SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

SMAŻENIE

  • Co robicie żeby kurczak nie był suchy?

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
    PRO

    Powiem Ci, że bardzo "wieśniacko" zadajesz te pytania. Tak dziwnie niektóre słowa są ułożone np. "czego robiony na patelni..."... Co do tego - ogólnie smażenie nie jest dobre. Ale w ten sposób jaki ty mówisz to mięso również wyjdzie suche. Spróbuj jak Mawashi mówił - 30 sec z każdej strony i do piekarnika.

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-01 14:12:31 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Co robicie żeby kurczak nie był suchy?

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
    PRO

    A dlaczego smażenie nie jest dobre?Mimo że bez oleju, panierek. Właśnie jak tak robię mięso nie jest suche, co da się zjeść, bo od takiego soczyście suchego to po prostu nie mogę na kurczaka patrzeć

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-01 14:31:44 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Piersi z kurczaka, piec czy gotować???

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Co z tego, że jest tłuste (czyli zawiera tłuszcz) po smażeniu? Przecież tłuszcze też dostarczasz na ,,masie". Po pierwsze nie ma go dużo, jeżeli mówimy o ilości do smażenia (hmmm ile dasz... 4-8gr oliwy?), a po drugie problemem nie jest sam tłuszcz (jego obecność), ale to, że smażenie jest niezdrowe. Możesz gotować (przyprawiona jest dobra), [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-06-09 06:41:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak zdrowo smazyc kurczaka?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Jeszcze dwa pytania: 1. Dlaczego smazenie na teflonie (bez tluszczy) jest bardziej szkodliwe niz pieczenie? Pytam bo mam w domu takie ustrojstwo, ktore nazywa sie grill elektryczny: jest to po prostu teflonowa taca ('pofalowana') podlaczana do elektrycznosci. I tak sie zastanawiam, czy rozbita piers z kurczaka [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-06-20 04:21:09 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Jak zdrowo smazyc kurczaka?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Smażenie jest jednym z podstawowych sposobów obróbki termicznej żywności. Przez wiele osób demonizowane, jako niezdrowe i jedna z pierwszych rzeczy, z jakich należy zrezygnować, zmieniając swoje nawyki żywieniowe. W rzeczywistości jednak nie jest to prawdą. Istotne jest to: - co smażymy, - w jaki sposób, - na czym, - jak długo. Przestrzegając [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-10-31 12:37:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co robicie żeby kurczak nie był suchy?

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
    PRO

    To wychodzi raczej duszony ;-) Ja tak czasem robię, szybko kurczak z dwóch stron, dorzucę trochę pokrojonej papryki i cukini, nakrywam pokrywką i wyłączam kuchnie (mam elektryczną). W przypadku gazowej minimalizujesz gaz i po 10-15 minutach masz fajne mięso z porcją warzyw na półtwardo. Osobiście nie widzę problemu. Problemem jest długie smażenie, [...]

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-27 15:02:16 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Co robicie żeby kurczak nie był suchy?

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
    PRO

    "Problemem jest długie smażenie, mocne przyrumienianie mięsa" dlaczego problemem?Źle jak się aż zarumieni, mimo że żaden olej ani żadne panierki nie były dodawane?

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-27 23:01:14 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Co robicie żeby kurczak nie był suchy?

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
    PRO

    Ale chodzi mi to smażenie na patelni teflonowej, no bo smażonego nie powinno się jeść ALE ja go smażę na małym ogniu bez oleju, bez panierki tylko że w ten sposób go smarze aż się zarumieni, to jest ok czy źle?

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-02 00:24:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Piersi z kurczaka, piec czy gotować???

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Pierś z kurczaka jest mięsem, które można przygotować na wiele sposobów. 1. Gotowanie Wg Twojej mamy jest niesmaczne, a gotowanie na parze? Przy umiejętności dobrego przyprawienia może wyjść na prawdę dobry posiłek. Np: 1. Umytą i osuszoną pierś kurczaka oprószyć solą, natrzeć czosnkiem i posypać łagodną papryką. Odwróć na drugą stronę i zrób [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-10-30 14:58:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ja polecam cos takiego: piers z kurczaka mąka czosnek granulowany przyprawa grilowa pikantna olej woda kostka rosolowe (warzywne lub drobiowe ew. grzybowe) sól i pieprz ryz Zaczynamy Pierwsza rzecza jaka trzeba zrobic to dokladnie umyć pierś z kurczaka Faza druga Pierś tniemy w kostkeczkę o wielkosci 2cm x 2cm x 2cm lub w paseczki o grubosci ok [...]

