Witam,
Od kilku lat cwicze aktywnie wzielam sie po urodzeniu 2. Dziecka. Ostatnio przez 2 lata regularnie 3-4 /tyg cross fit , czasem tabaty ale czuje ze potrzebuje wiecej. Zwlaszcza silowo. Zaczelam od 2 mies grupowe ze sztanga 2/tyg, plus 3/tyg cross, mysle ze powinnam bardziej cwiczyc ze sztanga indywidualnie
Moje dane
NICK: langrafia
NIEPRZERWANY [CAŁKOWITY] STAŻ TRENINGOWY: 6 lat
CEL
Chce zmniejszyc BF z 20% do 17% do wrzesnia 2015, zwiekszyc udzial tkanki miesniowej o 3 kg.
PARAMETRY
WAGA CIAŁA: 50.5
WZROST: 165 cm
OBWÓD PRZEDRAMIENIA: 21 cm
OBWÓD ŁYDKI: 33 cm
OBWÓD UDA: 50 cm
OBWÓD BIODER: 86m
OBWÓD NA WYSOKOŚCI PĘPKA: 76cm
OBWÓD TALII: 67 cm
OBWÓD KLATKI PIERSIOWEJ: 86 cm biust, pod biustem: 71cm
STAN ZDROWIA
CHOROBY PRZEWLEKŁE: brak
PRZEBYTE KONTUZJE: bol prawego barku po ciezkich cwiczeniach, byla rechab ale lekarze nie wiedza co mi jest, na usg i rtg czysto.
WADY POSTAWY: brak
ALERGIE: brak
PROBLEMY ZDROWOTNE NIEWIADOMEGO POCHODZENIA: brak
CZY REGULARNIE MIESIACZKUJESZ? Nie
CZY PRZYJMUJESZ TABLEKI ANTYKONCPECYJNE? Nie
CZY PRZYJMUJESZ LEKI Z PRZEPISU LEKARZA? Tak(menopauza)
PYTANIA DODATKOWE
CZY STOSUJESZ SUPLEMENTY: omega3.6./wit. D/multiwit./ morwa/magnez/
CZY STOSOWAŁAŚ DO TEJ PORY JAKIEŚ DIETY (JAKIE/KIEDY/JAK DŁUGO); tak, Dukan 2 lata temu
DIETA
JAK WYGLĄDA TWOJE ODŻYWIANIE OBECNIE? Dziczyzna/ryby/indyk czasem wolowina, krewetki, mule, duszone, pieczone, gotowane, plus warzywa, bez serow zoltych, bez mleka krowiego, rzadko ser bialy, bez jogurtow, rzadko kefir, zielone warzywa, pomidory, bez straczkowych bo sklonnosci do zaparc i wzdec, tofu, miso, soki domowo wy iskane warzywne, owoce jagodowe, czasem jablko, sliwki suszone 5szt dziennie, moja slabosc to migdaly i orzechy surowe, morele suszone, raz dwa razy w tygodniu malutki kawalek gorzkiej czekolady
CZY PRZY OBECNEJ DIECIE CHUDNIESZ/UTRZYMUJESZ WAGĘ/TYJESZ?
Obecnie moja waga stoi w miejscu, ale zmniejszylam jedzenie po od tygodnia nie cwicze- wyrwana 8 (zab)
SPRZĘT w domu hantle po 3 kg
PROFESJONALNA SIŁOWNIA: TAK – mam nielimitowany dostęp do siłowni i sauny, plus tereny do biegania
ZDJĘCIA jak widac mam okropne wzdecie od lekow z powodu tego zeba, jutro ide na silownie z trenem moze cos pomoze. Wieczorem zdjecie szwow z dziasel.
1. Podstawowa przemiana materii(BMR):
(9.99x50.5)+(6.25x165)-(4.92x50)-161=1128.5
2. Kalorię spalone podczas aktywności fizycznej(TEA):
Trening siłowy - 2x 45 min x 9 + EPOC(2 x (7% z 1128.5)) = 810+158=968
3. Wynik z punktu 2 dzielimy przez 7(dni tygodnia) =138 kcal
4. Sumujemy wyniki z punktu 1 i 3:
138 + 1128=1266
5. Dodajemy NEAT:
1266 kcal + 200 kcal = 1466 kcal
6. Doliczamy efekt termiczny pożywienia (TEF)
1466+ TEF(6% z 1466= 88) =1554kcal
Cos duzo tego
Wyliczylam kcal ponizej tego limitu
1280
B 130g 40.6%
W 100g 31.3
T 40g 28.1
Prosze o uwagi i propozycje

Od kilku lat cwicze aktywnie wzielam sie po urodzeniu 2. Dziecka. Ostatnio przez 2 lata regularnie 3-4 /tyg cross fit , czasem tabaty ale czuje ze potrzebuje wiecej. Zwlaszcza silowo. Zaczelam od 2 mies grupowe ze sztanga 2/tyg, plus 3/tyg cross, mysle ze powinnam bardziej cwiczyc ze sztanga indywidualnie
Moje dane
NICK: langrafia
NIEPRZERWANY [CAŁKOWITY] STAŻ TRENINGOWY: 6 lat
CEL
Chce zmniejszyc BF z 20% do 17% do wrzesnia 2015, zwiekszyc udzial tkanki miesniowej o 3 kg.
