Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
632
Napisanych postów
967
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
22712
17kamil175
TRTforte
flex1976
Upustu i tak nic nie zmieniają
Możesz to rozwinąć? Chodzi o to że parametry wrócą tak? Po prostu chodzi o to, że boję się że serce dostaje w dupe ostro. O zatory się nie martwię tak mocno gdyż i tak leci Xalerto.
Zaraz bierzesz codziennie xarelto i pomimo tego nadal krew krzepnie Ci podczas upustów?
Nie to nie tak. Nie krzepnie podczas upustu. Po prostu dziś nie mogłem się wbić dobrze. Chwilę leciało i za moment przestało i tak kilka razy. Jakby co chwilę było poza żyła. Dziwne. Nie krzeplo podczas samego upustu.
Szacuny
632
Napisanych postów
967
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
22712
kosta83
Też biorę xarelto. Zakrzepicy na tym nie dostaniesz ale skutki zyebanego morfo i tak się odczuwa.
Mi przede wszystkim chodzi o serce. Miałem przez ostatni rok masę badań. W tym serca od a do z kilka razy. Im wyższy Hematokryt tym niższa frakcja wyrzutowa serca. Przy HTC 58% frakcja wyrzutowa 45%. Przy HTC 53% już 50% a to wg kardiologa bardzo duża różnica.
Szacuny
18950
Napisanych postów
19805
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
205782
Wyhaczyłem od lekarza heparyne i podbijam sobie. Chce przy 250 testa i primy week mieć morfo w normie i wtedy wrzucić lumbrokinaza, ip6, diosmina, ari zamiast exe żeby igf i estro były nisko I tak sobie lecieć na spokojnie. Co z tego wyjdzie zobaczymy...
Szacuny
632
Napisanych postów
967
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
22712
kosta83
Wyhaczyłem od lekarza heparyne i podbijam sobie. Chce przy 250 testa i primy week mieć morfo w normie i wtedy wrzucić lumbrokinaza, ip6, diosmina, ari zamiast exe żeby igf i estro były nisko I tak sobie lecieć na spokojnie. Co z tego wyjdzie zobaczymy...
Heparyna ma za zadanie obniżenie hematokrytu? Działa tak? Jeśli chodzi o mnie to robiłem eksperyment na lumbrokinase. Wydałem na próbę ponad 170e i jadłem to przez 6 tygodni w dawkach zdecydowanie przekraczające dawki dopuszczalne. Efektu żadnego.
Szacuny
477
Napisanych postów
1493
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
117309
TRTforte
kosta83
Heparyna ma za zadanie obniżenie hematokrytu? Działa tak? Jeśli chodzi o mnie to robiłem eksperyment na lumbrokinase. Wydałem na próbę ponad 170e i jadłem to przez 6 tygodni w dawkach zdecydowanie przekraczające dawki dopuszczalne. Efektu żadnego.
Nie,heparyna to przeciwzakrzepowy lek,chociaż gdzieś czytałem,że może obniżać hematokryt.
Zmieniony przez - 17kamil175 w dniu 2021-09-04 10:05:09