealnie nadaje sie olej kokosowy, smalec, masło klarowane. Mozesz sobie na tych ostatnich przesmażać na niewielkiej ilosci. A jesli masz teflonową patelnie, to zadnego tluszczu nawet nie musisz dodawać
Unikaj oleju słonecznikowego, nie nadaję się do smażenia, posiada wysoką zawartość podatnych na utlenianie kwasów tłuszczowych omega 6, których stosujemy za dużo na rzecz kwasów omega-3, masz sporo produktów do wyboru ( oliwa z oliwek/olej kokosowy/masło klarowane/olej rzepakowy, choćby nawet smalec ) Zmieniony przez - dudee w dniu 2014-03-01 [...]
Olimpio jesli mogę wtrącić :smalec do smażenia ( kokosowy olej) jest jak najbardziej ok. Nie znam składu tych sprayow ale na pewno nie będą zrowsze od naturalnego smalcu czy oleju. Osobiście raczej dusze na teflonie niz smaże. Ale jeśli juz to wystarcza na dobrej patelni niewielka ilość smalcu lub oleju i jest ok. Jęsli ktoś nie buduje formy na [...]
[...] na śniadanie i problemów z trawieniem nie miałem, a za jajkami zbytnio nie przepadam. Dorzuciłem białka do śniadania, myślę że teraz jest w porządku. Co do tłuszczy, to olej kokosowy służy do smażenia, a oliwa z oliwek jest dodawana już po przygotowaniu. @blue_hope - dieta została już zmieniona na redukcyjną. [...]
Cytuję Charona - "Smażymy najlepiej na tłuszczach nasyconych, stałych w temperaturze pokojowej, które są najbardziej stabilne podczas ogrzewania, a więc olej kokosowy, palmowy, smalec. Do w miarę krótkiego smażenia przy niewysokich temperaturach możemy użyć tłuszczów jednonienasyconych - oliwa z oliwek, olej rzepakowy. Nie smażymy na [...]
nie broń boże na zwykłym oleju nie używaj do smażenia nawet jak to by miała być oliwa z oliwek, najlepszym tz. pod względem ceny było by zwykłe najnormalniejsze masło, jak już olej to olej kokosowy czy coś takiego.
[...] czasu do czasu, miód wywal, chleb pszenny zamień na razowy, kasze, ryże wyglądają lepiej, brakuje owoców. Rzepakowy mam nadzieje, ze nie do smażenia :) Jesli tak wymień na olej kokosowy lub masło klarowane. Na śniadanie nie masz pełnowartościowego białka, mleko nim nie jest. I to zapotrzebowanie to jakieś małe się wydaje. Moim zdaniem deficyt [...]
[...] g****. Nie wiem dlaczego ale na 5 z 6 posiłków u ciebie znajduje się oliwa. Smażysz na niej czy dodajesz żeby podbic tłuszcz? Jeśli chcesz używać dobrego tłuszczu do smażenia to wybierz olej kokosowy, masło klarowane czy smalec, a jeśli chcesz dobić tłuszczu w diecie to wybierz orzechy, ryby (ale nie z puszki), masło (do smarowania) czy awokado.
Nie, wszystko wazymy przed obróbka, makro się nie zmienia po obróbce, najwyżej waga. I jak masz dodawać tłuszczy, to wywal tem pamy, spraye, daj do smażenia olej kokosowy, masło klarowane, smalec. Do kurczaka dałabym kokosa lub masło, ze względów smakowych. Jak byłes na 1600-1700 to była głodówka, mogłeś spowolnić metabolizm, organizm przestawił [...]
Bez względu do czego go stosujesz zmień na inne źródło tłuszczów. Byle nie z pestek winogron, który również ma bardzo niekorzystne proporcje n-3:n-9. Jeżeli chcesz do smażenia do smalec, masło klarowane, olej kokosowy, lub bezkaloryczny PAM. W spożywania na zimno, oliwa z oliwek, rzepakowy dobrej jakości.
W pierwszym posiłku nie ma pełnowartościowego białka, za dużo prochu, brak tłustych ryb, mięs, brak owoców, orzechów, oleju kokosowego, awokado, tłuszcze wrzuć na poziomie 70-80, białko 2g wystarczą okolice 130-140g bedzie optymalnie, reszta węgle. Wrzuć owoce, ziemniaki, bataty, jak podbijesz tłuszcze to kalorie wzrosną. Da radę wszystko [...]
[...] niż samo białko jaja, do tego dużo zdrowych tłuszczy, których u Ciebie zdecydowanie brakuje. Powinieneś jeść conajmniej 1g tłuszczy na kilogram masy ciała, zainwestuj np w olej kokosowy (smakuje bardzo dobrze i zawiera bardzo zdrowe tłuszcze średniołańcuchowe) do smażenia. Mięsa to świetne źródło tłuszczy! Nie unikaj tłustych mięs! Tłuszcze [...]