[...] w istotny sposób nasilają syntezę białek mięśniowych w organizmie i zabezpieczają przed katabolizmem (rozpadem). Duże ułatwienie stanowi tutaj zastosowanie koncentratów i izolatów białek serwatkowych, które to zawierają znikome ilości węglowodanów i tłuszczy. Przeczytaj także: Izolat czy koncentrat białka? Białko serwatkowe czy serwatka [...]
W pierwszej części tego artykułu starałem się podpowiedzieć, jak zoptymalizować zarówno godziny, jak i spożycie makroskładników tak, aby trening wykonywany podczas redukcji przy zastosowaniu diety JEM / NIE JEM - przerywany post (IF) był jak najbardziej efektywny i pozwolił na, choć minimalne przyrosty tkanki mięśniowej przy zachowaniu głównego [...]
Niedawno w pewnym artykule, który miał się rozprawiać z kłamstwami na temat węglowodanów, napisano: „Ogólnie wszystkie rodzaje chleba mają podobny długoterminowy wpływ na zdrowie. Wysokoprzetworzone produkty zbożowe, takie jak biały chleb, są często wzbogacane witaminami i minerałami, więc jedyną zauważalną różnicą jest zazwyczaj wyższa zawartość [...]
[...] zarówno u osób na redukcji, jak i w okresie budowy tkanki mięśniowej. W czekoladzie tej znajdziemy między innymi dwie najpopularniejsze frakcje białek mleka, czyli izolat i koncentrat białek serwatkowych, które charakteryzuje wysoka wartość biologiczna z racji posiadanych aminokwasów egzogennych, czyli takich, których organizm sam nie [...]
Czego potrzebujesz: 100 g stałej części mleczka kokosowego 30 g izolatu białka serwatkowego - najlepiej o smaku orzech/nugat/czekolada 50 g czekolady min 74% kakao 50 g masła migdałowego 5 g kakao 45 g migdałów ( 12 sztuk w całości, resztę drobno posiekać ) Jak wykonać: Stałą część mleczka, pokruszoną czekoladę i masło migdałowego włożyć do [...]
[...] g ksylitolu lub bezkaloryczny słodzik 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 300 g owoców - truskawki, maliny, borówki, nektaryny 10 g budyniu Lody: 250 g serka wiejskiego 40 g izolatu białka o smaku czekolady 20 g nutwhey coconut Jak wykonać: Ciasto - wszystkie składniki poza owocami i budyniem umieszczamy w misce i dokładnie zagniatamy. Wyjdzie [...]
Czego potrzebujemy: 110 g masła orzechowego - najlepiej crunch 60 g oleju kokosowego 60 g izolatu białka serwatkowego - czekoladowego 35 g kakao 10 g maki kokosowej 30 g orzechów ziemnych 70 g czekolady min 74 % kakao 10 g oleju koko lub kremu NutWhey biała czekolada - kokos Jak wykonać: Olej kokosowy wraz z masłem orzechowym rozpuścić w kąpieli [...]
Czego potrzebujemy: 50 g płatków owsianych 1 jajko 30 g białka - ja użyłam izolatu o smaku biała czekolada 5 g kakao 150 ml wody 50 ml espresso lub bardzo mocnej kawy Jak wykonać: Płatki gotujemy w wodzie z kawą. Wystarczy kilka minut, by płatki tylko wciągnęły płyn. Przekładamy do miski. Gdy płatki chwilę przestygną dodajemy jajko, izolat oraz [...]
Cześć wszystkim! Zastanawiam się nad izolatem białka na redukcji. Te 2 powyżej zwróciły moją szczególną uwagę przez opinie, które czytałam ale w biotechu znalazłam temat na forum, że coś było zmieniane w składzie i ktoś musiał odesłać ten izolat wiec mnie to zaniepokoilo stad wlasnie ten post. Na początku miałam zamiar kupić izolat białka od [...]
[...] o problem w przybieraniu na wadze. Tata miał operację wycięcia śledzony, choruje także na trzustkę. Lekarze polecają tzw.nutridrinki jako źródło białka. Niestety cena takich produktów jest bardzo wysoka. Szukam alternatywy. Pomyślałam że być może dobrej jakości izolat białka mógłby być rozwiązaniem. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
Witam, Chciałbym się krótko dowiedzieć czy wybrać Izolat czy koncentrat. Wiem temat był przerabiany dużo razy a ja dalej niewiem Które wybrać na początek ? Aktualnie jestem na redukcji tkanki tłuszczowej.
Witam. Zawsze stosowałem białko WPC od różnych firm, sfd, allnutrition, optimum nutrition itd. Proch był zawsze bardzo podobny, taki bardziej zbity. Ostatnio kupiłem izolat olimp tak na spróbowanie, i proszek jest całkiem inny. Taki jakby suchy, bardziej sypki niż wpc. Czy izolat tym się charakteryzuje czy z moim białkiem jest coś nie tak?
Przyszłość odżywek białkowych to izolat białka CFM - czyli o białku technicznie doskonałym. W tym artykule chciałbym przedstawić rodzaje preparatów białkowych, które możemy napotkać na naszym rynku. Spróbujmy sobie odpowiedzieć na pytanie w jakie białko warto inwestować, a jakich preparatów należy się wystrzegać. Każdy z nas wie, że u osób [...]
Witam Natknąłem się ostatnio na taki produkt jak Izolat Białka Wołowego chciałbym wiedzieć czy jest ono lepsze od tradycyjnego i powszechnie znanego Białka Serwetkowego, czym się różnią w działaniu w skutkach, jak się ma cena co do jakości i czy opłaca się ewentualnie zainwestować trochę więcej w nie ? Pozdrawiam :)
[...] (Komar190_) http://www.sfd.pl/By%C5%82by_kto%C5%9B_ch%C4%99tny_na_takie_bia%C5%82ko_-t351145.html Jestem już w posiadaniu tego białka. Mam do sprzedania ok 20kg tego izolatu w okazyjnej cenie 18zł za 1kg. Pisze okazyjnej ponieważ w takiej cenie białko już się wiecej nie pojawi na sfd, przynajmniej nie u mnie. Białko ogólnie zdrożało i [...]
Extensor Extreme 95% OPIS: Extensor Extreme 95% to odzywka proteinowa zawierająca w składzie najwyższej jakości izolat białka serwatkowego. Praktycznie pozbawiony węgli i tłuszczu - czysty, maksymalnie stężony: - produkowany metodą wymiany jonowej - wyraźnie nasila anabolizm - hamuje procesy kataboliczne - poprawia bilans azotowy przyczyniając [...]
tak jak w temacie.Sprzedam isolat bialka sojowego ISOPRO 900 EM cena za jeden kilogram-22zl specyfikacja: Właściwości fizyczne Białka (sucha masa) 90% min Wilgotność 7% max Popiół 5% max Surowe włókna 4% max Tłuszcz 0.5% max PH 7 -/+ 0.5 Kolor jasny Smak neutralny Minerały (Typowa analiza): Kadm 0.10 mg/kg [...]
Cześć, Jestem nowy na forum i na siłowni w zasadzie też. Na poważnie ćwiczę dopiero od roku, głównie aeroby i ćwiczenia z wykorzystaniem masy własnego ciała, dodatkowo 2 razy w tygodniu power pump. Do tej pory nie używałem żadnych supli ale znajomy podsunął mi pomysł z białkiem w ramach regeneracji mięśni (ćwiczę prawie codziennie minimum 2 [...]