Awokado, znane również jako gruszka aligatora lub owoc maślany, jest w rzeczywistości rodzajem jagody, rosnącej w ciepłym klimacie. Skąd takie nazwy? Niektóre gatunki awokado mają kształt podobny do gruszki a skórkę pokrytą różnymi "guzkami", które nieco przypominają skórę aligatora. Ta potoczna nazwa jest bardzo adekwatna do wyglądu awokado. Owoc [...]
[...] zdrowotne. Są przede wszystkim dobrym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie omega 6, w mniejszej ilości omega 3. Znajdziemy w nich również minerały, takie jak magnez i cynk, a także przeciwutleniacze chroniące komórki. Nasiona i orzechy zwiększają również walory smakowe dań, dodając chrupkości do sałatek i owsianki. [...]
Zdrowa dieta kierowców zawodowych jest sporym wyzwaniem ze względu na specyfikę ich życia w trasie. Utrzymywanie zdrowej równowagi stanowi kluczowy element ich codzienności, choć zmagają się z ograniczoną dostępnością świeżych produktów, brakiem czasu na gotowanie i skromną przestrzenią do przygotowywania posiłków, nie wspominając o ograniczeniach [...]
Wśród sportowców oraz osób aktywnych fizycznie coraz częściej spotkać można tych, którzy naprawdę uważają na to, co jedzą. Stąd też wielką popularność zyskał olej lniany - większą niż jego źródło – siemię lniane. Lignany wykazują szereg cennych właściwości, między innymi: regulują pracę naszej gospodarki hormonalnej, uzupełniają niedobór [...]
Jajka stanowią codzienny i właściwie nieodłączny element naszej diety, z wykluczeniem tych, u których wykryto nietolerancję na ten produkt. Są symbolem życia, świeżości, te kurze kojarzą się nam z Wielkanocą, ale w Polsce i nie tylko coraz częściej kosztujemy nowości, między innymi strusich jaj, które zakupić można zazwyczaj u hodowcy. Jakie są [...]
[...] Będziesz osiągać najlepsze wyniki, dobrze trawić i szybko regenerować się, jeśli będziesz regularnie spożywać wartościowe posiłki, które samodzielnie przygotujesz, ale jeśli raz na jakiś czas po ciężkim treningu zjesz burgera na mieście, nic złego Ci się nie stanie. Pamiętaj, że Twoim celem w kuchni i w posiłkach nie jest doskonałość, a postęp!
[...] ale za to gęsto upakowany substancjami odżywczymi. Mowa tutaj o batonie proteinowym. Jest łatwy do przenoszenia i spożycia w ciągu dnia. Główną substancją odżywczą dobrej jakości batona powinno być białko, a dodatkowo powinien się charakteryzować brakiem dodatku cukru. Wiele rodzajów batonów proteinowych zawiera jeszcze sporo błonnika, dzięki [...]
Wiele źródeł naukowych porównuje białko konopne pod względem jakości, do białka zawartego w jajach i soi. Jednak niska zawartość lizyny sprawia, że białko konopne nieco odstaje od swoich konkurentów. Białko konopne jest jednak dobrym rozwiązaniem dla alergików, osób preferujących produkty mało przetworzone, które są dość wrażliwe na dodatki [...]
[...] uwzględnić także żywność dietetyczną. Koniecznie przed wyjściem do sklepu na większe zakupy, przygotuj listę produktów, których potrzebujesz. Wcześniej zaplanuj wstępnie, jakie dania planujesz spożywać w kolejnych dniach i ile produktów do ich przygotowania potrzebujesz. Pomocne mogą okazać się gotowe plany dietetyczne, które z góry narzucają [...]
[...] się do kilku wybranych. Bez wątpienia urozmaicanie i spożywanie różnego rodzaju warzyw przyniesie nam wiele korzyści i pozwoli uniknąć możliwych problemów. Co jednak wybrać jako jedno z głównych warzyw, gdy nie chcemy aby było ich zbyt wiele w posiłkach. Przeanalizujmy dwa najpopularniejsze, które często spotkać można w dietach osób dbających o [...]
