2. Próbkę rozpuszczono: 35g białka / 200ml wody.
3. Ocena smaku 1-10 plus komentarz: 7,5 – zabrakło bardziej wyrazistego smaku czekolady oraz mniejszej ilości słodziku.
4. Ocena rozpuszczalności 1-10 plus komentarz: 10 – najlepiej rozpuszczalne białko z jakim miałem do czynienia, dodatkowo warto zaznaczyć, że przy miksowaniu nie wytwarza się zbytnia ilość piany.
5. Gęstość - rzadkie
6. Porównanie do produktów rynkowych i ogólna opinia: Smak czekoladowy posiadają w swojej ofercie niemal wszyscy producenci. Większość białek daje radę i ciężko jest czymś zaskoczyć konsumenta. Za testowanym białkiem na pewno przemawia rozpuszczalność.
1.Testowany smak: wanilia
2. Próbkę rozpuszczono: 35g białka / 200ml wody;
3. Ocena smaku 1-10 plus komentarz: 8 – najlepszy smak z testowanych. Mógłby być bardziej wyrazisty i byłby koks.
4. Ocena rozpuszczalności 1-10 plus komentarz: 10 – podobnie jak w przypadku czekolady.
5. Gęstość – rzadkie.
6. Porównanie do produktów rynkowych i ogólna opinia: Podobnie jak czekolada, jest to podstawowy smak w ofercie wielu producentów. Na plus dla testowanego białka brak chemicznego posmaku.
1. Testowany smak: truskawkowy
2. Próbkę rozpuszczono:
a) 35g białka / 200ml wody;
b) 35g białka/ 150ml wody + 50g mleka 2%;
c) 30g białka + płaska łyżeczka kawy/200g wody + 30g śmietany 18%.
3. Ocena smaku 1-10 plus komentarz:
a) naciągane 4 – smak mocno chemiczny i zbyt słodki (mimo, że lubię słodkie białka). Jak dla mnie zła proporcja aromatów do słodzików. Czułem mocną słodycz słodzików + chemiczny posmak truskawki,
b) 5 – dodatek mleko wzmocnił nieco smak truskawki, jednak cały mix nadal za słodki,
c) 3 – próbowałem zabić bardzo słodki smak czymś gorzkim. Udało się, ale za cenę popsucia smaku truskawki.
4. Ocena rozpuszczalności 1-10 plus komentarz: 10 - jak wyżej.
5. Gęstość - rzadkie.
6. Porównanie do produktów rynkowych i ogólna opinia: Nie lubię owocowych smaków odżywek białkowych. Nigdy nie trafiłem na taką, która nie miałaby chemicznego posmaku. Testowany suplement niestety nie wyróżnił się w tej kwestii względem konkurencji. Jedynie rozpuszczalność i ogólny czas przygotowania napoju bije na głowę konkurencję.
1. Testowany smak: ciasteczkowy
2. Próbkę rozpuszczono:
a) 35g białka / 200ml wody;
b) 30g białka + płaska łyżeczka kawy/200g wody + 30g śmietany 18%.
3. Ocena smaku 1-10 plus komentarz:
a) 6 – smak dość przyjemny, ale podobnie jak truskawka, zbyt słodki.
b) 7 – w tym przypadku dosypka kawy pomogła, bo fajnie skomponowała się z ciastkiem i zabiła nieco przesadzoną słodycz.
4. Ocena rozpuszczalności 1-10 plus komentarz: 10 – jak w przypadku pozostałych smaków.
5. Gęstość: rzadkie
6. Porównanie do produktów rynkowych i ogólna opinia: Gdyby było mniej słodkie, to z pewnością to białko byłoby najlepszym o smaku ciasteczkowym, z jakim miałem styczność.