SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Grilować czy smażyć?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3118

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 2941
Małe pytanko - czy piersi z kurczaka jest lepiej (tzn. zdrowiej dla spożywającego i efektywniej jeśli chodzi o wartości odżywcze) grilować czy smażyć (na oliwie z oliwek)?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
dzieki bardzo, jestem o wiele madrzejszy po tym poscie

Biały rzeźnik pola trzech sekund i całej trumny
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 71 Napisanych postów 10883 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 44966
Z tych dwoch grilowac.
Jak smazyc to na tluszczu przeznaczonym do dlugotrwalego smazenia (oliwa taki nie jest).
Mozna tez upiec w piekarniku.

______
Kawosz
____________________________
Kucharek w Jadlodalni

Zajrzyj i moze cos dopisz: https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=114662 

pierwsza by zobaczyc twoje oczy...
druga, druga... by zobaczyc twoje usta...
trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...

A.W.O.L.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 4429 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 32976
hmmm ja smaze na oliwie z oliwek - nie ulega ona przeksztalceniom pod wplywem wysokiej temp. wiec jest oka [chyba, ze o czyms nie wiem]
a jak grilujesz to owin piers w taka folje do grilowania[nie wiem jak to sie nazywa ]


**********************
Pozdrawiam
anar

" Niewykorzystane sytuacje lubia sie mscic "
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ja w sprawie tej Oliwy...
bo podbno jest najzdrowsza do smazenia z wszystkich olei, jak powiedzial moj przedmowca nie wydzielaja sie z niej zadne toxyczne substancje podczas smazenia.
Co ty na to Marcinecki?

Biały rzeźnik pola trzech sekund i całej trumny
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 71 Napisanych postów 10883 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 44966
Przeczytajcie co pisze na opakowaniu, najczesciej jest napisane, ze do stosowania na zimno i smazenia ale krotkotrwalego.

Do smazenia tluszcze nasycone typu olej kokosowy, palmowy, smalec.

______
Kawosz
____________________________
Kucharek w Jadlodalni

Zajrzyj i moze cos dopisz: https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=114662 

pierwsza by zobaczyc twoje oczy...
druga, druga... by zobaczyc twoje usta...
trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...

A.W.O.L.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
cytuje:
"Oliwa z Oliwek Sansa
Idealna do smazenia i wypieków.
Idealna temperatura smażenia około 160°C, moment dymienia około 230°C.
Oliwa zawiera wylacznie oliwy pochodzace z obrobki oliwy Sansa i oliwy otrzymanej bezposrednio z oliwek.
Oliwa z wytłoków oliwnych.
Osad ktory moze sie zebrac na dnie butelki swiadczy o naturalnym sposobie pozyskiwania oliwy poprzez proces tloczenia.
Wyprodukowano przez Salvadori - Wlochy."

to na tyle z tylnej etykietki, ide doczytac co to ta oliwa Sansa jest.

Biały rzeźnik pola trzech sekund i całej trumny
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 4429 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 32976
nio wiadomo, ze ktotko trzeba smazyc - zeby nie dymilo
zlym przeszksztalceniom ulegaja glownie wielonienasycone kwasy tluszczowe [w oliwie jest ich malo - glownie sa to jednonienasycone]


**********************
Pozdrawiam
anar

" Niewykorzystane sytuacje lubia sie mscic "
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 115 Napisanych postów 11455 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 83143
Najlepiej smażyć na wysyconych ,smalec itp gdzieś byl obszerny post o tym

Polska...Wrocław...Śródmieście -- https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=108727  ..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Najlepeij smazyc na PAM'ie i grillowac na grilu elektrycznym.

"... podobno hormon bykA kosztuje 100zł jeden wstrzyk i po 8h stajesz sie z takiego jak ja w takiego co ma przynajmniej 40cm w bicu, 130 w klacie przynajmniej" - .Peticker.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
rozwin PAM, bom nie oczytany

Biały rzeźnik pola trzech sekund i całej trumny
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
PAM to bezkaloryczny olej w sprayu do smazenia beztluszczowego.
Mozna go kupic u Lalki i w sklepie SFD.

"... podobno hormon bykA kosztuje 100zł jeden wstrzyk i po 8h stajesz sie z takiego jak ja w takiego co ma przynajmniej 40cm w bicu, 130 w klacie przynajmniej" - .Peticker.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

PANOWIE I PANIE - MAM PYTANIE!!!

Następny temat

ĆWICZENIA ROZCIĄGAJĄCE

WHEY premium