Szacuny
295
Napisanych postów
14936
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
31442
Co do szerokosci zgodze sie.. ale na srednich lamana tez sie sprawdza, szczegolnie w srodkowym zakresie ruchu...
Wlaczenie do pracy ramiennych i ramienno promieniowych daje wieksze pobudzenie bicepsa.
Nerwy dzialaja synergistycznie, tzn wspolpracuja ze soba.
Izolowanie bicepsa jest wiec niemozliwe.
Probojac uzyskac niemozliwe nic nie uzyskujemy.
Cwiczenia zlozone dzialaja silniej bo nie wymagaja izolacji.
Dlatego oprocz zaangazowania ramiennych i ramienno promieniowych dobrze rozwazyc uzycie innych miesni. Troche pooszukiwac w bezpieczny sposob...
Opisanym przeze mnie sposobem podnosi sie wieksze ciezary niz na lamanej...
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
Szacuny
4
Napisanych postów
147
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
2654
Mój problem polega na tym że mam gryf prosty, ale ciężar moge dokładać minimalnie 7kg "na stronę". Tak więc gdy lżejszym robiłem 5 powtórzeń to po dodaniu nie mogłem ani razu, teraz robię 9 powtórzeń i po dodaniu mogę podnieść raz. Czy zwiekszanie ilości powtórzeń z tym lżejszym to jedyna metoda żeby dać radę cięższemu (jeszcze się glupio pytam...)??? Wychodzi na to że bede mogł podnieśc wiekszy cięzar 4 razy po robieniu 16 powtórzeń lżejszym...
Pozdrawiam!!!
Szacuny
25
Napisanych postów
12202
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
152586
Ja na początku ćwiczyłem gryfem prostym, były postępy. Potem kupiłem gryf łamany, przestało iść, myślałem ze jakis zastój i zmieniałem treningi, eksperymentowałem, i nic . Powróciłem do gryfu prostego i... juz nie zamienie go na łamany Dopiero ruszyło i straciłem ponad dwa miesiące na bezsensownym ćwiczeniu gryfem łamanym . Dopiero teraz wyniki zaczynaja mnie zadawalać.
Szacuny
295
Napisanych postów
14936
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
31442
Po ok 8 powtorzeniach kazde nastepne nie zwieksza w sumie sily.
W przypadku bicepsa powiedzialbym ze po 5 powt masz zastoj w sile...
Sposobem jest zostawienie kilku powtorzen w zapasie i robienie coraz wiekszej ilosci serii. W ten sposob ksztaltujesz zdolnosci motoryczne poprzez doprowadzenie ruchu do SILOWEJ PERFEKCJI.
Poczytaj o metodach na nogi i na ciagi w tym artykule:
Szacuny
32
Napisanych postów
2643
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
24308
Czy przy naprzemiennym uginaniu hantlami, ręka, która jest w pozycji wyjściowej ma byc rozluzniona, czy cały czas napięta ??
Wojownicza dusza, więc po swoje ruszaj
na ławę nie zejdę nawet gdy dostanę karę, rezerwowy ze mnie żaden, ja rasowym napastnikiem !! Czuję w sobie straszną parę, widzisz mnie na piedestale? I słusznie się chwalę, cudze znam lecz swoje walę.
Szacuny
295
Napisanych postów
14936
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
31442
ROZLUZNIJ JA A I TAK BEDZIE NIECO NAPIETA I O TO CHODZI.
NIE KONCENTRUJ SIE NA NIEJ BO MASZ PRZENIESC CALA UWAGE NA REKE AKTYWNA.
BICEPSY SA ZBUDOWANE Z WOLOKIEN SZYBKICH W WIEKSZEJ CZESCI NIZ "STATYSTYCZNY MIESIEN" WIEC NALEZY DZIALAC TAK BY STYMULOWAC GLOWNIE OWE WLOKIENKA.
ROZLUZNIENIE(NAWET CZESCIOWE) POMIEDZY POWTORZENIAMI TO JEST TO CZEGO ONE POTRZEBUJA.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
Szacuny
32
Napisanych postów
2643
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
24308
ale juz przy sztandze nie poleca sie rozluzniania bo podobno rozluznienie bicepsów zmniejsza efektywnosc cwiczenia. To jak z tym w koncu jest Wodyn masz ode mnie soga duchowego
Wojownicza dusza, więc po swoje ruszaj
na ławę nie zejdę nawet gdy dostanę karę, rezerwowy ze mnie żaden, ja rasowym napastnikiem !! Czuję w sobie straszną parę, widzisz mnie na piedestale? I słusznie się chwalę, cudze znam lecz swoje walę.
Szacuny
295
Napisanych postów
14936
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
31442
Wiesz, ja przez niektore zalecenia stracilem wiekszosc zycia...
Pierwsze , silowe cwiczenie na bica wykonuj jak powiedzialem.
Drucgie wykonac mozesz i bez luzowania, wlokna szybkie juz pobudzone. Mozesz wziasc 50% maxa i walnac 5*15powt powoli i dokladnie. Wszyscy sie szarpia zeby na bica wziasc duzo na sztandze, ale lepiej jak by brali duzo na oszukanych naprzemiennych mlotkach czy sztangielkach z supinacja.. Duzo bezpieczniej i efektowniej...
Szacuny
0
Napisanych postów
337
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
12926
"Co do szerokosci zgodze sie.. ale na srednich lamana tez sie sprawdza, szczegolnie w srodkowym zakresie ruchu..." -Nie napisalem, ze sie nie sprawdza tylko ,ze moim zdaniem praca wykonywana przez biceps na prostej zarowno w szerokim jak i srednim jest wieksza.
"Wlaczenie do pracy ramiennych i ramienno promieniowych daje wieksze pobudzenie bicepsa.
Nerwy dzialaja synergistycznie, tzn wspolpracuja ze soba." -Ramienne i ramienno promieniowe pracuja zarowno na prostej jak i na lamanej - reszta jak wyzej
"Izolowanie bicepsa jest wiec niemozliwe.
Probojac uzyskac niemozliwe nic nie uzyskujemy.
Cwiczenia zlozone dzialaja silniej bo nie wymagaja izolacji." -Znow odpowiedz sprowadza sie do niezrozumienia mojego przeslania.
Zarowno na prostej jak i na lamanej wciaz pracuje ramienny i ramienno promieniowy tylko ze biceps na prostej mocniej.
"Dlatego oprocz zaangazowania ramiennych i ramienno promieniowych dobrze rozwazyc uzycie innych miesni. Troche pooszukiwac w bezpieczny sposob..." Zawsze indywidualne podejscie jest najlepsze,dlatego na poczatku i na koncu napisalem, ze to sa moje indywidualne spostrzezenia ktore zadzialaly w moim konkretnym przypadku
"Opisanym przeze mnie sposobem podnosi sie wieksze ciezary niz na lamanej..." Pisalem, nie o uzyskiwaniu maksymalnych wynikow ale o wiekszych ciezarach jakie moga byc uzyte w serii na lamanym niekoniecznie przekladajacych sie na wieksza prace bicepsa.Co zreszta poruszyles w swoim ostatnim poscie w tym temacie