Oliwa z oliwę nie nadaje się do smażenia . Co to za posiłek godz 12??? Cały czas dajesz z tłuszczy tylko olej kokosowy /wiórki kokosowe . Diete należy urozmaicać. Trzeba dostarczyć wszystkich kwasów tłuszczowych .
[...] tylko te naturalne,tam nie ma cukrów prostych tylko laktoza. 2.Mozna smażyc,mozna jest tłuste mięsa-to nawet wskazane.Do smazenia najlepsza opcja jest Oliwa oczywiscie i olej kokosowy. 3.Jezeli zalezy Ci na smaku to polecam napoje słodzone Aspartamem 0 kcal-do kupienia w kazdym supermarkecie. 5.Chce sie słodkiego-wypij dwa litry takiego [...]
[...] do innych dostepnych omega 3 to ten najbardziej sie oplaca:-) wiele z nas mam problemy z tarczyca jak na przyklad ja, czy innymi zaburzeniami metabolicznymi i wcinamy olej kokosowy(tluszcz nasycony idealny do smazenia, ale tylko nierafinowany ekstra virgin, omega 3 ponoc sie lepiej wchlaniaja w obecnosci tluszczy nasyconych, stad tez warto [...]
[...] Oct;26(10):915-24 Co wiecje trudno uznać oliwę z oliwek za najlepszy tłuszcz do smażenia. Jest tłuszczem dobrym (i śmio m,ożna na niej smażyć), niewspołmiernie lepszym niż oleje kukurydziany, sojowy czy słonecznikowy, ale nie koneicznie bardziej odpornym na termooksydatywne zmiany niż smalec, masło klarowane czy zwłaszcza olej kokosowy. [...]
Dzięki za odpowiedź. Warzywa są w wszystkich posiłkach z wyj śniadania i przed snem. Olej kokosowy używam do smażenia, ale nie jestem w stanie policzyć jaka jego ilość się wchłania w pokarm. Co do Cięcia to cięcie białka i tłuszczy niesie za sobą cięcie cal czyli za dużo te 3k? Zmieniony przez - CooCaine w dniu 2015-04-12 09:58:17
Dzieki za rady. A te obecne tluszcze jak wyglądają? Martwi mnie ten olej kokosowy, raczej przeznaczony jest do smażenia niż (jak miałem wbite w głowie) dobre żródło omega-6. Zamiast dodawać go x2 dziennie do posiłków może lepiej go zastąpić olejem rzepakowym / oliwą z oliwek? Właśnie piszę i widzę, że nowa osoba skomentowała :) Szczerze [...]
Najlepszym wyborem będzie masło klarowane, smalec lub olej kokosowy. Kwestia tego co Tobie bardziej odpowiada. Tutaj masz więcej informacji na temat smażenia: http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
Dlaczego olwej i pestki dyni do wyeliminowania? Na czym mam smażyć? na Kujawskim? Kilka postów wyżej ktoś napisał, że do smażenia olej kokosowy. Pestki dyni tez czytałem, że są ok. Wędliny sklepowe złe, sam wędlin nie potrafię robić... Zmieniony przez - securitytcz w dniu 5/23/2017 10:24:20 AM
Analizowałam zrzut. Do smażenia masło klarowane, smalec, olej kokosowy, oliwa. Bardziej tłuste mięso? Udka, wieprzowina, podroby, wołowina. To jest mit że białka na masie trzeba dużo. 1,5-2 g na kg masy ciała wystarczy, większe ilości mogą spowalniać budowanie masy
Ponieważ (najprościej mówiąc) oliwa (extra virgin) w wysokiej temperaturze staje się szkodliwa, wydzielają się substancje toksyczne. Najlepsze do smażenia są masło klarowane, olej kokosowy, smalec. Masz w diecie trochę nabiału, nie jest to najlepsze źródło białka (którego swoją drogą i tak masz nieco mniej niż potrzebujesz). Biały ser czy mleko [...]
[...] za poradą w dziale odżywania, iż podobno świetnie się nadaje do smażenia, a musiałem się też sporo naszukać. Możecie mi wytłumaczyć, dlaczego jest do elimiacji? Mam też olej kokosowy, lepiej się sprawdzi? Na oliwie z oliwek chyba się nie smaży? PS. Banan po treningu jest szkodliwy? Pomijając glikogen, po 2godz. treningu umieram z głodu, a [...]
[...] za poradą w dziale odżywania, iż podobno świetnie się nadaje do smażenia, a musiałem się też sporo naszukać. Możecie mi wytłumaczyć, dlaczego jest do elimiacji? Mam też olej kokosowy, lepiej się sprawdzi? Na oliwie z oliwek chyba się nie smaży? PS. Banan po treningu jest szkodliwy? Pomijając glikogen, po 2godz. treningu umieram z głodu, a [...]
Ciężko jest jednoznaczne określić zawartość średnio łańcuchowych kwasów tłuszczowych MCT w oleju kokosowym. Zależne jest to w dużej mierze od surowca. Myślę, że oba źródła tłuszczów mogą być przydatne, szczególnie w diecie low carb lub ketogenicznej. Osobiście olej kokosowy bym wrzucił do smażenia. Lubię smak i zapach kokosa, więc wybieram [...]
[...] (nie licząc zwykłego masła i zakładając, że nikt nie smaży na tranie czy lnianym), więc w gastronomii, gdzie ten sam tłuszcz jest używany wielokrotnie (a z każdym kolejnym smażeniem punkt dymienia się obniża) i owszem - będzie pewnym wyznacznikiem, w domu niekoniecznie. W każdym razie - oliwa i olej z awokado to taka topka do [...]
[...] by się przydała - przy zbyt wysokim BF-ie nie ma sensu masować. Olej z pestek winogron zamień na inny tłuszcz, nie nadaje się do smażenia - smalec, masło klarowane, oliwa, olej kokosowy... Ketchupy itp. najlepiej wywalić , chyba że są naprawdę dobre jakościowo i mają mało cukru, dużo pomidorów w składzie. Jeśli używasz tego dużo - koniecznie [...]
[...] ma czas/temp smazenia na oliwie do jej tleniania? swego czasu bylo duzo teorii, ze juz jakakolwiek wyzsza temperatura powoduje utlenianie i pozbycie sie wszystkich 'zdrowych' wlasciwosci oliwy do autora - jezeli nie lubisz oleju kokosowego i ogolnie kokosa - kupuj rafinowany olej kokosowy. Jest pozbawiony smaku i zapachu, wiec nic nie poczujesz
Oliwy z oliwek używaj tylko do krótkotrwałego smażenia. Do obróbki termicznej możesz zastosować ( olej kokosowy, masło klarowane, olej rzepakowy czy też smalec )
1. tozsame - progresja co tydzien = progresji na kazdym treningu tego samego cwiczenia 2. olej kokosowy i smalec to do smazenia ! rodzaj miesa drugorzedny - jaki lubisz wolowina tez dobra gotowany to raczej kurczak ale tez trzeba lubic