[...] (razowe pieczywo z dodatkiem ziaren, ciemny ryż, razowy makaron) oraz większość owoców. Warto pamiętać, że przetwarzanie produktów żywnościowych, np. obróbka termiczna (gotowanie, pieczenie) podwyższa ich indeks glikemiczny. Jeśli masz nadwagę lub jesteś otyła, stosuj dietę o obniżonej wartości energetycznej. Zdecydowanie ogranicz produkty [...]
[...] mozliwe , ale w koncu jest sie tylko czlowiekiem .Jesli chcialoby sie przygotowywac i zjadac szesc posilkow z naturalnych produktow , to szybko okazaloby sie , ze zakupy , gotowanie, jedzenie i zmywanie zajmuja nam caly dzien . Tylko za pomoca suplementow proteinowych da sie dostarczyc tyle bialka , ile potrzeba do uzyskanie mozliwie [...]
[...] -margaryny, maslo-zamieniamy na oliwę z oliwek, nasiona, pestki, orzechy, -nabiał tłusty-zamieniamy na chudy, -frytki, chipsy, słodycze. SPOSOBY PRZYRZĄDZANIA: -mięso:gotowanie, grilowanie, duszenie, pieczenie, -ziemniaki, makarony, kasze: gotowanie, -warzywa: gotowane lub na surowo, doprawiane oliwami. Ja przez pierwsz miesiące ćwiczeń [...]
[...] oparte na ciśnieniu płynu komórkowego wypełniającego bardzo cienkie i delikatne ścianki komórkowe. Wszelkie uszkodzenia mechaniczne (cięcie, zgniecenie) lub termiczne (gotowanie) delikatnych ścianek komórkowych powoduje wyciek płynu komórkowego na zewnątrz, tym samym czyniąc go o wiele bardziej dostępnym dla enzymów trawiennych [...]
[...] do przeciążenia sytemu obronnego dając powyższe symptomy. Przyczyny: - osłabiony system immunologiczny, - długotrwałe przyjmowanie antybiotyków, - picie i gotowanie przy użyciu wody z kranu, - dieta bogata w proste węglowodany (ziemniaki, pieczywo), - zażywanie pigułek przeciwciążowych i sterydów, - stres i [...]