Czy widzieliscie gdzies w sklepach torebki z ryzem 150g ( ewentualnie 75g) ?? bo chcialbym jesc tyle zamiast 100 a gotowanie i ch luzem bez torebki jest zbyt czasochlonne i malo wygodne.
Witam mam pytanie czy gotowanie ryżu około 8 minut a nie zalecane około 12 ma jakiś wpływ na zdrowie/przyrosty masy mięśniowej? Czy raczej to nic nie zmienia. Gotuję krócej ze względu na to ,że łatwiej jest mi go potem zjeść.( Jest tego ryżu trochę mniej bo się tak nie rozrasta)
Siema. Poszukuję cateringu, który będzie indywidualnie przygotowywany dla mnie, tzn. uwzględniając makroskładniki itp na redukcję. Czy ktoś może coś polecić, co będzie dowożone do Trójmiasta? Niestety poza pracą nie mam czasu na gotowanie, dlatego chcę znaleźć jakiś catering, wiem że będzie to droższe niż zwykła dieta pudełkowa.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam. Nie mam za duzo czasu na codzienne gotowanie oprocz obiadu i czesto konczy sie tak, ze jem 3x dziennie... - czy w takim razie moge ugotowac sobie np. 1x w tygodniu duza ilosc jakiegos jedzenia i wsadzic do lodowki a potem jesc na zimno / odgrzewac? Jesli tak, to co to moze byc np.? Do glowy przychodzi mi ryz + warzywa
Cześć mógłby mi ktoś obliczyć zapotrzebowanie? Chce narazie utrzymywać masę ciała ( proszę o nie prawienie morałów, obecnie zwiększyć masy ciała nie mogę i nie chce) Płeć: kobieta Waga: 40kg Wzrost: 165cm Liczba kroków dziennie: 9000-10 000 Treningi: 3x w tyg: FBW Aktywność ogólna: spacery, zakupy, sprzątanie w domu, gotowanie
Witam Po treningu szukam jakichś gotowych dań które można kupić na gotowo . Trenuje tenis stołowy wiec po treningu potrzebuje uzupełnić energie (banany,jabłka itp) a nastepnie dostarczyć organizmowi białka . Znacie jakieś gotowe dania ? Nie mam czasu na gotowanie itp Proszę o wzbogacenie mojej diety :)
Który z nich bardziej wam pasuje ? który polecacie ? który się powinno wcinac przy masówce ? :) ja preferuje biały gdyż gotowanie jest którsze ;] hehe Zmieniony przez - losamos w dniu 2009-11-13 16:41:14
Czesc. Mam 2 pytania: 1. Dlaczego suszone warzywa sa duzo bardziej kaloryczne? Jest w nich wiecej "masy wlasciwej"? 2. Czy gotowanie, smazenie (bez tluszczu) etc zmienia kalorycznosc warzyw, owocow, jajek itd?? Prosze o odpowiedzi. Darek
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Cześć, czy smażenie mięska bez tłuszczu jest szkodliwe? Nie masz czasu na gotowanie mięsa w wodzie a tak to szybciutko na patelenkę + jakieś warzywka, 5min pod pokrywką i mięsko gotowe.
ostatnio przygotowując pierś zważyłem ją przed gotowanie i po. przed ważyła 507gram a po koło 400. teraz nie wiem czy liczyć wagę piersi przed czy po ugotowaniu. jak wy robicie?
mam pytanko ile około % tłuszczu może mieć mleczko od krówki? brak mi informacji czy dodają do tego wody czy coś innego, ale skusiłem się 2-3dni na gotowanie owsianek itd i muszę powiedzieć smak zupełnie inny niż takie Łaciate 2%
Nie mam czasu na gotowanie, ani predyspozycji w tym kierunku, w związku z powyższym szukam sprawdzonej firmy cateringowej wartej zaufania. Testował ktoś z Was takowe?
Niedlugo czeka mnie tygodniowy wyjazd nad morze i niewiem w jaki sposob bede mogl trzymac swoja diete na mase W pokoju nie bedziemy mieli kuchenki wiec gotowanie nie wchodzi w gre .Moze macie jakies pomysly i doswiadczenia Pozdrawiam
Zastanawiam się czy warto wprowadzić do swojego jadłospisu zupy. Czy przez gotowanie nie tracę większości białka z produktów? Czy witaminy z warzyw zostają w zupie? Ogólnie warto czy nie?
Mam ulozona diete masową.Nie zawsze mam czas na przy gotowanie posiłku.Szukam odzywki typu gainer pierwszy raz bede ja stosowac,dlatego prosze o pomoc w dobraniu. Wiek 16 Waga 61 Wzrost 170 Staż treningowy 6msc Cel cyklu masa
mam anabolic amino 5500 czy to jest ok,czy kupic jeszcze carbo...meczy mnie gotowanie i jedzenie codziennie ryzu czy makaronu.nie chce sie zywic samymi proszkami mieszanymi z woda jak cos;ppyatnie do specow:D
Wiatm! Mam pewne pytanie odnosnie jajek;p hmm,czy zamiast np z rana zrobic gotowane jajko czy jajecznice mógł bym sobie wypic te 3-4 jajka? bo nieraz nie mam czasu na gotowanie i bawienie sie...
Hej. Jaki jest najzdrowszy sposób przygotowywania potraw? Gotowanie na parze? Czy np.z warzyw uciekają wtedy witaminy i minerały? Czy ciężko jest w ten sposób przygotować mięso/rybę? (długo to trwa?) Jaki sprzęt (jaka cena?) kupić?