[...] sera. Najpopularniejszą i zarazem najtańszą formą odżywki białkowej wykorzystującej białko serwatkowe jest koncentrat. Więcej „białka w białku” zawiera natomiast izolat białka serwatkowego, jednak jego zakup pochłania więcej środków. „Najczystsze” białko można zaś znaleźć w najdroższej odmianie serwatkowej odżywki [...]
Czego potrzebujemy: Na ciasto: 170 g czerwonej fasoli z puszki - dobrze wypłukanej z zalewy 70 g banana 1 jajko 15 g kakao 30 g białka - izolat białka serwatkowego o smaku czekolady 3 g proszku do pieczenia Na masę serową: 70 g białego sera 100 g jogurtu naturalnego 170 g serka wiejskiego - tylko granulki 30 g białka - WPC smak biała czekolada - [...]
Czego potrzebujesz? Na spód: 30 g oleju kokosowego 50 g masła orzechowego 50 g jogurtu naturalnego 40 g mąki kokosowej 20 g izolatu białka serwatkowego słony karmel Na karmel: 100 g daktyli 25 g masła orzechowego 15 g izolatu biała serwatkowego o smaku słony karmel szczypta soli 30 g orzeszków ziemnych Polewa: 70 g czekolady min 74% kakao 10 g [...]
[...] zarówno u osób na redukcji, jak i w okresie budowy tkanki mięśniowej. W czekoladzie tej znajdziemy między innymi dwie najpopularniejsze frakcje białek mleka, czyli izolat i koncentrat białek serwatkowych, które charakteryzuje wysoka wartość biologiczna z racji posiadanych aminokwasów egzogennych, czyli takich, których organizm sam nie [...]
Marzenia się nie spełniają, marzenia się spełnia… Krok po kroku, systematycznie, ciężką, rzetelną, konsekwentną, zaplanowaną pracą, jeśli towarzyszy temu pasja to osiąganie celu jest wielką przyjemnością... Dosłownie na naszych oczach „dojrzewała” sylwetka tego zawodnika do obecnego „formatu”, doskonalił nie tylko [...]
[...] z białek roślinnych, a jest ich na rynku coraz więcej. Jedną z propozycji jest VEGEROSE z ALLDEYNN. W swoim składzie oferuje pięć źródeł wysokiej jakości białek roślinnych - izolat białka grochu, koncentrat białka ryżu, żurawiny, migdałów, konopi. Ponadto, jest wzbogacona o błonnik, kompleks probiotyczno-prebiotyczny oraz olej MCT. Można więc [...]
W moim odczuciu zawodniczki Bikini Fitness to najpiękniejsze kobiety na świecie. Wytrenowane i ukształtowane świadomie ciało, z akcentem na atuty kobiecości, plus uroda, wdzięk i niestandardowa osobowość sceniczna, którą udaje się odnaleźć niektórym zawodniczkom, to prawdziwe „Bikini Fitness”. Ponadto doskonale przygotowana [...]
Kiedyś powodem do rozpoczęcia regularnych treningów najczęściej była nadwaga, korygowanie mankamentów, obecnie trenuje coraz więcej osób „zgrabnych”, które kształtuje swoje ciało świadomie w określonym kierunku, także pod kątem startów w zawodach. Tamara jest wysoką, długonogą, śliczną dziewczyną. Swoją sylwetkę zawdzięcza ciężkiej, [...]
[...] kaszy nieprzyjemną gorycz. Kaszę gotujemy w 500 ml wody około 10 minut. Po tym czasie dodajemy mleko kokosowe, i gotujemy kolejne 5 minut. Kolejno dodajemy masło orzechowe, izolat oraz erytrytol i dokładnie wszystko mieszamy. Pozwalamy kaszy wchłonąć ewentualny namiar płynu i zdejmujemy garnek ze źródła ognia. Po około 10 minutach masę [...]
