ja narazie w początkujących startuję a potem się dokupię i ruszam w IH ;)
...
Napisał(a)
one dobre są :D zwyczajnie ugotowane. Chociaż zaraz wojo wpadnie i Ci poda 100 przepisów na żołądi :D
...
Napisał(a)
No i dupa, wyszły gumowe %( Joo Wojtek to ma pomysły na żarcie, raz doradził mi żeby wrzucać masło do wątróbki, to przez miesiąc zajadałem się jak jakimś rarytasem, teraz znów nie mogę na nią patrzeć : / Serca są bardzo smaczne, ale ciężko je dostać.
...
Napisał(a)
Na około 1kg serc
1.Odkroić tłuszcz i ujścia żył
2.Przekroić serca na pół i wrzucić do miski
3.Dwa razy wypłukać serca w misce (zimna woda)
4.Wrzucić do garnka, nalać wody tak aby zakryła serca i zagotować
5.Gdy zaczną się gotować odczekać tak 2-3minuty i wylewamy całość wody wraz zawartością "piany"powstałą przy gotowaniu
6.Ponownie wlać wodę do garnka ale tak aby nie zakrywała serc(ciut więcej niż połowa wysokości serc w garnku)
7.Dusić około 20minut
8.Po tych 20 minutach wkroić cebulę (drobną posiekana) dodać przyprawy (Vegeta Natur http://www.vegeta.pl/repository/image_raw/1293/blowup) pieprz ziarnisty
9.Po 10 minutach jak serca zaczną być gumowo-miękkie dodać 2 liście laurowe,2-3 duże ziarna angielskie, dosypać wedle uznania pieprz czarny,pieprz ziołowy(może być też cytrynowy ciekawy aromat nada daniu) i sól
10.Gotować dotąd aż serca będą odpowiadały miękkości (próbować czy odpowiadają)
11.Pięć minut przed końcem gotowania wcisnąć 3-4 ząbki czosnku
Pod koniec
Zasmażka
12.Na patelni robimy zasmażkę- smalec(2 płaskie łyżki) wrzucamy na patelnie czekamy aż się rozpuści i dodajemy 2 płaskie łyżki stołowe mąki (Na 1 kg serc ilość węgli nie wielkie)
13."Smażymy" mąką do zarumienienia się
14.Gdy zasmażka chwilę ostygnie dodajemy małymi porcjami do serc (duszących się na małym ogniu) Jeśli jest za gęste dodajemy troszkę wody zależy jak wolimy.
15.Na koniec dodajemy 3 łyżki śmietany 18%
Smacznego
Co do serc łatwo spieprzyć że wyjdą gumowate .
Zmieniony przez - wojo zmc w dniu 2012-10-22 23:28:45
1.Odkroić tłuszcz i ujścia żył
2.Przekroić serca na pół i wrzucić do miski
3.Dwa razy wypłukać serca w misce (zimna woda)
4.Wrzucić do garnka, nalać wody tak aby zakryła serca i zagotować
5.Gdy zaczną się gotować odczekać tak 2-3minuty i wylewamy całość wody wraz zawartością "piany"powstałą przy gotowaniu
6.Ponownie wlać wodę do garnka ale tak aby nie zakrywała serc(ciut więcej niż połowa wysokości serc w garnku)
7.Dusić około 20minut
8.Po tych 20 minutach wkroić cebulę (drobną posiekana) dodać przyprawy (Vegeta Natur http://www.vegeta.pl/repository/image_raw/1293/blowup) pieprz ziarnisty
9.Po 10 minutach jak serca zaczną być gumowo-miękkie dodać 2 liście laurowe,2-3 duże ziarna angielskie, dosypać wedle uznania pieprz czarny,pieprz ziołowy(może być też cytrynowy ciekawy aromat nada daniu) i sól
10.Gotować dotąd aż serca będą odpowiadały miękkości (próbować czy odpowiadają)
11.Pięć minut przed końcem gotowania wcisnąć 3-4 ząbki czosnku
Pod koniec
Zasmażka
12.Na patelni robimy zasmażkę- smalec(2 płaskie łyżki) wrzucamy na patelnie czekamy aż się rozpuści i dodajemy 2 płaskie łyżki stołowe mąki (Na 1 kg serc ilość węgli nie wielkie)
13."Smażymy" mąką do zarumienienia się
14.Gdy zasmażka chwilę ostygnie dodajemy małymi porcjami do serc (duszących się na małym ogniu) Jeśli jest za gęste dodajemy troszkę wody zależy jak wolimy.
15.Na koniec dodajemy 3 łyżki śmietany 18%

Smacznego



Co do serc łatwo spieprzyć że wyjdą gumowate .
Zmieniony przez - wojo zmc w dniu 2012-10-22 23:28:45
...
Napisał(a)
A masz jakiś dobry przepis na coś z udziałem kotleta i szprota z puszki?
Zmieniony przez - Rabittt w dniu 2012-10-23 01:19:29

Zmieniony przez - Rabittt w dniu 2012-10-23 01:19:29
...
Napisał(a)
Dzięki za przepis. Ja serca smażę na patelni, najsmaczniejsze są jak się lekko przypalą 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
KONKURS GOTUJ Z IRON HORSE SERIES !!!!!!! Deser dietetyczny :-)
-
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
-
Następny temat