[...] dodać śledź, makrele czy łososia także zakup WPC np. ALLNUTRITION by podbić białko w diecie. Z węglowodanów dodaj kasze (gryczana , jaglana , kus kus i inne) ryż czy makarony , ziemniaki . Tłuszcze dobieraj z tłustych ryb , mięsa, jajek , orzechów ( włoskie , migdały , nerkowce ) oleje ( lniany , rzepakowy, oliwa - zimnotłoczone). Pozdrawiam
Detoxik-nie wiem z kim mam do czynienia ;) Braki białkowe uzupełniam odżywką, wychodzi prawie 2,5 g na kg/mc Oliwa, nerkowce - tym obecnie uzupełniam tłuszcze
Z owoców banany są kaloryczne, możesz robić batony proteinowe na bazie orzechów, ziaren, możesz robić masło orzechowe na bazie orzechów jak laskowe, nerkowce, pistacje. Ziemniaki, oraz mąka ziemniaczana (jako baza do sosów) jak chcesz podbić kalorie. Różne warianty owsianki, czy innych zdrowych płatków. Popcorn domowy może też służyć do [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] coś lekkiego możesz wrzucić mały jogurt z owocami, albo w ogóle wyrzucić ten posiłek - tak nawet będzie lepiej 4. w ostatnim serek będzie dobry, tylko dorzuć tam trochę tłuszczy, jakiegoś orzecha (włoskie, pistacje, laskowe, nerkowce) albo łyżkę oliwy ogólnie masz dużo posiłków :-D masz czas żeby to sobie przygotować czy rodzice pomagają?
[...] od czasu do czasu, wymieniaj raczej na orzechy, awokado, olej kokosowy, masło klarowane. Arachidy nie są najlepszym wyborem tutaj lepiej wrzucić (laskowe, włoskie, migdały, nerkowce, brazylijskie). Schab pieczony to gotowiec, użyj w misce "schab b/k" bez kości lub z kością i ilość tłuszczu na którym go piekłeś, bo nie wiesz ile i jakiego [...]
Siema zdrowe i kaloryczne śniadanie na masie z płatków owsianych 130g płatków owsianych 60g Białka serwatki orzechy włoskie lub nerkowce 25g czy można w takim czymś dodać jakiś owoc lub jogurt naturalny lub to i to chodzi tutaj o tłuszcze z weglami prostymi żeby nie odbiło się to na formie dieta bazowana jest na czystym jedzeniu 6posilkow dziennie [...]
[...] strączków oraz podroby. Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki z dyni, masło orzechowe), oliwa z oliwek, czy np. olej lniany, masło klarowane Jeśli chodzi o węglowodany tutaj [...]