    Odpowiedzi: 83 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-10-21 19:01:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak zdrowo smazyc kurczaka?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    A czy smażenie na samym teflonie, nie jest szkodliwe ? Pozdro.

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-06-29 15:20:52 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • RYŻ ile wartości po ugotowaniu ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Osoby trenujące oraz dbające o dietę zwykle liczą kalorie, wartości odżywcze, ważą każdy produkt przed przyrządzeniem i zjedzeniem. Zasada jest taka, że wszystkie produkty ważymy zawsze przed obróbką (przed gotowaniem, smażeniem, pieczeniem, grillowaniem, duszeniem). Wynika to z tego, że podczas obróbki zmienia nam się waga produktów. Np. [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-07-23 18:07:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pierś z kurczaka - Wasze przepisy

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    najlepsza to by była gotowana na parze bo nie traci wtedy tylu cennych kalorii co po innej obróbce cieplnej np: gotowanie, smażenie, pieczenie,najlepiej to ugotuj sobie ryż i pierś z kurczaka(odzielnie) i zjedz to, do ryżu można tez dodać przyprawę curry wtedy zmieni on kolor na żółto !!!!!!! pzdr

    Odpowiedzi: 19 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-10-22 18:26:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Artroskopia barku

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    bark zaczal bolec pod koniec czerwca na skutek zbyt intensywnych cwiczen na silce ( cala wiosne bardzo ostro pakowalem ), postanowilem zrobic przerwe od silki na wakacje a bark smarowalem na poczatek takim zelem chlodzacym a potem ketanolem, do wrzesnia zadenj poprawy, we wrzesniu udalem sie do fizjoterapeuty, ktory stwierdzil ze powiezi [...]

    Odpowiedzi: 60 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-29 21:57:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny, 88kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    będę starał się, jak mogę wcielać inne mięsa rownież, ale z tym z własnego doswiadczenia wiem, że będzie trudno - mimo, że dla chcącego nic trudnego }:-( pisałem już wcześniej, że jem na ogół piersi z kury, indyka, podudzia,wołowina, wieprzowina - trzeba sie rozejrzeć za tym, najgorzej, że to tłuste - jedyna myśl, co z tego zrobić to smażenie ? [...]

    Odpowiedzi: 238 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-10-07 19:12:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jedzenie typu "chinczyk" i fast food a dieta

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Ogólnie rzecz biorąc z dwojga złego jedzenie w restauracjach jest zdecydowanie lepsze niż typowy fast food, tym bardziej, że możesz sobie zażyczyć potrawy przyrządzonej np poprzez gotowanie, a nie smażenie. Po prostu trzeab uważnie wybierać żarcie w takich miejscach i nie będzie tak źle smoczek mod(ka) działu odżywianie

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-02-25 09:23:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Przede wszystkim powinniśmy unikać słabej jakości wędlin ze względu na zdrowie, ale składniki w nich zawarte mogą też utrudniać pracę nad sylwetką. Wędliny zawierające konserwanty, polepszacze, wzmacniacze smaku (azotany, fosforany, glutaminian sodu itp.itd.) to jeden z najbardziej trujących produktów dostępnych w sklepach. Wiele składników ma [...]

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-07-14 16:34:13 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Czy to jest uczulenie na białko?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Tłuszczyca jest chorobą pochodzenia autoimmunologicznego, na którą choruje coraz więcej osób. Problem z jej występowaniem objawia się poprzez pojawienie na skórze: - miejscowej egzemy, - tłuszczącej i suchej skóry na całym ciele, - swędzenia i pieczenia, - trudno gojących się zmian skórnych. Niestety jest to choroba nieuleczalna. Można jednak [...]

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-02-08 15:58:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Artroskopia barku

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    witam, przeczytalem temat i mam takie pytanie, bark boli mnie od 7 miesiecy, mam pelny zakres ruchu, na usg wyszlo ze wszystko jest ok, bol to moze za duzo powiedziane - jest to taki uciazliwy dyskomfort, ktory pojawia sie jak bark jest w pozycji statycznej np siedzenie przed komputerem badz tez pojawia sie przy takich czynnosciach jak mycie zebow [...]

    Odpowiedzi: 60 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-01-29 13:27:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny, 88kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Nie jedz w koło Macieju piersi z kuraka: http://potreningu.pl/articles/4805/drob-czy-wieprzowina Drób ma nie tylko zalety, ale i wady , np. dużą zawartość fosforu - który w nadmiarze osłabia kości. Jedząc go 2-3 razy dziennie przez dłuższy czas, wyrządziłbyś sobie szkodę... Wieprzowina ma też więcej witamin. Mięsa powinny być urozmaicone - czasem [...]

    Odpowiedzi: 238 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-10-07 10:50:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)