rośnij w siłę...!!
...
Napisał(a)
super placuszki wlasnie szamie , a zeby sie nie rozpadaly dodaje do slownie ciutke maki i jest gitarka:)
...
Napisał(a)
placy 1 liga ja dodatkowo sypie troche szeja do tego wszystkiego
BEZ ZASTRZYKÓW NIE MA WYNIKÓW !
...
Napisał(a)
wiadomo że ile użytkowników tyle sposobów przyrządzania - ja zapytam tylko jedno bo np zrobiłem sobie to w bardzo prosty i szybki sposób. Jajka wlewam do miski plus płatki owsiane górskie(prosto z torebki nie moczone) to miksuje i na patelnie i robie z tego 1 duży placek ala pizza - czy takie nie moczone płatki są dobrze przyswajalne ? czy gorzej je wchłania nasz organizm?
a placki są pomysłem prze genialnym - czasami nawet mozna sobie zapakować do pracy polać jogurtem itd i na zimno wcinać wcale nie są gorsze od ciepłych.
A i jedna sprawa jak jest to z tą ilością jajek w daniu? bo niby mozna odpowiednią ilość białek na raz przyswoić. czasami widuje się że ktoś robi to z 8-10 jaj a w przepisach z 2-3 jajek wychodzi niby 30 g białka ? czy takie ilości powiedzmy 2-3 całe jajka + 4 białka to nie za dużo jak na 1 raz?
Zmieniony przez - PanSatyros w dniu 2011-01-21 10:49:22
a placki są pomysłem prze genialnym - czasami nawet mozna sobie zapakować do pracy polać jogurtem itd i na zimno wcinać wcale nie są gorsze od ciepłych.
A i jedna sprawa jak jest to z tą ilością jajek w daniu? bo niby mozna odpowiednią ilość białek na raz przyswoić. czasami widuje się że ktoś robi to z 8-10 jaj a w przepisach z 2-3 jajek wychodzi niby 30 g białka ? czy takie ilości powiedzmy 2-3 całe jajka + 4 białka to nie za dużo jak na 1 raz?
Zmieniony przez - PanSatyros w dniu 2011-01-21 10:49:22
...
Napisał(a)
ja prawie codziennie jem jajecznice z przynajmniej 6 jaj i mi to jeszcze nie zaszkodziło ;P
"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
...
Napisał(a)
dzis wkoncu w domu mam platki gorskie, wiec pierwszy raz sprobowalem przepisu
nie wiem czy to kwestia moich umiejetnosci ale placki zaczely wychodzic dopiero z wieksza iloscia tluszczu i wlasciwie smak byl taki nijaki tak naprawde. mozliwe, ze to kwestia dodania skladnikow lecz raczej zrobilem jak autor.
no ale z powidlami placki sa eleganckie, wiec sog sie nalezy
po tym rodzi sie tez pytanie, wieksza ilosc tluszczu wyplywa zle na wartosci odzywcze tych plackow czy jest to po prostu mniej zdrowe?
swoja droga z mala iloscia tluszczu na patelni placek po prostu przywieral, opiekal sie caly tylko nie w srodku patelnia niby teflonowa choc pewnie troche tego teflonu zeszlo i dlatego wyszlo tak a nie inaczej.
Zmieniony przez - AndyGFX w dniu 2011-01-24 20:21:32
nie wiem czy to kwestia moich umiejetnosci ale placki zaczely wychodzic dopiero z wieksza iloscia tluszczu i wlasciwie smak byl taki nijaki tak naprawde. mozliwe, ze to kwestia dodania skladnikow lecz raczej zrobilem jak autor.
no ale z powidlami placki sa eleganckie, wiec sog sie nalezy
po tym rodzi sie tez pytanie, wieksza ilosc tluszczu wyplywa zle na wartosci odzywcze tych plackow czy jest to po prostu mniej zdrowe?
swoja droga z mala iloscia tluszczu na patelni placek po prostu przywieral, opiekal sie caly tylko nie w srodku patelnia niby teflonowa choc pewnie troche tego teflonu zeszlo i dlatego wyszlo tak a nie inaczej.
Zmieniony przez - AndyGFX w dniu 2011-01-24 20:21:32
...
Napisał(a)
Fajna sprawa te placki.Robiłem według przepisu z 1 strony.
Czyli 100g płatków zalać przegotowaną wodą.Postały chwilkę i nie musiałem nic odcedzać ponieważ wody nie było,już wsiąknęła.
