Czego potrzebujemy: 8 g Dziko Słodkiej galaretki 200 ml mleko 2% tłuszczu + 50 ml wody 45 g kaszy manny 20 g WPC - najlepiej natural 2 łyżeczki erytrytolu - jeśli lubicie mega słodkie to 3. Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Jak będzie zimna wlewamy do kieliszków/szklanek/słoików. Jeśli chcecie by Wasza panna cotta [...]
Czego potrzebujemy: 100 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao min 74% 20 g masła 15 g oleju kokosowego 1 jajko 50 g ksylitolu 30 g mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej Jak wykonać: 75 g czekolady, masło oraz olej kokosowy rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Studzimy. [...]
Czego potrzebujemy: 30 g chrupaków - 8 sztuk wafli lub Proteineo 200 g serka wiejskiego lekkiego 15 g erytrytolu 1 g matchy - można pominąć 10 g żelatyny + 100 ml wody 60 g Pistachio nutwhey 60 g Protein Chocolate Jak wykonać: 4 sztuki wafli układamy w pojemniku wyłożonym folią aluminiową. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Serek wiejski [...]
[...] do zamrażalki. Po tym czasie masę kroimy na kawałki. Z tej porcji wyjdzie Wam 24 cukiery. Czekolady rozpuszczamy i oblewamy kosteczki. Wkładamy do lodówki. Po około 30 minutach gotowe. Wartości odżywcze: Z tych składników otrzymujemy 24 cukierki. Każdy to 58 kcal. Białko 3 g, Tłuszcze 4 g, Węglowodany 2 g. Przechowywać w lodówce. Smacznego!
[...] do miski i wymieszaj dokładnie z sosem BBQ. Odstaw do zamarynowania na minimum 30 min. Warzywa pokrój na większe kawałki. Nabijaj składniki na długie wykałaczki, połóż gotowe szaszłyki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spryskaj cooking sprayem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200*C na 30 min. Podawaj z chlebkiem proteinowym i [...]
[...] do smaku odrobina wody gazowanej pam do smażenia Sposób przygotowania: Mąkę ryżową dokładnie mieszamy z jajkiem i wodą. Masę należy wylać na rozgrzaną patelnie i smażyć do momentu zrumienienia. Pozostałe składniki kroimy i smażymy. Faszerujemy gotowe naleśniki. Wartości odżywcze dla całości: Białko: 30g Tłuszcz: 7g Węglowodany: 24g 279kcal
[...] na kilka godzin. Jak masa będzie twarda pokroić na kawałki. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę wraz z olejem kokosowym lub kremem NutWhey i udekorować michałki. Po godzinie w lodówce będą gotowe do jedzenia. Wartości odżywcze: Otrzymaliśmy 21 sztuk. Każdy z nich to 103 kcal Białko 4,7g Tłuszcz 8 g Węglowodany 2,9 g. Przechowywać w lodówce.
[...] którym będziemy je mrozić. Wkładamy do zamrażalnika na godzinę po czym wyjmujemy z zamrażalnika i mieszamy masę. Wkładamy ponownie do zamrażalki na kolejną godzinę. Lody są gotowe. Jeśli zbytnio się zmrożą wyjmujemy je na 10 minut przed podaniem. Lody są dość kremowe. Jeśli chcecie zmienić makro, zamiast mascarpone dajcie mielony twaróg [...]
Czego potrzebujemy: 3 jajka w temperaturze pokojowej 5 g ksylitolu 25 g smakowa mąka owsiana Quamtrax olej kokosowy dodatki: 1 kiwi 20 g masła orzechowego Jak wykonać: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy ksylitol i ubijamy około 2 minut na puszystą masę. Do białek przekładamy ubite żółtka, dodajemy przesianą [...]
Czego potrzebujemy: 200 g fileta z kurczaka 150 g brokuła 10 g parmezanu kawałek chilli sól i pieprz 2 ml Cooking Spray najlepiej wersja Butter Jak wykonać: Pierś z kurczaka kroimy tak, by uzyskać jak największą powierzchnię. Mięso rozbijamy dość cienko, przyprawiamy i od wewnętrznej strony - tej na którą będziemy nakładać farsz pryskamy oliwą. [...]
