Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Ja piszę tak jak jest i jak jest to potwierdzone - nie przez pryzmat indywidualny. 1. Gotowanie/duszenie 2. Pieczenie/grillowanie 3. Smaźenie Kwestia indywidualnego wyboru jest dla każdego z osobna - w końcu każdy ma swój rozum ;-) Osobiście też dość mocno lubię smażone więc jeśli sobie na nie pozwalam to zdecydowanie na smalcu i na nim polecam [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
To kup tran i łykaj w dni, w których nie występują przynajmniej dwa elementy z wspomnianej wcześniej przeze mnie żywności. Pewnie też się narażę wielu osobom, ale odradzam smażenie na oliwie. Szkoda marnować jej potencjał obróbką termiczną, do smażenia używaj oleju rzepakowego, smalcu albo masła klarowanego. Oliwę dodawaj sobie np. do ryżu, wtedy [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
na kokosowym sie nie smazy z tego co wiem ja od zawsze smaze na ryzowym, ale jak bym sie przerzucal na częstsze smazenie (masa) to drogo bedzie wychodzilo
Miau masełko do duszenia jak najbardziej, ale jeśli chodzi o dłuższe smażenie, to albo musisz je sklarować, albo użyć smalcu, oleju palmowego albo kokosowego Ta marynata z oliwą do duszenia może być, bo temperatura nie jest aż tak wysoka, ale do smażenia się nie nadaje.
Miau masełko do duszenia jak najbardziej, ale jeśli chodzi o dłuższe smażenie, to albo musisz je sklarować, albo użyć smalcu, oleju palmowego albo kokosowego Ta marynata z oliwą do duszenia może być, bo temperatura nie jest aż tak wysoka, ale do smażenia się nie nadaje. nie smaze nic aż tak długo. wołowinę tylko chwilę, tak, żeby ją lekko [...]
Widzialem skład takiego produktu u teściowej, kupiony bodajże w Biedro. Była domieszka tłuszczów roślinnych i paru innych składników które w normalnym maśle nie występują. Do smażenia szybciej użyć smalcu/oleju kokosowego/oliwy, na krótkie smażenie typu jajecznica nada się zwykłe masło, do kanapek też lepiej zwykłe dobre jakościowo masło niż [...]
1. Czy spożywanie produktów nie pełnoziarnistych np. w postaci spodu pizzy, tortilli czy ciasta naleśnikowego będzie miało duży wpływ na efekty diety? (chodzi Ci o spożywanie 1-2 razy w tygodniu, pieczywo staram się jeść sojowe, pełnoziarniste lub żytnie) 2. Jak często mogę sobie pozwolić na cheat-meale w okresie stabilizacji? 3. Jak bardzo [...]
20ml to mało, zalewając cała patelnię, sądzę, że wlewasz więcej. A tak po za tym smażenie jest nie zdrowe, a na masie szczegółowe liczenie wszystkiego ma małe znaczenie, jak rosną mięśnie to dobry znak, natomiast jak tłuszczyku trochę przybyło to trzeba ten olej odjąć, lub coś innego aczkolwiek on jest najbardziej tłusty. A tak po za tym, to mam [...]
nie, jako stały elment diety ani paluszki ani ryby puszkowane nie są pożądane może być na smalcu smażenie, e. oleju kokosowym, GHEE Zmieniony przez - popuri w dniu 2014-08-29 15:25:06
Panowie robie sobie omleta z platkow owsianych i jajek jak dodam miarke odzywki bialkowej to traci ona na swojej wartosci przez obrobke jaka jest smazenie ?
lepszą są świeże, ale mrożone też nie są aż tak stratne w witaminy. ogólnie smażenie nie jest polecane, ale jak oczywiście można i świeże. Po prostu trzeba się liczyc z tym że im dłuższa obróbka tym większe straty
no dobra ale to w sumei nic takiego OMLET na ostro bierzesz 4-6 jajek całych pare plasterkó szynki pare plasterków sera żółtego wrzucasz na patelache ( bez tłsuzczu ) szyneczke pokrojoną przysmażasz jajka mieszasz żeby uzyskac jednolitty płyn zalewasz patelnie tym bełcikiem jak zaczyne się ładnie ścinać wrzucasz żółty serek pokrojony w [...]