Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

LITERATURA OD AHA!

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 30309

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Tam nie ma co tłumaczyć.. I potrzebne są do tego filmiki, bo tych technik nie da się opisać.
Masz filmy? Masz topic Freeda85 - wystarczy!
O czym tam chcesz czytać??
Skazany, czy ETK - jest sporo materiału - można sobie czytać.
Program ROP, czy Program Minimum można zmieścić na jednej kartce, ale w ETK są ćwiczenia pomocnicze, rozpiska progresu - wszystko jest.
U Rossa też sporo rzeczy jest do poczytania - poza ćwiczeniami i treningami omawia dietę i różne takie...
Generalnie - powtarza się i są to podstawy, ale jeśli wszyscy by się ich trzymali to wiadomo :) SFD i podobne nie miały by racji bytu.. ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 6881 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 43831
To znamy mniej więcej tyle samo

Osobiście się w te książki nie wczytywałem choć pdfy mam, ale z tego co lukaszek trąbił to różnią się generalnie tym że jedna opisuje trening bez sprzętu (NG bodajże), a druga, II, ze sprzętem. Ale ręki za to nie oddam

A z tym mentorstwem Rossa masz tak jak ja z Lafayem

Zmieniony przez - wazzup1988 w dniu 2012-01-14 12:34:55

W zdrowym ciele zdrowy duch

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 6575 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 35065
panteon, ale o co ci chodzi? na samych filmikach i tematu freeda czy gimnastyka gdzie tlumaczy kilka stron to jest bardzo malo w porownaniu z tym ile informacji jest umieszczonych w ksiazce! wiem juz jak cwiczyc, jak ulozyc plan itd. i wiem to wlasnie z tych tematow, jednak zobacz sobie ile ta ksiazka ma stron, ile wiedzy mozna z niej wyciagnac czego nie ma na tym forum..
nie ma co tlumaczyc? mysle, ze jezeli czegos nie cwiczysz to juz to skreslasz. coz tego, ze nie ma tam diety? nie kazdego interesuje lafay i jego dieta. jest pewnie sporo osob, ktorych interesuje ta ksiazka, a ktorzy nie znaja angielskiego..

Zmieniony przez - MojeImie w dniu 2012-01-14 13:43:59
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Nie skreślam czegoś tylko dlatego, że z tego nie korzystam.
Sam próbowałem wpleść elementy treningu gimnastycznego do swoich zestawów.. Olałem po kilku tygodniach (2-3), bo to nie moja bajka - ale spróbowałem!

Jak widzisz - Lafay'em nie ćwiczę (a miałem epizod - chyba przez miesiąc), a jak widzisz - interesuje mnie jego książka..

Generalnie - wszystko możesz znaleźć w sieci jak dobrze poszukasz - treningi, diety, co tam sobie chcesz...

A ja lubię książki, to drążę ich temat..
Książkę Sommera po polsku pewnie też bym kupił!! Ale np. książki Rossa są bardziej wartościowe wg mnie.. Trafią do szerszego grona, czyli więcej ich się sprzeda. A wydawnictwom (wszystkim - piszę ogólnie) zależy na kasie, a nie na tym, żeby ktoś miał co czytać.. Tak to już jest..

BTGB - nie mówię, że to bezwartościowa książka, tylko, że będzie miała małe grono odbiorców - dlatego radziłbym przetłumaczyć coś innego..

Też wiele książek bym przeczytał, których u nas nie ma,a po angielsku niewiele z nich wyniosę.. Jednak ich nie tłumaczą :(
Mają to gdzieś..
;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szkoda, że są małe szanse na przetłumaczenie BTGB, po urywkach stwierdzam, że może to być bardzo interesująca książka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 6575 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 35065
Ja trenuje bazujac na tym co bylo w tematach o gimnastyce..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 6881 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 43831
Dzisiejszy mail od Aha!:

"Książkę lafaya o odżywianiu jutro oddajemy do druku, w sprzedaży
można się jej spodziewać w pierwszej połowie lutego."
Czyli wszystko się potwierdza zaoferowałem też doradztwo przy wyborze następnej pozycji do wydania

Zmieniony przez - wazzup1988 w dniu 2012-01-16 11:02:26

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 2425 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 9575
Świetnie teraz zaopatrzę się w II tom, oraz tą nową z odżywianiem. Świetnie że nadal kontynuacja trylogii się nie kończy,

NIECH ŻYJE LAFAY I WÓDZ !

Dobre info wazz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Racja, niech żyją obaj długo i szczęśliwie

Panteon, mam drugiego maila, patrz i skacz z radości:
"Porady sobie bardzo cenimy (choć nie zawsze z nich korzystamy) więc
proszę doradzać. Następna będzie książka: Powrót odważników
kulowych Pavela."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 2425 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 9575
Ja się spuściłem odnośnie książki Lafaya , a nie wiadomo jak teraz Panteon
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening mięśni bez ich powiększania

Następny temat

16 latek cwiczenia

Spalanie
Polecane artykuły