Szacuny
3
Napisanych postów
712
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
6861
tak to prawda. wspaniały kraj ze wspaniałą historią, problem tylko w tym, że tego kraju już praktycznie nie ma, został tylko doszczętnie ogłupiony naród, który można walić w kakał na wszelkie możliwe sposoby. obecnego rządu za chwilę nie będzie, wszyscy już przyszykowali sobie ciepłe posadki na które ewakuują, po czym wszystko zrzuci się na Kaczora i jemu podobnych... z resztą szkoda gadać. myślałem, żeby jechać do Anglii, ale tam teraz jest niewiele lepiej - kraj schodzi na psy przez politykę socjalną. po głowie chodzi mi Australia.
Zmieniony przez - krisss_zaw w dniu 2013-01-19 19:03:51
Szacuny
4
Napisanych postów
1838
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
21318
Jezeli chodzi o studia- ja swoje rzuciłem i jestem zadowolony. Męczenie się 3 lata na kierunku ktory sie ogarnia ale potem staje sie przed wyborem co dalej? Czy albo sie uczyc albo robić za marne grosze w pracy do której nie trzeba miec wyższego nie rajcowalo mnie za bardzo.
Postawiłem na studium zawodowe i obycie z praktyką a poźniej rozwijanie wiedzy na studiach. No i w końcu kierunek który może dac prace, a przedewszystkim satysfakcje. Wiele osób mówi że taka opcja jest najlepsza
A co do dyskusji nt ksztaltu świata, to... obecny system upada, produkuje zbyt duzo osob "wykluczonych" czyli takich co nie maja pracy, domu. Stąd nagonka na socjal, stad tez obciążenie budżetu. W Polskich realiach wyglada to inaczej. Nie jestem zwolennikiem żadnej partii politycznej- dbam o swoją apolityczność, choć na studiach starano mi sie to wykorzenic- ale na tej arenie mamy kupe twarzy znanych od 20 lat zmieniajacych tylko barwy. Związani sa glownie z obalaniem starego systemu skutkiem czego nie nadaja sie do budowania czegos nowego.
Szacuny
3
Napisanych postów
712
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
6861
ja ze swoich akurat jestem zadowolony (przynajmniej póki co z jednego kierunku), są zaj**iście ciekawe, szkoda tylko, że aby dostać pracę to trzeba być cholernie dobrym i mieć minimum doktorat i staż za granicą, lub szukać szczęścia w innym kraju.
nasz kraj ostatecznie wydymano w kakał gdzieś przed okrągłym stołem - z jakichś przyczyn przecież mamy te same twarze od 20 lat. wszystkie nasze "niezależne media" wyrosły na pieniądzach wyprowadzonych z byłego PZPR. prędzej czy później na tą kasę połaszczyli się wszyscy. w aferze - matce FOZZ umoczone są wszystkie dzisiejsze frakcje rządzące.
Szacuny
4
Napisanych postów
1838
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
21318
kriss to tak jak ja z obecnego kierunku, zeby dostac dobra robote trzeba miec łeb jak sklep i do tego kupe wiadomosci. Plusem był by conajmniej licencjat z fizjoterapii i kilka kursów plus doświadczenie. Ale warto chociazby ze względu na satysfakcje z ludzi którym sie pomoglo-myśle tutaj nie tylko o kwestii medycznej ale tez o pracy ze sportowcami, ale to kwestia bardziej magisterki z odnowy biologicznej
nasz kraj wydymał zachod oddając nas Rosjanom przez co scena polityczna ma ich mentalnosc i zachodnie aspiracje
Szacuny
4
Napisanych postów
1838
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
21318
Tomasz1405
NomenNescio
Mając MGR z Fizjoterapii nic ci nie daje a o pracę bardzo ciężko , mówisz satysfakcja z pomocy ludziom poczekaj jak zaczniesz im pomagać
A o pracy sportowcami zapomnij chyba że będziesz miał w danym mieście bardzo ale to bardzo szerokie plecy i będzie bardzo dobry w swoim zawodzie .
A własna działalność w większości wypadkach równa się - upadek .
to jest jeszcze kwestia kilku lat, wszystko sie może pozmieniać, a obecny tok myślenia to u mnie bardziej tok myslenia człowieka ktory sie zachłysnał tym co mu powiedziel w szkole. Na rynku pracy podobnie jak w sporcie- realia to zweryfikują. BTW wole uczyc się w kierunku ktory mi bardziej odpowiada (bo nie wiem czy o jakims kierunku mozna powiedziec ze jest przyszłosciowy) niz robic cos z czym mam związane obawy
Szacuny
97
Napisanych postów
23860
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
147326
wiele się nie zmieni , na pewno nie w Lublinie i tym województwie
Nie słuchaj co mówią w szkole bo wpadniesz w megalomanie , rynek się nie zmieni gdyż szkolne jest o wiele wiele wiele wiele wiele wiele za dużo fizjoterapeutów niż potrzeba , a wymagania w szpitalach są bardzo duże i raczej zwykły MGR nie ma czego tam szukać
oczywiście że się ucz Ja tylko ci mówię jak jest w rzeczywistości , gdyż sam jestem po części związany z tym zawodem i znam bardzo dużo osób z tego zawodu , i znam temat od środka praktycznego .