SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] MissInvincible w kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 240131

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Kanapki z wędzonym łososiem i twarogiem wędzonym solankowym



""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Znowu jajka

Tym razem zapiekane z mozzarellą.

Drobno posiekaną paprykę i cebulkę podsmażyłam na patelni, dodałam passaty pomidorowej, przypraw (dowolnie - pieprz, sól, zioła) i chwilę podgotowałam. Wylałam do naczynia ceramicznego, wbiłam na wierzch jajka i wstawiłam do piekarnika na około 180 stopni. Kiedy białka się lekko ścięły posypałam wierzch startą mozzarellą i piekłam aż ser się zrumienił.

Nic oryginalnego ale zawsze jakaś alternatywa jak ktoś chce zjeść jajka w innej postaci.

Ps. Byłyby jeszcze fajniejsze gdybym się nie zapomniała i przytrzymała krócej w piekarniku - następnym razem chcę płynne żółtka



""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Przybywam po małej urlopowej przerwie z niezłą porcją fotek


Rosół wołowy





Kuskus zapiekany z warzywami




Tarta śliwkowo-figowa z pistacjami





Burger wołowy z karmelizowaną cebulką, serem pleśniowym i sosem z czerwonego wina + fryty







Zmieniony przez - missInvincible w dniu 2016-02-01 10:50:31

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
''Flaczki'' z boczniaków




Karkówka pieczona z kapustą, ziemniaki i ogórek





Tatar wołowy





Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem i ricottą, sery






Jajko na miękko, łosoś wędzony, pomidorki i chleb żytni








Zmieniony przez - missInvincible w dniu 2016-02-01 10:55:03

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Piersi z kurczaka zapiekane z pieczarkami i marchewką, surówka




Leczo, karkówka z kiełbasą, ryż





Misz-masz śniadaniowy. świeżo wyciskany sok pomarańczowo - grejpfrutowy





Pieczeń z mielonych piersi z kurczaka ze skórą, selerem, jajkami i przyprawami






Zmieniony przez - missInvincible w dniu 2016-02-01 11:00:34
1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
I mój hicior.

Pierogi żytnie z pieca - jeden z mięsem mielonym i śliwką, jeden z boczkiem, szynką, cebulą, oliwkami i jeden z serem wędzonym. Do tego sos żurawinowy.
Z tyłu ukrywa się pieróg z kruchego ciasta z czekoladą, wiśniami i migdałami.









Zmieniony przez - missInvincible w dniu 2016-02-01 11:03:45

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 96 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 19016
jak te pierogi robione, możesz podać przepis i ew. makro? piękne to jest :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
A ja poproszę przepis na tą pieczeń, bo pierogi to chyba z jakiejś fajnej pierogarni są

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
kamoo chciałabym umieć takie super pierogi robić jadłam je w toruńskiej Pierogarni - Stary Toruń. Polecam

Malinowa powiem Ci tak mniej więcej, bo to mama piekła

Na zdjęciu jest połowa pieczeni. Na całość:

- 1,2kg piersi z kurczaka ze skórą
- pół bardzo dużego selera
- 3 jajka
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki, tymianek, sezam
- sól, pieprz


Piersi zmielić, selera zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, cebulę i czosnek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić, posypać sezamem, tymiankiem i ewentualnie jakąś mieszanką ziół. Piec ok 1h20min w 180-200 stopniach.
Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam. Ale pieczeń polecam, bo jest prosta a bardzo smaczna i soczysta.
2

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 484 Napisanych postów 6372 Wiek 89 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 120575
Ciekawe składniki, trzeba będzie zrobić :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Weekendowe konkursy z kuchnia SFD Styczeń -wyniki

Następny temat

Jajka ze wsi czy z supermarketu cena-jakość?

WHEY premium