SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

bugi24 - Lato 2013: Dieta, Trening, Trec...

temat działu:

Strength & Endurance

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 63156

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 399 Napisanych postów 72270 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 304533
Ryz brązowy jest ohydny, raz spróbowałem i nikt mnie nie zmusi do jedzenia tego
Co złego w ziemniakach?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 15338 Wiek 37 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 191806
o progresie -> https://www.sfd.pl/-t831133.html 

"pod tym niechcianym tłuszczem niekoniecznie ukrywa się nasz ideał urody" Obliques
Don’t be a follower. Be a leader even if for a while you are only leading your shadow.
DT -> https://www.sfd.pl/DT_Arphiel-t1191724.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 443 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 5403
Chyba z tymi ziemniakami popełniłem gapę, miałem takie przekonanie od grudnia gdzie gdzieś o tym musiałem przeczytać, ale sprawdziłem na google i chyba rzeczywiście są w porządku :(
Co do ryżu to rzeczywiście dobry syf;)

"Zwycięzcy sie nie poddają, A ci co się poddają nie zwyciężają"

"Jedyny łatwy dzień był wczoraj"

"Odważni zwyciężają"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 386 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9105
Ryż najlepszy basmati brązowy jest dziwny w smaku ale makaron pełne ziarno jest dobry spróbuj;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 9947 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52544
Ziemniaki w diecie, jak najbardziej. Nie wyobrażam sobie wywalić z jadłospisu pieczonych ziemniaczków

Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Bull Administrator
Ekspert
Szacuny 920 Napisanych postów 55283 Wiek 50 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 336126
ziemniaki owszem, kaszy gryczanej nie ruszą a jaglaną bardzo polecam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 2367 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 45570
Dzisiaj jestem zadowolony z siebie dlatego że udało mi się utrzymać diete tak jak chciałem, w szkole wciągnąłem 2 pojemniki żarcia i ogólnie cąły dzień był ok. Rozpiska:







Dzisiaj trening szedł mi ok, wyciąg robiłem bez koszulki żeby zobaczyć czy plecy pracują no i chyba troche pracują

Obciążenie w poszczególnych ćwiczeniach:
Wiosło 60/65/65 kg
Wyciąg 55 kg
Łamana 25 kg
Młotki 11 kg jedna hantla

Zmieniony przez - bugi24 w dniu 2012-11-21 20:32:57

Pozdro poćwicz ;D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Bull Administrator
Ekspert
Szacuny 920 Napisanych postów 55283 Wiek 50 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 336126
dobry kierunek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 399 Napisanych postów 72270 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 304533
Wiosło ok, ściagając drążek bardziej rozciągaj w górnej części ruchu. Uginanie moze być, młotki - rób jednocześnie obiema rekami, za długie przerwy. jest dużo lepiej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1419 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
Witam,

co do przepisów,

jeden na mięso, trochę bardziej zawiły niż wrzucić mięso na patelnię, ale może spróbujesz,

ilość podana "na zapas", a nie na porcję:

Składniki:

- mięso: 200 - 250 mielonej piersi z indyka, 200 - 250g mięsa mielonego z łopatki lub szynki wieprzowej (prosisz panią w sklepie by zmieliła, a jak kupujesz gotowe to PATRZYSZ NA SKŁAD I CZY NIE NAZYWA SIĘ GARMAŻERYJNE - BO TO NIE MIĘSO)
- pieczarki - kilka, zależy od wielkości 1 tego jak bardzo je lubisz.
- spoiwo: 1 jajo,
- warzywa: 1 cebula, 3-4 ząbki czosnku,
- dodatki: otręby owsiane lub płatki owsiane 1 - 2 łyżki
- przyprawy: przyprawa do mięsa mielonego (najlepiej ziołowa bez glutaminianów i innych śmieci - czytasz etykietę), ewentualnie pieprz, sól, chilli

Przygotowanie: Pieczarki umyć i posiekać, cebule obraz i posiekać, czosnek wycisnąć. Następnie mięso, pieczarki, cebulę, czosnek wrzucić do miski, dodać jajko, otręby lub opłatki owsiane, przyprawy. Wszystko razem połączyć, uformować płaskie kotlety i następnie usmażyć na oliwie lub maśle klarowanym na złocisty kolor.

Możesz zjeść z ryżem, makaronem lub ziemniakami.

Do tego warzywa, np brokuł, kalafior, czy nawet - kiszona kapusta (którą możesz polać oliwą i dodać startej marchwi i pieprzu)

________________

Pytałeś o naleśniki, więc daję przepis, ale moja pierwsza w życiu przygoda z naleśnikami o ile pamiętam była średnio udana

Składniki:

- jajka, oddzielone 3 - 4 żółtka i 3 - 4 białka
- 200g twarogu półtłustego
- 70 - 80g mąki razowej
- 100 - 150ml mleka
- 2 banany
- 2 łyżki płatków owsianych
- trochę cynamonu,

Oddziel białka jaj od żółtek. Białka jaj ubij prawie na sztywno (można dodać odrobinę soli). Żółtka, mąkę, mleko i na końcu wodę wymieszaj razem w misce. Dodać ubite wcześniej białka i dokładnie wymieszać. Należy uzyskać konsystencję ciasta do naleśników (gęste ale lejące)

Naleśniki smażyć najlepiej na rozgrzanej patelni teflonowej lekko posmarowaną masłem klarowanym.

Farsz naleśnikowy:

Twaróg zmieszać z około 50 ml mleka i ugniecionym bananem. Można zmiksować.

____________________


Z prostszych przepisów - spaghetti:

- baza: 100g makaronu pełne ziarno spaghetti
- 200g mięsa mielonego z indyka (co do mielenia - rada jak wcześniej)
- warzywa: 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku
- 2–4 pieczarki,
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pomidory z puszki ok 200g
- przyprawy: przyprawa do kuchni włoskiej (ziołowa - bez śmieci) ewentualnie osobno: oregano, bazylia, sól i pieprz

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewasz oliwę i smażysz na niej przez około 1–2 minuty cebulę pokrojoną w kostkę z wyciśniętym lub posiekanym czosnkiem. Następnie dorzucasz mięso z indyka i podsmażasz, mieszając. Kolejnym krokiem jest dodanie pomidorów z puszki, pokrojonych i obranych wcześniej pieczarek i dusisz jakieś kilkanaście minut. Na koniec doprawiasz solą, pieprzem, oregano i bazylią.

Do tego dorzucić można warzywa takie jak pomidory świeże, różne sałaty, a także gotowany brokuł



Zmieniony przez - faftaq w dniu 2012-11-21 23:22:40
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

CROSSFIT 5 podciagniec 10 pompek 15 przysiadow

Następny temat

Gora/Dol + CF! - Redukcji star!

WHEY premium