[...] bo zawiera dużo tłuszczy omega6, a one w nadmiarze zaburzają proporcje kwasów tłuszczowych, co może sprzyjać tyciu, nie chudnięciu. Natomiast orzechy włoskie, migdały czy nerkowce polecam, ale lepiej byś takie składniki ważył i wliczał, bo są kaloryczne. Migdały ponoć mają właściwości redukowania tłuszczu z brzucha: [...]
[...] fistaszki, orzeczh ziemne, jak je zwał, to nie orzechy od strony biologicznej, tylko strączki... Ale nie w tym rzecz - najważniejsze, że to tez jest złe źródło tłuszczy. I nerkowce powinny sie obrazić, że je w jednym rzędzie z ziemnymi stawiasz ;-) [...]
[...] ziemne, z kawałkami orzechów...bardzo dobre i składowo też całkiem nieźle wypada 91% orzechy Marks&Spencer masło z nerkowców, moja największa słabość :-{ |-) kremowe, czuć nerkowce...uwielbiam. Czaję się na takie 100%, z orzechów laskowych i z nerkowców, tym z orzechów ziemnych też nie pogardzę [...]
Można jeśc orzechy. Tyle że orzechy ziemne nie są orzechami tylko strączkami. Nie są dobrym żródłem tłuszczy. Natomiast włoskie, laskowe makadamia, nerkowce, brazylijskie, migdały i co tam jeszcze pominełam - można. Jednak trzeba dbać o urozmaicenie w diecie. To nie jest tak, że tłuszcze roślinne są dobre zwierzęce złe. Liczy się stsounek kwasów [...]
[...] staram sie kupowac maslo (podobnie jak wedline) lepszej jakosci. Sprobuje czyms to pozamieniac. to dobrze, że bazujesz na produktach dobrych jakościowo, ale tutaj chodziło o to że orzechy ziemne (które właściwie są fasolą) i masło z nich zrobione nie jest zbyt pożądanym produktem, lepiej kupić z innych orzechów np. pistacje, nerkowce, migdały
[...] 1 porcja starczy) Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki z dyni, masło orzechowe), oliwa z oliwek, czy np. olej lniany, masło klarowane Jeśli chodzi o węglowodany [...]
[...] ryby z puszek swiezymi. Nasiona slonecznika idealnym zrodlem tluszczy nie sa, lepiej wicej pestek dyni w ich miejsce. Podobnie z orzeszkami ziemnymi, lepsze beda migdaly, nerkowce albo po prostu wiecej wloskich. No i nie trac czasu na liczenie kalorii z ogorka, cebuli, kalafiora, pomidora itp bo to szkoda czasu. Takze aptekarskie ilosci z [...]
ziemne to syf. to samo masla orzechowe z ziemnych- kiła i mogiła. z orzechowy wybieraj: wloskie, migdały, nerkowce, macadamia, brazylijskie. mozesz sam maslo zrobic. ja np. miele orzechy+ dodaje oliwe i blenderem mieszam. wsio. pyszne, bez soli, cukru, syfiastych tluszczy. ryby: makrela, sledz, sardynki, łosos, halibut, baramundi miesa zmieniaj. [...]
[...] odżywkę białkową, podroby. Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki z dyni, masło orzechowe), oliwa z oliwek, czy np. olej lniany, masło klarowane Jeśli chodzi o węglowodany tutaj [...]
[...] (te o dużej zawartości polifenoli, z ciemną skórką), ale każdy owoc coś daje. Mogą być też suszone, np. jako przegryzka, ale najwartościowsze świeże. Orzechy - włoskie, nerkowce, brazylijskie, migdały. Brazylijskie możesz jeść co dzień po kilka sztuk - zawierają selen, którego mamy niedobory. Używaj przypraw , ziół - kiedy masz mało warzyw, [...]
[...] coś robić to robię to od początku do końca. Staram się też nie kupować "gównianego" masła. Te co mam ma chyba 95% orzechów. Druga sprawa zastanawiam się nad orzechami. Mam nerkowce, ale one mają stosunkowo dużo węgli. Włoskie mają najwięcej tłuszczy, ale kiedyś czytałem, że Migdały są zdrowsze :-) Czy duża ilość nabiału w diecie szkodzi? Czy są [...]