SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Czas gotowania produktów

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1116

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 5
Witam mam pytanie czy gotowanie ryżu około 8 minut a nie zalecane około 12 ma jakiś wpływ na zdrowie/przyrosty masy mięśniowej? Czy raczej to nic nie zmienia. Gotuję krócej ze względu na to ,że łatwiej jest mi go potem zjeść.( Jest tego ryżu trochę mniej bo się tak nie rozrasta)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33138 Napisanych postów 23214 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278163
nie ma znaczenia, wartosći zostaja, aczkowliek bardziej rozgotowany biały ryz ma wiekszy IG . jesli chodiz o brazowy to lepiej troche dłuzej pogotowac bo jest smaczniejszy . kazdy ryz czy to kasze waz przed obróbka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dziwnie brzmi "łatwiej jest mi go potem zjeść". Nie smakuje Ci ryż? To nie jedz go na siłę. Zastąp go czymś innym. Ewentualnie zawsze możesz dodać odrobinę vegety podczas gotowania :) To zmienia smak.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Dodawanie " vegety", "kucharka", kostek rosołowych to bardzo zły pomysł, bo to sama chemia plus w kostkach tłuszcze utwardzone. Można oczywiście ryż doprawić np. curry, czy passatą pomidorową, ale nie tym sztucznym syfem z glutaminianem sodu, polepszaczami smaku i połową tablicy Mendelejewa
1

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3036 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349869
Jeżeli nie masz problemów żołądkowych po niedogotowanym ryżu, to możesz zrobić w ten sposób.
1

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6274 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
Gotować należy tyle, aby nie był twardy ani rozgotowany. Prawidłowy czas często mija się z tym, podanym przez producenta na opakowaniu. Sprawdzaj w praktyce.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1127 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68525
Zamiast gotowej wegety, można kupić w marketach, na stoiskach z przyprawami, liofilizowane/suszone warzywa w mieszankach, jak na rosół (marchew, seler, pietruszka itd.) i używać do doprawiania tego typu rzeczy. Nie ma tam soli ani żadnych zbędnych polepszaczy, jak w "kucharkach" i kostkach rosołowych.
Do gotowania ryżu oprócz curry (które rzeczywiście świetnie pasuje) można dodawać nawet samą kurkumę - nadaje żółty kolor, lekko korzenny smak i przy okazji jest bardzo zdrową przyprawą. Kurkuma jest składnikiem oryginalnej vegety.
A jeśli się komuś chce, może zamrozić w małych porcjach ugotowany wcześniej na bazie mięsa, warzyw i przypraw bulion i dodawać do gotowanych kasz czy ryżu, co już w ogóle polepsza ich smak, bo nasiąkają nim podczas gotowania.
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Forma rozkładu makroskładników w diecie

Następny temat

Trening o 6:00 a dieta

WHEY premium