Różnicy w kształtowaniu sylwetki rzeczywiście nie odczujesz zastanawiając się w wyborze między izolatem białka serwatkowego, a koncentratem białka serwatkowego. Jedne co, to około 15 procent białka więcej w przypadku izolatu. Cukry i tłuszcze ograniczone praktycznie do minimum i brak laktozy, co u niektórych osób ma znaczenie. Na szybkość [...]
[...] bialka na noc i nie wiem ktore wybrac egg z olimpa? wcale nie jest takie tanie SP80 chyba wypadnie najtaniej soajwita z olimpa? podobno soja uwalnia sie powoli ale tam jest izolat wiec 2 sprzecznoisci dokladnie izolat soi jest uwazany za szybkowchlanialne bialko :D ew pomysl o zakupie Procasa 85 plus sojavit :D bedzie tanio :D i dobrze :D
czerwone niebieskie ok, czerwone podobno wpc+izolat, niebieskie wpc samo, w skład się nie zagłębiałem czy tak jest zbytnio, czerwone ma ciut więcej białka chyba, co do tego mixu z soją, izolat z soją jest na ostatnim miejscu czyli jest go najmniej ile to trudno powiedzieć jak w granicach 10g na 100g produktu to tragedii nie ma, nawet jak byś jadł [...]
[...] to białko bezsmakowe. Najlepiej Koncentrat , Koncentrat + Izolat Soi (ponieważ zwiększa ilość wytwarzanych t3 it4) Czym mniejsza zawartość tłuszczu i węgli tym lepsze białko jednak w pewnym momencie będzie już to izolat a już nie hydrolizolat. A Leucyna jest bardzo mile widziana podczas Redukcji , oczywiście dodana w Formie wolnej do białka.
w jakis sposob izolat soi wplywa na t3 i t4? izolat soi pozbawiony jest izoflawonow sojowych, wiec nie pownien miec wplywu na tarczyce, choc sama soja - ma raczej wplyw ujemnyna aktywnosc tego gruczołu co pokazuja badania: Ishizuki Y, Hirooka Y, *****a Y, Togashi K. Ishizuki Thyroid Clinic. To elucidate whether soybeans would suppress the thyroid [...]
Uscisle: osobiscie nie widze powodów by specjalnie przedkładać izolat nad koncentrat białkowy. Podobnie nie widze uzasadnienia dla takiego a nie innego rankingu, choc przyznaję iż mięso wołowe zajmuje wysoką pozycję, i zwiazane jest jak wsposmniales - nie tylko z jakością bialka, ale z innymi skladnikami które zawiera. Ale ustalanie generalnie co [...]
[...] Jaja jako źródła białka przed treningiwme to słaby pomysł.Daj tu mięso po treningu uzupelnienie węglowodanow- carbo + owoc Carbo wystarczy.Do tego jakieś białko (najelpiej izolat) lub aminokwasy by się przydały V posiłek 150g kury+ 80g ryżu+ warzywa Warzywa wywal.W tym posiłku stosunek węgli do białka powinien być ok. 2:1 ..u Cioebie raczej go [...]
[...] mówiąc na białkach o gorszym BV zbudujemy teoretycznie mniej mięśnia. Praktycznie nie ma to az tak wielkiego znaczenia czy białko ma BV 80 czy 104. Poza tym wartosc 150 dla izolatu nie zdaje się na wiele poniewaz nasz organizm nie jest w stanie wykorzystac w pelni tego białka. Optymalnym źródlem bialka jest koncentrat serwatki (WPC) ze względu [...]
a jakiego uzywacie białka ? Izolat, czy koncentrat ? Jakie mozecie polecic: Trec - Whey 100 albo Trec - Isolate 100 nie duża różnica w cenie tylko zastanawiam sie czy warto kupowac izolat skoro bede mieszał z mass xxl ?
Mam taki problem. Co lepiej kupic MATRiXA czy IZOLAT 95 ??? Chcialbym brac tylko to i zadnych innych odzywek. Czy wystarczy jak te bialka bede bral po treningu (bo sa szybko przyswajalne) a reszte bialek w ciagu dnia pokrywal z jedzenia???
[...] - duże ilości białka w diecie łatwiej będzie utrzymać stosując odżywkę białkową - najlepiej koncentrat białka serwatki - polecam OLIMP PURE WHEY 80 A jeśli stać Cię na 2 rodzaje białka, to dorzuć jeszcze izolat serwatki - polecam SUPLEMENTACJA: http://www.kulturystyka.pl/artykul307/ ZACZNIJ OCZYWIŚCIE OD KONSULTACJI Z LEKARZEM - SPECJALISTĄ !!!
1. Fotki Supli ../Content/img/noimage.png Otrzymałem do testu przedtreningówke o smaku Orange i białko o smaku Royal Chocolate co mnie bardzo ucieszyło bo dawno nie piłem już czekoladowego białka z kakao w składzie. 2. Białeczko Warto wspomnieć że w skład wchodzi Koncentrat , Izolat , i wolne peptydy (Hydrolizat?) do tego 24g białka na 30g prochu [...]
1]WPI,nazwa patentowa ISO.Chill(tm) Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy oraz [...]
1. Izolat białek serwatkowych (nazwa patentowa: ISO.Chil) jest pozyskiwany w technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów z wysoką zawartością optymalnie zbilansowanych frakcji bialka serwatki zawierających imunoglobuliny,glikomakropeptydy oraz [...]
[...] cena, tak jak tego CAISEN, ja je i tak mam 150:P:P moje pytanie brzmi czy w przypadku hydrolizatu nie powinno byc wiecej tego bialka?? no bo standardotwo to concentrat ma 72-80g bialka na 100g, izolat ok 90, wiec myslalem ze hydrolizat to bedzie ok 95-98g bialka na 100, czy potrzeba az tyle dodatkowych dubstancji? co innego Kazeina to wiadomo.
[...] proporcje pomiędzy białkami. A czy jajko czy serwatka, to powiem tak: Jeśli miałbym do wyboru za ta samą cenę te dwa białka, wybrałbym serwatkę, a jesli np. serwatkę miałbym za 100 zł a jajko za 80 zł, wtedy wybrałbym jajko. Oczywiście cały czas mówię o koncentracie serwatki, bo izolat to już inna bajka (i inna cena). SONBATY
ilością białka na 100g .. WPI jest to dodatkowo zagęszczone WPC w skrócie (no i oczyszczone) aha kumpel mu gadał%-) the_ox(volvo) twierdzi ze izolat wałowany na wpc, na konkurencji badania robili no i nie za specjalnie izolat wyszedł z tego co kojarze za to wpc chyba ok dajcie nw PW linka do tych rewelacji :)) Zmieniony przez - maniak7000 w dniu [...]
[...] pozwala uzyskac białka , które w ok 40% sa hydrolizatem o niskim ciężarze czasteczkowym a reszta to niezmieniony produkt jaki zostal poddany hydrolizie- koncentrat lub izolat i taki produkt nazywany jest hydrolizatem ( dla mnie pomyłka). Nie ma czegos takiego jak 100 % czysty hydrolizat( proteifactory pracuje nad tym). -Czyli w tych 22g [...]