[...] odżywka proteinowa, która stanowi aż 27% składu. Wykorzystano do produkcji tej przepysznej czekolady aż dwie frakcje białek mleka, koncentrat białka serwatkowego (WPC), oraz izolat białka serwatkowego (WPI), który słynie z szybkiego tempa przyswajania i najwyższej jakości. Białka mleka są lekkostrawne i wykazują wysokie walory smakowe, [...]
Na scenie z biegiem czasu pojawia się coraz więcej młodziutkich zawodniczek, pięknych, doskonale przygotowanych pod względem sportowym, a także estetycznym. Młodość doskonale „sprzedaje się” na scenie, a świeżość, subtelność, delikatność, kobiecość wpływa bardzo korzystnie na tworzenie wyraźnego wizerunku scenicznego. To dodatek do [...]
Wszystko jest tak jak ma być... Patrząc na sylwetkę Adriana wszystko wygląda „Men’s physique”, to właściwy zawodnik we właściwej kategorii. W postawie przodem - szeroka obręcz barkowa w stosunku do talii, mięśnie naramienne mają kulisty kształt, są mocno „podcięte”, wielkość barku jest proporcjonalna do objętości [...]
Gdy kategoria bikini fitness pojawia się na scenie, publiczności zawsze przybywa… No bo gdzie, w jakim innym miejscu, można spotkać równie dużo pięknych, atrakcyjnych i zadbanych w każdym calu kobiet? Zawodniczki prezentują różne typy budowy ciała, urody, sposoby prezentacji, chociaż pozy ściśle określone są przepisami. Mnóstwo dziewczyn [...]
[...] kaszy nieprzyjemną gorycz. Kaszę gotujemy w 500 ml wody około 10 minut. Po tym czasie dodajemy mleko kokosowe, i gotujemy kolejne 5 minut. Kolejno dodajemy masło orzechowe, izolat oraz erytrytol i dokładnie wszystko mieszamy. Pozwalamy kaszy wchłonąć ewentualny namiar płynu i zdejmujemy garnek ze źródła ognia. Po około 10 minutach masę [...]
Czego potrzebujesz: 250 g twarogu - drobno mielony, półtłusty 30 g białka - izolat białka serwatkowego, smak biała czekolada 3 jajka 30 g ksylitolu 90 g jogurtu naturalnego odrobina proszku do pieczenia jeśli macie - można dodać ziarenka świeżej wanilii Jak wykonać: Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę. Pozostałe składniki dobrze zblendować i [...]
[...] potrzebujesz: 110 g kaszy jaglanej 1,5 szklanki mleka ( zawsze 3 krotna objętość kaszy ) 150 g wiórków kokosowych 40 g masła migdałowego 65 g miodu 20 g mąki kokosowej 30 g izolatu - smak biała czekolada 30 g migdałów bez skórki Jak wykonać: Kaszę wsypać na sitko i wypłukać zimną wodą, kolejno wrzątkiem i ponownie zimną wodą. Zabieg konieczny by [...]
Czego potrzebujemy: 110 g masła orzechowego - najlepiej crunch 60 g oleju kokosowego 60 g izolatu białka serwatkowego - czekoladowego 35 g kakao 10 g maki kokosowej 30 g orzechów ziemnych 70 g czekolady min 74 % kakao 10 g oleju koko lub kremu NutWhey biała czekolada - kokos Jak wykonać: Olej kokosowy wraz z masłem orzechowym rozpuścić w kąpieli [...]
Czego potrzebujemy: 50 g płatków owsianych 1 jajko 30 g białka - ja użyłam izolatu o smaku biała czekolada 5 g kakao 150 ml wody 50 ml espresso lub bardzo mocnej kawy Jak wykonać: Płatki gotujemy w wodzie z kawą. Wystarczy kilka minut, by płatki tylko wciągnęły płyn. Przekładamy do miski. Gdy płatki chwilę przestygną dodajemy jajko, izolat oraz [...]