[...] do posiłków wytrawnych, jak i na słodko. Czas przygotowania nie ma żadnego znaczenia. Wystarczy ugotować sobie ją np wieczorem przed snem. Przecież nikt nie wymusza na Tobie gotowanie tego tuż przed pracą, czy w jej trakcie. W czym problem wstawić kasze do gotowania i pójść się kąpać, przed snem, lub w innej wolnej chwili. Kwestia dobrej [...]
Produkty lekkostrawne, pozbawione dużych ilości błonnika i substancji drażniących przewód pokarmowy. Ważny jest też sposób obróbki kulinarnej - wskazane jest gotowanie i jedzenie pokarmów papkowatych. Po szczegóły proszę zgłosić się do doświadczonego dietetyka - pomoże ułożyć optymalny jadłospis - w zależności od dolegliwości i indywidualnych [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] dziennym rachunku 10g białka, to bierzesz tyle żeby to uzupełnić. Musisz mieć ustaloną dietę inaczej branie suplementów nie ma sensu, gdyż nie wiesz czego (i czy w ogóle) oraz w jakich ilościach Ci brakuje. Białko w prochu to nie proszek na mięśnie tylko alternatywa np. kurczaka czy jajek, gdy brakuje czasu na gotowanie to robisz szejka i jazda.
Typowa dieta na masę dla ektomorfa z bardzo dużym naciskiem na gotowanie w wodzie/ na parze ze względu na stan zapalny żołądka i dwunastnicy, Sam lekarz pierwszego kontaktu poprał moje zdanie, iż powinienem lekko skupić się na potrawach zwierających większą ilość cynku.w Jako że, iż ciężko pracuję nie mam czasu siedzieć i szukać co ma ile cynku [...]
[...] w posiłku, np. mięsa, ryb, jaj, czy nabiału, to na szybko uzupełniasz odżywką białkową. Ilość uzależniona jest od tego ile Tobie brakuje w diecie. Każdy ma w niektóre dni takie sytuacje, że nie ma możliwości, czy ochoty na gotowanie, smażenie, czy po prostu jedzenie. Wtedy zawsze warto mieć w domu odżywkę białkową, którą można fajnie wykorzystać.
Odżywkę białkową stosujemy w celu uzupełnienia braków białka w naszej diecie. W sytuacji, gdy nie mamy czasu, czy ochoty na pieczenie, smażenie, gotowanie mięs, ryb, jajek lub nabiału, to uzupełniamy je odżywką białkową w takiej ilości, ile potrzebujemy według naszego zapotrzebowania na ten składnik odżywczy. Polecam poczytać więcej na ten temat w [...]
Ja osobiście bardzo lubie. Chleb + jajko + pomidor + oliwa. Tylko chleb z pewnego źródła i dobrej jakości. Na IG wpływa gotowanie (im dłużej tym większe) i tłuszcz oraz warzywa (dodatkowe produkty obniżają).
jesli chodzi o gotowanie na parze ja robie tak kupuje 2 kg fileta robie marynate do niej odstawiam na 48h do lodowki pozniej zamrazam i po wyjeciu mam pysznego kurczaka z parowaru
A tak propo pracuję na zmiany i mam trochę mało czasu na gotowanie macie może pomysł na jakieś szybkie i łatwe dania bogate w białka i w miarę nisko tłuszczowe ?
Może jutro z ciekawości czystej tak zrobię... nie zmienia to jednak faktu że cokolwiek tam się nie wydarzy to na pewno nie można powiedzieć że białko się zwarzy. Serwatka w procesie produkcyjnym była traktowana już temperaturami dużo wyższymi niż przyjęta za progową temperaturę denaturacji białek zatem czy będzie miało 80' 60' czy 40' nie robi [...]
[...] produkty, działają różnie i nawet rodzeństwo może zjeść ten sam produkt mając inne reakcje cukru - polecam przeczytać książkę "Wired to Eat". Musimy wziąć pod uwagę, że gotowanie warzyw zwiększa ich biodostępność więc, może być tak, ze ugotowana kalarepa będzie miała większy indeks glikemiczny. Zachęcam do zaniechania korzystania z Indeksu [...]
Witam, powie mi ktoś jakie są zalety posiadania szybkowaru? Co jest zdrowsze - gotowanie na parze czy w szybkowarze (nie czuję, że rymuję ;)? A jak gotujecie na parze - w papierze czy w steamach? W domu gotuje w takim durszlaku - parowniku, dobry sprzęt, ale myślę też nad szybkowarem, bo szybciej. Jakieś rady, opinie?