SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

SPAM POST :-) Pytania .....Spam....Zdjęcia......Filmy.... !

temat działu:

Iron Horse Series

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 224520

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 9408 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85038
ja narazie w początkujących startuję a potem się dokupię i ruszam w IH ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 712 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 6861
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 9408 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85038
one dobre są :D zwyczajnie ugotowane. Chociaż zaraz wojo wpadnie i Ci poda 100 przepisów na żołądi :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 712 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 6861
No i dupa, wyszły gumowe %( Joo Wojtek to ma pomysły na żarcie, raz doradził mi żeby wrzucać masło do wątróbki, to przez miesiąc zajadałem się jak jakimś rarytasem, teraz znów nie mogę na nią patrzeć : / Serca są bardzo smaczne, ale ciężko je dostać.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 595 Wiek 40 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 21261
w marketach powinny być.

More human than human.

Red Sox Nation

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 9408 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85038
zapraszam Panowie do dziennika ;) https://www.sfd.pl/dziennik_by_meju-t893921.html
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191500
Na około 1kg serc
1.Odkroić tłuszcz i ujścia żył
2.Przekroić serca na pół i wrzucić do miski
3.Dwa razy wypłukać serca w misce (zimna woda)
4.Wrzucić do garnka, nalać wody tak aby zakryła serca i zagotować
5.Gdy zaczną się gotować odczekać tak 2-3minuty i wylewamy całość wody wraz zawartością "piany"powstałą przy gotowaniu
6.Ponownie wlać wodę do garnka ale tak aby nie zakrywała serc(ciut więcej niż połowa wysokości serc w garnku)
7.Dusić około 20minut
8.Po tych 20 minutach wkroić cebulę (drobną posiekana) dodać przyprawy (Vegeta Natur http://www.vegeta.pl/repository/image_raw/1293/blowup) pieprz ziarnisty
9.Po 10 minutach jak serca zaczną być gumowo-miękkie dodać 2 liście laurowe,2-3 duże ziarna angielskie, dosypać wedle uznania pieprz czarny,pieprz ziołowy(może być też cytrynowy ciekawy aromat nada daniu) i sól
10.Gotować dotąd aż serca będą odpowiadały miękkości (próbować czy odpowiadają)
11.Pięć minut przed końcem gotowania wcisnąć 3-4 ząbki czosnku

Pod koniec
Zasmażka
12.Na patelni robimy zasmażkę- smalec(2 płaskie łyżki) wrzucamy na patelnie czekamy aż się rozpuści i dodajemy 2 płaskie łyżki stołowe mąki (Na 1 kg serc ilość węgli nie wielkie)
13."Smażymy" mąką do zarumienienia się
14.Gdy zasmażka chwilę ostygnie dodajemy małymi porcjami do serc (duszących się na małym ogniu) Jeśli jest za gęste dodajemy troszkę wody zależy jak wolimy.
15.Na koniec dodajemy 3 łyżki śmietany 18%




Smacznego








Co do serc łatwo spieprzyć że wyjdą gumowate .


Zmieniony przez - wojo zmc w dniu 2012-10-22 23:28:45
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Rabittt FIGHT24.PL
Ekspert
Szacuny 128 Napisanych postów 8533 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 61281
A masz jakiś dobry przepis na coś z udziałem kotleta i szprota z puszki?

Zmieniony przez - Rabittt w dniu 2012-10-23 01:19:29
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 712 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 6861
Dzięki za przepis. Ja serca smażę na patelni, najsmaczniejsze są jak się lekko przypalą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 9408 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 85038
siemacie Panowie z rana
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

KONKURS GOTUJ Z IRON HORSE SERIES !!!!!!! Deser dietetyczny :-)

Następny temat

Konkurs Body Building Magazine - do wygrania Burn & Shape

WHEY premium