Następnie dodałem 3 jajka,cynamon,mniejszą połowę szklanki mleczka i jedną kopiatą łyżkę miodu.
Rozgrzałem lekko teflon z łyżeczką oliwy i położyłem formę przyszłych placków na patelnie.Były trochę rzadki ale udało się w końcu po dłuższym czasie upiec.Polecam piec na wolnym ogniu.Będzie to dłużej trwało ale nie będą ciemne lecz lekko zarumienione.
Pierwszą porcję jadłem bez dodatku dżemu czy jogurtu,poszła sama mandarynka z którą bardzo fajnie wchodziły i napewno same placki bez żadnych dodatków też fajnie by się jadło.
Po skonsumowaniu pierwszej porcji 3 placuszków nie mogłem się doczekać kolejnej.
Druga porcja zrobiła się szybciej pewnie dla tego że patelnia była bardziej rozgrzana i papka się zrobiła gęstniejsza(musi dłużej postać) czyli się wszystko ładnie wchłonęło:płatki,jajko,cynamon,mleczko,miód
Z całości wyszło mi 8 placuszków.Z których jestem bardzo zadowolony i oczywiście sog dla założyciela tematu.Pozdrawiam
Czyli 100g płatków zalać przegotowaną wodą.Postały chwilkę i nie musiałem nic odcedzać ponieważ wody nie było,już wsiąknęła.
Następnie dodałem 3 jajka,cynamon,mniejszą połowę szklanki mleczka i jedną kopiatą łyżkę miodu.
Rozgrzałem lekko teflon z łyżeczką oliwy i położyłem formę przyszłych placków na patelnie.Były trochę rzadki ale udało się w końcu po dłuższym czasie upiec.Polecam piec na wolnym ogniu.Będzie to dłużej trwało ale nie będą ciemne lecz lekko zarumienione.
Pierwszą porcję jadłem bez dodatku dżemu czy jogurtu,poszła sama mandarynka z którą bardzo fajnie wchodziły i napewno same placki bez żadnych dodatków też fajnie by się jadło.
Po skonsumowaniu pierwszej porcji 3 placuszków nie mogłem się doczekać kolejnej.
Druga porcja zrobiła się szybciej pewnie dla tego że patelnia była bardziej rozgrzana i papka się zrobiła gęstniejsza(musi dłużej postać) czyli się wszystko ładnie wchłonęło:płatki,jajko,cynamon,mleczko,miód
Z całości wyszło mi 8 placuszków.Z których jestem bardzo zadowolony i oczywiście sog dla założyciela tematu.Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Świetny przepis, pomału dochodzę w nim do perfekcji :D na śniadanie czy do roboty idealne
http://img513.imageshack.us/i/zdjcie0105m.jpg/
pusta lodówka to i przed treningiem dziś wrzucam, do tego avocado które zostało mi z jakiegoś innego przepisu stąd i kalorii zapas mam na trzy dni %)
Zmieniony przez - forever88 w dniu 2011-02-14 18:17:37
Zmieniony przez - forever88 w dniu 2011-02-14 18:18:09
Zmieniony przez - forever88 w dniu 2011-02-14 18:18:30
http://img513.imageshack.us/i/zdjcie0105m.jpg/
pusta lodówka to i przed treningiem dziś wrzucam, do tego avocado które zostało mi z jakiegoś innego przepisu stąd i kalorii zapas mam na trzy dni %)
Zmieniony przez - forever88 w dniu 2011-02-14 18:17:37
Zmieniony przez - forever88 w dniu 2011-02-14 18:18:09
Zmieniony przez - forever88 w dniu 2011-02-14 18:18:30
...
Napisał(a)
Zrobiłam z połowy przepisu i ledwo to w siebie wsunęłam
Jako dodatek dżem dla diabetyków
Placki były smażone na teflonie, wystarczyło 5g oliwy z oliwek ale dokładnie rozsmarowałam ją po całej patelni za pomocą pędzelka Kupiłam sobie całą paczkę cienkich pędzelków, którymi właśnie rozprowadzam tłuszcz po patelni
Jako dodatek dżem dla diabetyków
Placki były smażone na teflonie, wystarczyło 5g oliwy z oliwek ale dokładnie rozsmarowałam ją po całej patelni za pomocą pędzelka Kupiłam sobie całą paczkę cienkich pędzelków, którymi właśnie rozprowadzam tłuszcz po patelni
Juliette has a gun
Poprzedni temat
Sałatka a'la Gyros
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- ...
- 79
Następny temat
Surówka
Polecane artykuły