Czego potrzebujemy: 80 g masła orzechowego - ulubionego - może być arachidowe, migdałowe lub z nerkowców 60 g mąki kokosowej 40 g wpc w ulubionym smaku 50 ml mleka 25 g posiekanych orzechów 40 g Protein Chocolate 20 g gorzkiej czekolady Jak wykonać: Masło, mąkę, białko, orzechy umieszczamy w misce. Dolewamy po trochu mleka korygując kleistość [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 100 g mąki - możecie użyć owsianej, pszennej, ryżowej lub mixu 25 g rozpuszczonego oleju kokosowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g erytytolu 35 g jogurtu naturalnego Masa: 0,5 kg twarogu na sernik 100 g przetartych malin 20 g mąki ziemniaczanej lub budyniu Sugar Free o smaku waniliowym 2 jajka 75 g etytrytolu [...]
[...] w mikrofali. Temperatura wydobędzie jeszcze więcej smaku i aromatu. Z czym jeść? Posiłek Veganmeal Italian jest zbilansowanym daniem — zawiera zarówno węglowodany, białka, jak i tłuszcze. Jeśli jednak porcja Cię nie satysfakcjonuje, możesz dodać do tego swoją ulubioną sałatkę lub dowolne warzywa. Jak długo można przechowywać Veganmeal Italian? [...]
Czego potrzebujemy: 110 g masła orzechowego - najlepiej crunch 60 g oleju kokosowego 60 g izolatu białka serwatkowego - czekoladowego 35 g kakao 10 g maki kokosowej 30 g orzechów ziemnych 70 g czekolady min 74 % kakao 10 g oleju koko lub kremu NutWhey biała czekolada - kokos Jak wykonać: Olej kokosowy wraz z masłem orzechowym rozpuścić w kąpieli [...]
[...] wymieszać ręką. Blaszkę na której będziemy piec wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie wysypać masę. Pieczemy w temperaturze około 170 stopni przez 40 minut. Jeśli tak jak ja lubicie bardziej chrupką granolę, na ostatnie 5 minut zwiększcie temperaturę do 180 stopni. Pilnujcie jednak by się nie spaliła. Jak granola wystygnie dodajemy do niej [...]
Zakładam temat wydawałoby się powielany, natomiast chce w nim opisać krok po kroku jak się do tego przygotowuje oraz jednym swoim temacie będe zadawał ewentualne pytania oraz opisywał postępy. Teraz po kolei popisze co będę miał i jak to widze wiec: Cykl miał być 10 tygodni propa bitego co 2 dzień po 1 ml, ale z uwagi że dostane 4 butelki po 10ml [...]
[...] opisania. Nie mamy wpływu na nasze geny. Otrzymujemy je po rodzicach, dziadkach itd. Prawdopodobnie do siódmego pokolenia wstecz możemy je otrzymywać. Tyczy się to dobrych jak i tych złych. W czasie życia możemy dbać o nasze geny poprzez stosowanie się do triady Hipokratesa, aby naszym dzieciom dać jak najlepsze, które możemy zaoferować. Tyle w [...]
[...] przechodza do wywaru ktory staje sie niezwykle cenny.W trakcie tego zabiegu w garnku moga pojawic sie tzw szumowiny ktorych nie nalezy wylewac gdyz jest to nic innego jak sciete bialko . JAK SMAZYC? Jka wiadomo smazenie jest dla czlowieka bardzo szkodliwe.Sa jednak sposoby aby szkodliwosc byla mniejsza Na poczatku smazenia nalezy na [...]
[...] wiadomo biore aby palić tłuszcz, a czytałem też, że pomoga dobrze w bieganiu? 5. Clen mam w tabsach 0.4 mcg co ile brać tabletke gdy bd musiał wziąć np 120 mcg ? To samo pytanie do provironu i nolvy - co ile brac tabletke jesli bede musial wziac wiecej nie jedna i w jakich porach najlepiej? Zmieniony przez - wsowl2014 w dniu 2014-05-02 10:54:25
Witam! Tak jak w temacie, mam w planie wypalić fat, jak nigdy w życiu. I tak: 1. Faza początek maja - oczyszczenie diety 2. Faza środek maja do środka czerwca - dodanie supli bardzo lajtowych tz: a) Olimp Labs - chrom oraz Thermo Speed Extreme b)USA Labs - Cutting Edge c) reszta supli tz kreatyna (5 gram po treningu), białko (to w stałej [...]