Dobra dziewczyny! Dziękuję za taki odzew. Suple w takim razie out totalny. Eveline tak chodziło mi o to ćwiczenie, którego dałaś zdjęcie. Co do treningu tego z MC. Podciąganie na maszynie doradził mi trener na siłowni który jak zobaczył jak robię przyciąganie siedząc takie na maszynie że nogi proste i ciągniesz rękami powiedział, że mam bardzo [...]
[...] obrzydzaja. Wiem, że nie potrzeba wiele do smażenia ale dodaje tyle żeby makro się zgadzało, czy to jest błąd i powinienem szukać tłuszczy w czymś innym? Skoro makro się zgadza a olej kokosowy czy Kujawski nie są chyba najgorsze to raczej nie ma potrzeby nic zmieniać?:) dziękuję za zainteresowanie, niestety mam sporo niewiadomych stąd tyle pytań
[...] nie powinno być problemu dorzucić takie mięsiwo kilka razy w tygodniu. odpuść te fixy do smażenia. smaż mięso normalnie na tłuszczu: smalec / tłuszcz gęsi / tłuszcz kaczy / olej kokosowy / masło klarowane / olej rzepakowy. możesz również delikatny dodatek tłuszczy skomponować z orzechów: laskowe / brazylijskie / macadamia / migdały. aczkolwiek [...]
[...] ale też orzechów http://www.sfd.pl/Orzechy_i_ich_cenne_w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci_-t1130750.html Przydałby się olej kokosowy, czy masło klarowane do smażenia np. Owoce wrzuć jakieś też. Awokado jeśli lubisz. Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-11-07 19:37:35
ja olej kokosowy to do opalania kupuję :) do jedzenia to jakoś nie bardzo ;) podobno najzdrowsze jest białe mięso ... i do smażenia podobno też tłuszcz z białego mięsa czyli SMALEC ;) Mazury czyli gdzie dokładnie??? Zmieniony przez - Lucyna86 w dniu 2018-08-20 18:07:49
Po pierwsze, masz same nasycone tłuszcze, daj olej lniany, tłuste ryby, oliwę z oliwek. Po drugie, rotuj źródłami białka i węgli, masz sam ryż i 3 razy dziennie odżywa, no sorry, przy Twojej wadze 600 g mięcha zmieścisz w 2 posiłkach i Ci styknie. Po 3, nie sugeruj się CHYBA BĘDZIE ZA MAŁO I DOŁOŻĘ. Dokładaj wedle tego czy waga idzie lub nie [...]
Arkona, Musia, Syla dzieki za wsparcie. Krewetko a czy ten olej kokosowy jest normalnie dostepny w sklepach? Przyznam szczerze, ze nigdzie nie wpadł mi w oczy:) Rozumiem ze używam go normalnie do smażenia, nawet w wysokich temeraturach, tak? Za mną ćwiczenia z Jillian i dzisiejsza miska: /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/721493b91a2941109e926245c48b606e.png [...]
[...] na następne 10 dni to: białko: ~2,2g / kg węgle: ~30g tłuszcze: reszta Kalorie około 2400. Głownie będę się opierał na tłustych miesach (schab, karkówka, łopatka), jajka, orzechy, oliwa, do smażenia smalec bądź olej kokosowy. Pierwszy Carb Nite wypadnie na przyszły weekend, a dalej zobaczymy. Zmieniony przez - muzzy17 w dniu 2016-04-13 17:29:28
mam takie pytanie co do oleju kokosowego, zakupiłem ten kokosowy-extra-virgin-nierafinowany na którym niby można smażyć, a na pewnej stronce wyczytałem: "Na ciepło czy na zimno? W sklepach mamy do wyboru oleje tłoczone na zimno i na ciepło. Te drugie w trakcie procesu produkcyjnego są dodatkowo rafinowane, czyli oczyszczane. To ważna różnica, bo [...]
