Odchudzanie podczas karmienia piersią to nie jest dobry pomysł. Pomyśl o tym, jak już przestaniesz karmić. Obecnie nie robiłabym sobie kłopotu nie ważyła wszystkiego etc. Gdy karmisz piersią chcąc nie chcąc Twoje zapotrzebowanie wzrasta. Zwracaj uwagę, by było i białko tłuszcze i węglowodany. Skup się na tym fajnym czasie "bycia z dzieckiem" [...]
kocio2009, na jakim oleju moge smażyc np. kurczaka i czym moge zastapic wędliny ? do smażenia: maslo, olej kokosowy, beztłuszczowy spray. mozesz smazyc na samym teflonie. nie bazuj jedynie na smazeniu: gotuj, paruj, piecz, grilluj. wędliny mozna zastąpić miesem (zrobisz w domu, kroisz na plastry), rybami, pastą jajeczną, etc
Jeżeli przy nadwyżce kcal bazujesz głównie na zdrowych węglach to uciął bym węgle i podbił tłuszcze do tej samej kaloryczności. Oliwa z oliwek, awokado, olej lniany, kokosowy nierafinowany - na zimno a do smażenia smalec lub masło klarowane. Mi pomogło, owiele lepiej czuję się podbijając tłuszczami a węgle trzymać na poziomie 2,5-3g na kg masy [...]
Zamiast indyka czasem wolowina leci lub jaja, od czasu do czasu tunczyk/makrela aczkolwiek nie przepadam. Wszystko smażę na oleju ryżowym, czasami na oleju z pestek winogron. Zrezygnuj z tych olei, a dodatkowo po obróbce termicznej bardziej szkodą niż może się wydawać. i tak jak wyżej do smażenia masło klarowane, olej kokosowy czy nawet smalec.
ja też żadko smażoną robie...dla mnie nawet w smaku o wiele lepsza gotowana...taka mięciutka z warzywkami PYYCHAAA :) najlepszy do dłuższego smażenia jest OLEJ KOKOSOWY...ten z pestek też może być
Całkiem ok, ale białko podbij sobie do około 150-160g. Na kolację wrzuć węglowodany. I nie smaż na maśle extra, tutaj raz będziesz musiał kupić coś sensownego do smażenia (olej kokosowy, masło klarowane, ale smalec) na długo starczy.
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone posiadają więcej niż jedno wiązanie podwójne, co czyni tłuszcze bardzo wrażliwe na światło, tlen i temperaturę. Pod wpływem ogrzewania tych tłuszczy reagują one z tlenem i powstają toksyczne dla nas związki. Kwas oleinowy z oliwy z oliwek posiada jedno wiązanie podwójne, dzięki czemu może być poddany umiarkowanej [...]
Dzięki, akurat tak wyszło tego dnia, generalnie ww zmieniam codziennie inne ryż, kasza,ziemniaki, zapotrzebowanie też mi się wydaję nieduże, jem max do 2200 kcal, od 2 i pół tygodnia jak narazie spadek wagi 3,5 kg. Masło wydawało mi się dobrą opcją. Olej kokosowy używam do smażenia, makrela co kilka dni. Zmieniony przez - plhhoka w dniu [...]
Źródła tłuszczów to nie tylko oliwa i jajka. Są orzechy, ryby świeże lub mrożone czy awokado. A jeśli oliwy używasz do smażenia to nie bardzo, wymień ją na masło klarowane, olej kokosowy czy nawet smalec. Kolacja także do poprawy. I tak jak wyżej jeśli chcesz mieć mniej tkanki tłuszczowej a nie wyglądać jak skinny fat to zdecydowanie ćwiczenia [...]
oleje, to beda na zmiane: rzepakowy, oliwa z oliwek (ta do smazenia), olej kokosowy. Ryby postaram sie swieze/ mrozone, najwyzej w piekraniku upieke. Przekaski sa juz w posilkach. Jedynie te cukry proste... miod 100g troche duzo, jakos sprobuje zmniejszyc. Zamienilem ryz na brazowy. Zamienie chleb tostowy na sniadanie na np. pelnoziarnisty. [...]
Tłuszcze możesz podbić tłustszymi mięsami np karkówka, ryby świeże, mrożone, wędzone, awokado, orzechy z wyjątkiem ziemnych. A do smażenia wybieraj masło klarowane, olej kokosowy czy nawet smalec. Możesz pomyśleć także nad olejem MCT.
do smazenia to maslo klarowane (ghee), olej kokosowy, smalec. Oliwe najlepiej spozywac na surowo, albo bardzo krótko przesmażyc. Generalnie smazenie nie jest najlepszą metodą obróbki i staraj sie nie traktować go do kazdorazowego przygotowywania posilku
Smalec, masło klarowane, olej kokosowy, pam. Nie wiem jakim cudem zużywasz tyle tłuszczu do smażenia. Wystarczy rozsmarować 5ml na patelni, lub nawet podsmażyć/dusić dodając troszkę wody.
Olej kokosowy jest bardzo dobrym tłuszczem do smażenia jak i do spożywania na zimno. Znakomicie się sprawdza w porze okołotreningowej. Śmiało możesz dać siemię lniane kilka razy w tygodniu zamiennie z orzechami, wyjdzie pewnie taniej:) Dokładnie jeżeli chcesz nieodtłuszczone to pozostaje kupić całe i zmielić . Pozdrawiam
po treningu olej kokosowy jest bardzo dobrym rozwiązaniem i bledne jest myslenie ze w takim posilku nalezy unikac calkowiecie tluszczu. do smazenia sie bardzo dobrze