PARAMETRY
WAGA CIAŁA: 50.5
WZROST: 165 cm
OBWÓD PRZEDRAMIENIA: 21 cm
OBWÓD ŁYDKI: 33 cm
OBWÓD UDA: 50 cm
OBWÓD BIODER: 86m
OBWÓD NA WYSOKOŚCI PĘPKA: 76cm
OBWÓD TALII: 67 cm
OBWÓD KLATKI PIERSIOWEJ: 86 cm biust, pod biustem: 71cm
STAN ZDROWIA
CHOROBY PRZEWLEKŁE: brak
PRZEBYTE KONTUZJE: bol prawego barku po ciezkich cwiczeniach, byla rechab ale lekarze nie wiedza co mi jest, na usg i rtg czysto.
WADY POSTAWY: brak
ALERGIE: brak
PROBLEMY ZDROWOTNE NIEWIADOMEGO POCHODZENIA: brak
CZY REGULARNIE MIESIACZKUJESZ? Nie
CZY PRZYJMUJESZ TABLEKI ANTYKONCPECYJNE? Nie
CZY PRZYJMUJESZ LEKI Z PRZEPISU LEKARZA? Tak(menopauza)
PYTANIA DODATKOWE
CZY STOSUJESZ SUPLEMENTY: omega3.6./wit. D/multiwit./ morwa/magnez/
CZY STOSOWAŁAŚ DO TEJ PORY JAKIEŚ DIETY (JAKIE/KIEDY/JAK DŁUGO); tak, Dukan 2 lata temu
DIETA
JAK WYGLĄDA TWOJE ODŻYWIANIE OBECNIE? Dziczyzna/ryby/indyk czasem wolowina, krewetki, mule, duszone, pieczone, gotowane, plus warzywa, bez serow zoltych, bez mleka krowiego, rzadko ser bialy, bez jogurtow, rzadko kefir, zielone warzywa, pomidory, bez straczkowych bo sklonnosci do zaparc i wzdec, tofu, miso, soki domowo wy iskane warzywne, owoce jagodowe, czasem jablko, sliwki suszone 5szt dziennie, moja slabosc to migdaly i orzechy surowe, morele suszone, raz dwa razy w tygodniu malutki kawalek gorzkiej czekolady
CZY PRZY OBECNEJ DIECIE CHUDNIESZ/UTRZYMUJESZ WAGĘ/TYJESZ?
Obecnie moja waga stoi w miejscu, ale zmniejszylam jedzenie po od tygodnia nie cwicze- wyrwana 8 (zab)
SPRZĘT w domu hantle po 3 kg
PROFESJONALNA SIŁOWNIA: TAK – mam nielimitowany dostęp do siłowni i sauny, plus tereny do biegania
ZDJĘCIA jak widac mam okropne wzdecie od lekow z powodu tego zeba, jutro ide na silownie z trenem moze cos pomoze. Wieczorem zdjecie szwow z dziasel.
1. Podstawowa przemiana materii(BMR):
(9.99x50.5)+(6.25x165)-(4.92x50)-161=1128.5
2. Kalorię spalone podczas aktywności fizycznej(TEA):
Trening siłowy - 2x 45 min x 9 + EPOC(2 x (7% z 1128.5)) = 810+158=968
3. Wynik z punktu 2 dzielimy przez 7(dni tygodnia) =138 kcal
4. Sumujemy wyniki z punktu 1 i 3:
138 + 1128=1266
5. Dodajemy NEAT:
1266 kcal + 200 kcal = 1466 kcal
6. Doliczamy efekt termiczny pożywienia (TEF)
1466+ TEF(6% z 1466= 88) =1554kcal
Cos duzo tego
Wyliczylam kcal ponizej tego limitu
1280
B 130g 40.6%
W 100g 31.3
T 40g 28.1
Prosze o uwagi i propozycje

お元気で