Koniu pytanko WIEK: 24 CZAS REDUKCJI: trwa tak od miesiaca, jestem obecnie na scorchu SZACOWANY POZIOM TŁUSZCZU: okolo 14-15 % POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: 10 ZARYS DIETY I TRENINGU( obowiązkowo!! ) rotacja weglami, trening silowy 4 razy w togodniu, po nim aeroby, interwaly po okolo 50 min, czasem 5 razy w tygodniu, rowerek, bieznia STAN [...]
WIEK: 17 CZAS REDUKCJI: Tak dlugo jak bedzie trzeba SZACOWANY POZIOM TŁUSZCZU: http://storage.sfd.pl/ObrazkiSFD/capture/f69632ad83c7436992def729bdd37014.jpg POZIOM TŁUSZCZU W JAKI CELUJEMY: 5-6% ZARYS DIETY I TRENINGU: Trening: poniedzialek: Klatka i nogi (4 cwiczenia na klatke, 3 cwiczenia na uda i 2 cwiczenia na lydki) sroda: Biceps, [...]
A teraz z tak cenionym bialeczkiem serwatkowym dobrej i taniej firmy, chcialem jeszcze wrzucic porownanie z bardzije markowymi bialkami ale nie idzie znalezc aminogramu musialbym kupic a po co podejrzewam ze roznice tez nie byly by oszalamaiajace :P SOJAVIT 85 vs. Vitalmax - Whey Protein 82 1 kwas asparginowy 9.78g vs. 6,8 g 2 treonina 3.2 g vs. [...]
Wszystkie wymienione przez Ciebie produkty bazują na białku pozyskiwanym z mleka. Białko serwatkowe jest niezwykle łatwo przyswajalne, smaczne i bardzo wartościowe. Białka serwatkowe wpływają także pozytywnie na odporność organizmu. Najcześciej spotykanymi białkami serwatkowymi są: izolat białka serwatkowego (WPI) - charakteryzuje się on wysokim [...]
No ok, przyjmijmy ze troche przesadzam z tymi 2-3g. Ale tym sie wlasnie kieruje wybierajac odzywke bialkowa (w przypadku redukcji), poniewaz chce wiedziec za co place. Zeby nie odbiegac juz dalej od tematu napisze co mialam okazje wyprobowac: Whey Protein Complex 100% Olimpu- 6 srednich smakow, brak piany, dobra rozpuszczalnosc. System Protein 80 [...]
Odżywka białkowa to jeden z najpopularniejszych suplementów wśród sportowców na każdym poziomie zaawansowania. Na rynku dostępne jest mnóstwo rodzajów białka, które różnią się między sobą właściwościami, składem, szybkością wchłaniania itp. Najczęściej spotykane białka to: WPC (Whey Protein Concentrate) – ta frakcja białka występuje w odżywkach [...]
Na koniec przykładzik praktyczny : One of my clients told me that he was a big fan of my work and my nutritional advice. However, he was convinced that his body simply couldn't get lean. The problem was that this gentleman got fat by using the calorie counting method. He exercised regularly, training with weights 4x per week and doing daily cardio [...]
No właśnie tu jest problem.Ćwiczę,jem,ale wydaje mi się że już nie rosnę tak jak na początku.Być może to tylko moje przypuszczenia.Myślałem o białku "OLIMP WHEY PROTEIN COMPLEX 700G",używał ktoś tego??jakie opinie,na ile starcza?? P.S Myślałem o stosowaniu białka tylko w okresie zimowym. Latem na rzeźbę chciałbym przestać brać i stosować sie [...]
Wiele osób chcących zmienić swoją sylwetkę wychodzi z założenia, że kształtowanie jej polega na ograniczeniu jedzenia. Z tego też względu osoby te jedzą głodowe ilości kalorii z myślą, iż uzyskają w ten sposób estetyczną sylwetkę. W rzeczywistości postępowanie takie prowadzi tylko i wyłącznie do problemów. Nie tylko z sylwetką i późniejszym [...]
Rola białka w organizmie Białko jest podstawowym budulcem wszystkich narządów w naszym organizmie. Odpowiedzialne jest za prawidłowe funkcjonowanie organizmu – odpowiedni wzrost, rozwój i regenerację. Składa się z aminokwasów a te z kolei biorą udział w produkcji ważnych dla zdrowia substancji takich jak hormony, płyny ustrojowe, enzymy i [...]
Nie wiem czy próbowaliście Activlab Whey Protein 80 - one są w nietypowych bardzo smakach: pomarańcza, czarna porzeczka, kiwi, gruszka. Raz że fajne smaki a dwa to jak się je rozrobi w niedużej ilości mleka to się robi dokładnie coś takiego jak whey pudding od allnutrition. Z jakimiś owocami - kosa w smaku.
Zależnie co masz na myśli pisząc 'whey protein 100%'. Jeżeli 100% whey protein concentate to to jest właśnie wpc (koncentrat białka serwatki), który charakteryzuje się średnim tempem wchłaniania, jest również jedną z najtańszych frakcji. Jeżeli natomiast 100% whey protein complex to jest to połączenie izolatu oraz koncentratu czyli białka o [...]
Night protein mix Rozpuszcza się dobrze, ale smak mi kompletnie nie podchodzi:/ Sam nawet nie wiem jak określić to co czuję Radze popracowac :) Wiem, że potraficie zrobić pyszne smaki Niewiem.. może tylko mi.. Ale dla mnie ten smak to.. Whey Protein 80 plus Jogurt-wiśnia W smaku bardzo dobre. Zero piany!!! Co jest bardzo dużym plusem. Dobrze sie [...]
Witam 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i węglowodanów, co dla jednych może być zaletą, a dla innych wadą, bowiem to właśnie te składniki mocno wpływają na smakowitość [...]
Witam 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i węglowodanów, co dla jednych może być zaletą, a dla innych wadą, bowiem to właśnie te składniki mocno wpływają na smakowitość [...]
Witam , tak izolat to forma odżywki białkowej . Rodzajów białka jest kilka. Różnią się one między sobą sposobem, w jaki zostały przetworzone: 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej [...]
Witam 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i węglowodanów, co dla jednych może być zaletą, a dla innych wadą, bowiem to właśnie te składniki mocno wpływają na smakowitość [...]
Witam , WPC to forma odżywki białkowej . Rodzajów białka jest kilka. Różnią się one między sobą sposobem, w jaki zostały przetworzone: 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i [...]