[...] to produkt, którego powinieneś unikać, zawiera wysoką zawartość podatnych na utlenianie kwasów tłuszczowych ( omega 6 ) oraz trans kwasów tłuszczowych. Do smażenia nada się ( oliwa z oliwek/masło klarowane/olej rzepakowy/olej kokosowy/smalec ) W Twojej diecie, są nie odpowiednio zbilansowane posiłki. Brakuje również kwasów tłuszczowych Omega-3.
[...] :) , Można odjąć białka z posiłków troche i wrzucić coś na noc , ale nie musisz . rozkład makro fajnie wygląda jak na początek . Dorzuć suplementację omega 3. Co do smażenia olej kokosowy moze być :) . Co do smażenia na oliwie z oliwek to sam nie wiem jak to w końcu jest . Ja osobiście smażę na niej , oliwa też jest potrzebna w diecie jeśli [...]
Przeczytajcie co pisze na opakowaniu, najczesciej jest napisane, ze do stosowania na zimno i smazenia ale krotkotrwalego. Do smazenia tluszcze nasycone typu olej kokosowy, palmowy, smalec. ______ Kawosz ____________________________ Kucharek w Jadlodalni Zajrzyj i moze cos dopisz: http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=114662
Olej kokosowy, smalec, masło klarowane, spraye do smażenia to najlepsze produkty w tym kierunku. Oliwa jak najbardziej też może być. Tutaj możesz poczytać: https://potreningu.pl/articles/5147/oliwa-do-smazenia-czemu-nie
[...] to bym zrobił tak jak kolega wyżej radzi. Oliwa nadaje się bardziej do podsmażania niż do smażenia bo to głównie kwasy omega 9 a więc są mało stabilne. Wrzuć w to miejsce olej ryżowy, na masło klarowane szkoda kasy, na smalcu można smażyć ale też nie za długo bo zawiera sporo nienasyconych tłuszczów. Olej kokosowy nadaje się tylko do posiłków [...]
19.10.2018 1. Ciąg, klasyk 120 kg x 2 140 kg x 2 150 kg x 6 Rekordzik na ilość powt. 2. Fronty 70 kg x 2 80 kg x 6 Rekordzik na ilość powt. 3. Ława 80 kg x 8 Rekordzik na ilość powt. 4. Wyciąg górny, podchwyt na szerokość barków 70 kg x 13 Rekordzik na ilość powtórzeń. Brzuszek, skakanka i do domeczku. Najczęściej przed treningiem jem taki [...]
do posiłków używaj oliwe z oliwek do smażenia krótkotrwałego (jajecznica) to oliwa z oliwek oraz może być masło do smażenia dłuższego najlepszy jest olej kokosowy wiadomo ze smażenie nie jest za zdrowe i o wiele lepiej gotować/parzyć/lub smażyć bez tłuszczowo na teflonie
[...] trzeba myć patelni bo papier nic nie puszcza. Nie żebym był jakimś przeciwnikiem smażenia na oliwie, ale tym sposobem też możemy się pozbyć tych kilku dodatkowych kalorii z olejów. Bo niestety w temperaturach smażenia nawet dobre oleje tracą większość dobrych właściwości (chyba tylko olej kokosowy wytrzymuje). Zmieniony przez - LucasR w dniu [...]
szukaj w necie lub sklepach ze zdrową żywnością. Koniecznie kup kokosowy virgin, co znaczy, że ma zapach i smak kokosa. w przeciwnym wypadku jest rafinowany. Olej kokosowy jest w słoiczku, z wyglądu przypomina smalec, ma stałą konsystencję, a jesli bedzie w wysokiej temperaturze przechowywane, zmieni sie w ciecz. Idealnie nadaje sie do smażenia, a [...]
Nie można oceniać tłuszczu, czy jest zły na podstawie tego, czy zawiera NNKT, czy NKT. To tak jak wrzucać do jednego worka batony i owoce - bo obydwa produkty zawierają cukier. Olej rzepakowy może być OK, jeśli nie smażymy godzinami na tym samym tłuszczu i tłuszczami rotujemy, czyli gdzieś tam wleci oliwa do smażenia, gdzieś trochę smalcu. Może [...]