Czego potrzebujemy: 300 g mrożonych lub świeżych warzyw 3 białka jaja kurzego 3 całe jajka 120 g jogurtu naturalnego 200 g fileta z kurczaka 5 g oleju przyprawy Jak wykonać: Olej rozgrzewamy na patelni i dusimy warzywa około 8 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy ulubionymi przyprawami. Jeśli używamy świeżych i/lub twardych warzyw - dusimy je do [...]
[...] Jak widać na obrazku....wszystkie produkty kroimy i wkładamy do miseczki. Dokładnie mieszamy, przyprawiamy i przekładamy do foremki. Ser dodajemy na samą górę. Foremkę wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 160-180 stopni. Po około 20 minutach danie jest gotowe do spożycia. Dzięki inspiracji Kasi Dmochewicz :) Wartości odżywcze:
Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g pieczarek 100 g kolorowej papryki 1 mała czerwona cebula 15 g ulubionej dzikiej oliwy 70 g sera brie 1 jajko ulubione przyprawy Jak wykonać: Pieczarki ścieramy na tarce i dusimy na wodzie z przyprawami. Paprykę i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oliwie do miękkości razem z [...]
Czego potrzebujemy: Spód: 200 g mąki owsianej 25 g kakao 30 g ksylitolu szczypta soli 90 g oleju kokosowego rafinowanego 1 jajko Masa: 250 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 40 g pudru z ksylitolu Jak wykonać: Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię i wkładamy na około 15 minut do lodówki. Po tym czasie ciastem wyklejamy formę do tarty - [...]
Czego potrzebujemy: 250 g twaróg półtłusty 40 g Sugar Free Jelly o ulubionym smaku 40 g ulubionego smaku białka - ja użyłam białej czekolady 40 g gorzkiej czekolady min 75 % 5 g olej kokosowy 200 ml wrzątku Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Twaróg, białko oraz wystudzoną galaretkę umieszczamy w misce i dokładnie [...]
[...] grudki. Następnie dodajemy wystudzoną żelatynę i ponownie miksujemy. Masę wylewamy na schłodzony spód i wkładamy ciasto do lodówki. Po około 2 godzinach powinno być gotowe. Wartości odżywcze: Ciasto podzieliliśmy na 10 kawałków. Każdy z nich to 277 kcal. Białko 15.6 g, Tłuszcze 17.3 g, Węglowodany 15.3 g. Jeśli lubicie bardzo słodko - [...]
[...] minuty, dodajemy cukinię, groszek cukrowy - chwilę smażymy. Wszystko przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy sos słodko-kwaśny. Chwilę wszystko razem dusimy. Dokładnie mieszamy, dodajemy ugotowany makaron i gotowe. Wartości odżywcze: Z tych składników otrzymujemy 3 porcje. Każda to 350 kcal. Białko 23 g, Tłuszcz 9 g, Węglowodany 45 g. Smacznego!
Czego potrzebujemy: 100 g choco muffin 20 g oleju 100 ml mleka 250 g twarogu półtłustego 200 g jogurtu naturalnego 2% 50 g ulubionego białka - u mnie oczywiście słony karmel 15 g żelatyny + 100 ml wody 70 g masła orzechowego 100 g daktyli szczypta soli Jak wykonać: Choco Muffin przygotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Ja używam tortownicy [...]
Czego potrzebujemy: 4 jajka w temperaturze pokojowej 80 g erytrytolu 50 g mąki ryżowej 50 g mąki orkiszowej jasnej 20 g kakao 250 g twarogu półtłustego 100 g mleka kokosowego 2 łyżki erytrytolu ( tym razem do mleka) 10 g Sugar Free Jelly malinowej + 200 ml wody 100 g borówek Jak przygotować: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na pianę, [...]
Czego potrzebujemy: 120 g banana 70 g pestek słonecznika 10 g kakao 40 g mąki kokosowej 250 g twarogu półtłustego 200 g jogurtu naturalnego 70 g erytrytolu 15 g żelatyny + 100 ml wody 30 g kakao 30 g odżywki o ulubionym smaku owoce do dekoracji Jak wykonać: Banana, pestki, kakao i mąkę blendujemy. Foremkę o średnicy 18 cm wyklejamy masą i [...]