kasza, ryż ciemny, chleb na zakwasie i ww, które są w produktach białkowych i tłuszczowych - nerkowce mają sporo ww np. Zmieniony przez - stworeczek w dniu 2011-06-22 11:26:42
[...] pomidorami i mielonej łopatce. Masełko 82% też przemycę. Kokosowy jest rano do jajeczniczki ale też rotuję z masłem klarowanym. Lubię orzechy włoskie, brazyliskie, migdały i nerkowce - wszystko będzie rotowane. A odnośnie samej sylwetki, chcę schudnąć chociaż 20kg i na prawdę nie muszę przybierać dodatkowo ani grama mięśnia, będzie mi z tym [...]
[...] Mąki ryżowa, kokosowa, jaglana, pieczywo z dobrej piekarni najlepiej na zakwasie, makarony pełnoziarniste. Tłuszcze: żółtka jaj, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej masła orzechowe, możesz używać oleju kokosowego, masła klarowanego, tłuszcze są też w tłustych rybach i mięsach. Jeśli coś jest [...]
Ok, dzięki za rady bd kombinować, chyba dam jajko do tej kanapki. Tran kupie sobie w tabletkach (będzie bardziej znośny). Mam jeszcze ostatnie pytanie czym różnią się orzechy ziemne od włoskich? chodzi o to że te drugie nie są solone? a nerkowce można? I czy przed spaniem można jeść jogurt naturalny? Już kończę Cię zamęczać pytaniami, obiecuje
Dzisiaj zakupiłem nerkowce i to będzie moje główne źródło tłuszczy oraz jajka a co do omegi 3 czekam na paczkę witamin białka i omegi 3 Dzień II 16.02.2016 Trening 15 minut cardio Plecy + Triceps Martwy ciąg 12x60kg 10x70kg 8x80kg 6x90kg 4x100kg Wiosłowanie sztangą w opadzie 12x50kg 12x50kg 12x50kg Ściąganie wyciągu górnego do klatki 12x45kg [...]
[...] mlecznych na inne źródła białka: jaja, ryby, wołowinę. Korzystnie byłoby, gdybyś uwzględnił w diecie również następujące źródła tłuszczu: olej kokosowy, orzechy (np: migdały lub nerkowce), awokado. Alternatywę dla ryżu mogą stanowić np: bataty, ziemniaki, kasza gryczana niepolna, kasza jaglana. Poza bananami i rodzynkami są też inne owoce.
widac ze masz pojecie o tym wiec zabieraj sie do roboty nerkowce w wiekszosci zawieraja kw.tluszczowe jedno nienasycone czyli takie jak oliwa,dorzuc orzechow wloskich/siemienia lnianego...
[...] (grubo tartej) - oliwa - 1 łyżka oleju sezamowego - kawałek imbiru (grubo startego) Mięso indyka kroimy w cienkie paski i kładziemy na patelnię, na średnim ogniu. Dodajemy nerkowce, żurawinę i przyprawę 5 smaków. Pod koniec smażenia zwiększamy ogień i jeszcze krótko podsmażamy. Do miski z mieszanką sałat dodajemy miętę i większą część liści [...]
Cos na slodkow JAGLANA CZEKOLADA - PUDDING Składniki: ugotowana kasza jaglana (ok.3/4 szklanki) nerkowce lub migdały labo mix obu (dwie garści) wiórki koksowe (3 łyżki) daktyle suszone lub świeże bez pestek(garść lub do smaku) kakao surowe szczypta soli płatki migdałowe i owoce goji dekoracyjnie Wykonanie: W thermomixie - bardzo prosto. Wrzuć [...]
[...] Ci tyle węgli, a Ty już sobie dopisałeś dwie teorie do tego;-) Węgle możesz obniżyć - bo i tak jest ich sporo. Podbiłbym nieco białka i tłuszczu. Orzechy - najlepiej włoskie/nerkowce/makadamia, ale poza ziemnymi w zasadzie wszystkie mozesz dorzucić. Przede wszystkim - różnicuj. W diecie masz braki omega3, więc dodatek tłustej ryby, najlepiej [...]
[...] zmodyfikowałem nieco przepis, a raczej zrobiłem transformację z placka na pieczywo, bez słodzików, miodu (skończył się i tak) żadnego dżemu. Za to dałem orzechy, migdały, nerkowce, suszone jagody tai, pestki dyni, słonecznik i wyszedł całkiem dobry, co mnie jeszcze zaskoczyło dobrze smakuje z indykiem :) FOTKI: [...]
[...] tylko o białko... i jeszcze takie pytanie odnoście koktajli. Czytałem ,że twaróg tylko na noc... a jeśli sobie do szkoły zrobię taki koktajl na twarogu mleku i orzechach(np nerkowce) czy to w miarę spełni swoją funkcję? będę brał ze sobą kurę i warzywa z jakimś makaronem pełnoziarnistym albo coś takiego, ale takie coś też by się od czasu do [...]
a co do omega 3 ? raz dziennie używam ok 5-10ml oliwy z oliwek (do salatki/tunczyka)+ raz 10ml oleju ryżowego do smazenia, i codziennie jakieś orzechy - 20-30 g do 1szego posiłku (wloskie/nerkowce/laskowe/brazylijskie itp) i ryba +- 1-2 x w tyg
orzechy ziemne to przede wszystkim i tak naprawde nie orzechy, a warzywa strączkowe. dwa: są najgorszym wyborem, ze względu na kiepskie tłuszcze (zbyt duzo wielonienasyconych). z orzechów najlepsze są : włoskie, migdały, macadamia, brazylijskie, nerkowce, laskowe Zmieniony przez - kocio2009 w dniu 2011-07-07 06:02:06