SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Lowcarb Life - Stronger Athlete

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 450410

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24273 Napisanych postów 25224 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020316
DJ_DoDo
już stosowałem posty od kiedy czytam u nich u Ciebie, tylko do tej pory robiłem to na redukcji więc tak podchodziłem na oko, czasem zjadłem po tym poście z połowę tego co uciekło, a czasami bez nadrabiania (raz się zapędziłem, to nie pamiętam ale coś koło 36h było, bo po poście 24h nie miałem okazji zjeść ) teraz mam mniej regularny tryb życia, ale staram się jak mogę i właśnie myślę, czy nie wrócić też do wrzucania raz w tygodniu


Petter Attia fajnie o tym pisze, a mianowicie możemy patrzeć na post używając wzoru:
0/1/7 - czyli post bez spożywania kalorii, przez 1 dzień, co 7 dni.

On sam robi 0/7/90, ale jak sam zauważył, nie wiadomo która opcja jest najlepsza, ale co zauważył po swoich doświadczeniach z wielodniowymi postami, 3go dnia normuje się poziom cukru i ketonów we krwi, które się zmieniają tylko w trakcie wysiłku.

Sam ze swojego 4 dniowego postu pamiętam, że 3ci dzień był najgorszy i było mi naprawdę ciężko, a czwarty już był luźny.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24273 Napisanych postów 25224 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020316
pitbull61
FighterX
pitbull61
Co tam dodajesz do tego Lowcarb Monster Mash ?

Papryka, szpinak, wół, jaja i co jeszcze ?




Wół, jajki, cebula, czosnek, papryka, shitake (albo inne grzyby), szpinak. Smażę albo na smalcu gęsim, albo na oleju z awokado, na koniec polewam łyżką oliwy.


Dzieki, wszystko mam, dziś spróbuje zrobić. Bulionem podlewasz ?


Nie mam zrobionego, bo jeszcze ciepło na dworze, a w lodówce mi się nie mieści w zimie pewnie będę podlewał, no chyba że masz jakieś buliony w kartonie/butelce do kupienia to z chęcią zakupię
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
tydzień bez jedzenia? ciężki temat
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24273 Napisanych postów 25224 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020316
O ile dobrze pamiętam robi to już od 2 lat, także mówi, że już powoli staje się to dla niego rutyną.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
Ja gotuję w wolnowarze przez 8-12 godzin rózne kości - wołowe, wieprzowe, porcje z indyka lub kaczki. Do tego liśc laurowy, kolendra, pieprz, sól i odrobina octu jabłkowego. Potem przecedzam, pakuję do wyparzonych słoiczków , zakrecam dobrze i mam podstawę do zup i sosów. Stoi w lodówce kilka tygodni i się nie psuje. Zauważ jednak,że nie dodaję do wywaru warzyw, zwłaszcza cebuli, bo wówczas myslę szybciej by sie psół. Jak chce typowy rosół to sobie gotuje w tym warzywa, aby nabrał właściwego posmaku i tresci.
3

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24273 Napisanych postów 25224 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020316
alhambra1970
Ja gotuję w wolnowarze przez 8-12 godzin rózne kości - wołowe, wieprzowe, porcje z indyka lub kaczki. Do tego liśc laurowy, kolendra, pieprz, sól i odrobina octu jabłkowego. Potem przecedzam, pakuję do wyparzonych słoiczków , zakrecam dobrze i mam podstawę do zup i sosów. Stoi w lodówce kilka tygodni i się nie psuje. Zauważ jednak,że nie dodaję do wywaru warzyw, zwłaszcza cebuli, bo wówczas myslę szybciej by sie psół. Jak chce typowy rosół to sobie gotuje w tym warzywa, aby nabrał właściwego posmaku i tresci.


Niestety nie mam na tyle dużej lodówki by móc trzymać dużo słoików w środku i jedzenia jednocześnie. Wekowałaś kiedykolwiek rosół by trzymać go np. na półce?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29913 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
ja wekowałem ostatnio może nie rosół, ale zupy na rosole i nic im się nie działo po 2-3 tygodniach, bo dłużej nie trzymałem jeszcze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Spokojnie można trzymać poza lodówka, tylko dobrze zawekować i będzie stał parę tyg na luzie. Można jeszcze poporcjować i zamrozić.
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24273 Napisanych postów 25224 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020316
4/9/2019

Znów dzień w biegu, a wieczorem Indoor Cycling.

1. Jajki i kielbasa
2. Wołowina i warzywki
3. Jajki, chorizo i warzywa + galaretka zero
4. Zielony Shake







...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3330 Napisanych postów 4582 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 69622
Chorizo... Bardzo lubię, ale odbija mi się po tym chyba przez tydzień..
1

Kolarz Ultra Na Osi - MyBike Team

Mój dziennik: https://www.sfd.pl/Kolarski_Damian__Road_to_Tatra_Road_Race_2020-t1191921.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Koktail na bazie białka serwatkowego

Następny temat

Przepis na fajne placuszki na kolacje ?

WHEY premium