i w tym swietle analizowac inne doniesienia
...
Napisał(a)
warto przed analiza wrocic do pierwszej czesci cyklu w Perfect Body gdzie sa opisane najpopularniejsze metody i wybrane optymalne
i w tym swietle analizowac inne doniesienia
i w tym swietle analizowac inne doniesienia
...
Napisał(a)
Biniu Mam takie pytanie,Czy Firma Olimp współpracuje z firmą MEGABOL?
Trzeba trawę tyrać nosem,żeby zostac komandosem...
Systema Specnaz Training...
...
Napisał(a)
nic mi o tym nie wiadomo
widze jedynie w niektorych numerach Perfect Body reklame ich produktu/ow
widze jedynie w niektorych numerach Perfect Body reklame ich produktu/ow
...
Napisał(a)
Biniuwarto przed analiza wrocic do pierwszej czesci cyklu w Perfect Body gdzie sa opisane najpopularniejsze metody i wybrane optymalne
i w tym swietle analizowac inne doniesienia
No to stwierdzam że art jest pisany na kolanie i strasznie po łebkach.
C6 Hiteca - jest informacja że zawiera kazeine, ale nie ma już podanego aminogramu, ale nawet całkowitej zawartości białka. Brakuje podstawowych informacji! Jest wprawdzie skan wyników ze spektoremetu, ale opis jest zerowy. Prócz kazeiny nie ma nic o innych frakcjach. Powinno tam być WPC/WPI/WPH. Czy jest? Nie ma informacji. Nie ma nawet informacji ile jest białka w produkcie!
Dla Hitecowego Protein 80 jest już wprawdzie aminogram, ale procentową zawartość białka trzeba już sobie samemu obliczyć. Dokładność pomiaru to 10%, jest 72%(+/-10) z 80% białka w produkcje, wiec daje to spory przedział, ale można szacować że ilość białko została zaniżona do 60-70%. Nie ma tego w artykule. Ale tym razem nie ma nic o frakcjach białka, ile jest WPC a ile pszenicy.
Jak na "Przewodnik konsumenta" to informacje są zgoła szczątkowe, sprawiają wrażenie wyrwanych z kontekstu.
Kolejny produkt, już nie istniejący na rynku - jakiś Fitbull. Swoją drogą bardzo ciekawy bo stanowi prawdopodobnie reprezentanta tanich białek (min popularnych forumowych?) Co o nim piszecie? Brak alfa-laktoalbuminy. Gdzie aminogram, gdzie chociażby % zawartości białka w proszku? "może to wpływać na obniżenie jakości produktu". Ale w jaki sposób "może" to wpływać? Nie strawi się, będzie rozwolnienie? Znowu brak wyjaśnienia. No i brak najciekawszej informacji, w jaki sposób brak tej alfa-laktoalbuminy wpływa na aminogram i zawartość białka. Wpływa czy nie wpływa?
Podsumowując: w waszym "Przewodniku" brak podstawowych informacji istotnych dla konsumenta. Sprawa została potraktowana pobieżnie(by nie powiedzieć "byle jak"), nie przedstawiono istotnych informacji.
Możecie się znowu zasłaniać "brakiem miejsca", ale pragnę wam przypomnieć że jest coś takiego jak internet, jest forum w którym macie swój dział. Tu chyba nie zabraknie miejsca by przedstawić potrzebne informacje?
Już nie długo kolejny nr PB z kolejnymi badaniami. Czy one też będą przedstawione tak pobieżnie jak te z majowego PB(pytanie raczej retoryczne)?
Wracając teraz do K**. Pokazali aminogram. Czy gdyby brakowało by w ich produkcje tej całej alfa-laktoalbuminy, aminogram by to pokazał czy nie?
...
Napisał(a)
wiekszosc (jesli nie wszystkie) punkty ktore wspominasz znalazly odpowiedz juz w tym watku (rowniez dlaczego takie bialko jest uznwane za 'niepelne') - polecam rowniez artykuly Willa Brinka w Perfect Body na temat wielu wlasciwosci serwatki - szerokie spektrum dzialania
co do ostatniego pytania - w zadnym razie nie jestem specjalista - po to sa spacejlistyczne metody badawcze aby wskazac brak ALA (alfa-laktoalbuminy) gdyz prostymi zabiegami idzie poprawic aminogram - wiec krotko odpowiadajac - niekoniecznie
co do ostatniego pytania - w zadnym razie nie jestem specjalista - po to sa spacejlistyczne metody badawcze aby wskazac brak ALA (alfa-laktoalbuminy) gdyz prostymi zabiegami idzie poprawic aminogram - wiec krotko odpowiadajac - niekoniecznie
...
Napisał(a)
aaaa - skleraa
pelne omowienie - ktorych skladowe po czesci wymieniasz - w mojej ocenie to doskonaly temat (jak i objetosc) na np prace doktorska
pelne omowienie - ktorych skladowe po czesci wymieniasz - w mojej ocenie to doskonaly temat (jak i objetosc) na np prace doktorska
...
Napisał(a)
Biniuwiekszosc (jesli nie wszystkie) punkty ktore wspominasz znalazly odpowiedz juz w tym watku
Owszem, znalazły na w iście "hajtekowskim*" stylu.
*dla nie wtajemniczonych : "później coś się wymysli".
...
Napisał(a)
"polecam rowniez artykuly Willa Brinka w Perfect Body na temat wielu wlasciwosci serwatki - szerokie spektrum dzialania"
No właśnie , tylko że ostatnio coraz mniej materiałów tego pana , a pamiętam że w początkowych numerach były obszerne artykuły---- podstawy żywienia żołnierzy / zawodników SW itd .... ( było na czym zawiesić oko ) a teraz jakieś reklamy i takie mini omawianie pewnych kwestii .
Do poprawy
Zmieniony przez - Tomasz1405 w dniu 2013-06-27 17:52:14
No właśnie , tylko że ostatnio coraz mniej materiałów tego pana , a pamiętam że w początkowych numerach były obszerne artykuły---- podstawy żywienia żołnierzy / zawodników SW itd .... ( było na czym zawiesić oko ) a teraz jakieś reklamy i takie mini omawianie pewnych kwestii .
Do poprawy
Zmieniony przez - Tomasz1405 w dniu 2013-06-27 17:52:14
...
Napisał(a)
Will jest bardzo obciazony - ale w ERT stara sie zawsze brac udzial (chyba jeden przeoczyl)
ale stale staramy sie powiekszac grono autorow o wartosciowe osoby
ale stale staramy sie powiekszac grono autorow o wartosciowe osoby
...
Napisał(a)
Tak,z tymi sponsorowanymi "badaniami" wiadomo jak jest :P swego czasu (kupe lat temu) w jednej z kulturystycznych czasopism czytałem o olimpowskiej D-Rybozie :) ze "w połączeniu z kreatyną mięsnie wręcz eksplodują" heheh i jak wyszło wszyscy wiemy :) mysle ze tak czy inaczej wiekszosc ludzi uprawiających kulturystyke wie co jest "dobre" od danego producenta.Ja np stosuje suplementy od kilku producentów,białko olimpu to u mnie nr 1 mono tylko i wyłącznie od jednego producenta z czech.
Poprzedni temat
STEFAN HAVLIK – PRZYSZŁOŚĆ KULTURYSTYKI
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- ...
- 190
Następny temat
Trening 5x5 Bill Starr ilość serii zasadniczych - do Binia
Polecane artykuły