Czego potrzebujemy: 1 jajko 200 g serka wiejskiego 80 g jogurtu greckiego 15 g miodu 150 g płatków owsianych 20 g wiórków lub płatków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 30 g żurawiny 25 g gorzkiej czekolady Jak wykonać: Do miski wbijamy jajko, przekładamy serek, jogurt i miód. Wszystko chwilę miksujemy. Nie trzeba blendować [...]
Czego potrzebujemy: 140 g twarogu półtłustego 1 małe jajko 30 g suchej kaszy manny 1 łyżeczka erytrytolu 10 g oleju kokosowego 20 g Cherry in jelly Jak przygotować: Twaróg, jajko, kaszę, erytrytol mieszamy w misce - ja dokładnie zagniatam widelcem. Masę zostawiamy na kilka minut. Mokrymi rękami formujemy kulki i układamy na rozgrzanym na patelni [...]
[...] Jeśli chodzi o żywność, znakomitym źródłem jest chude mięso (kurczak, indyk, polędwica wołowa lub wieprzowa, cielęcina), chude ryby (np. dorsz, szczupak, sandacz), sery twarogowe i jogurty naturalne. Również jaja kurze (i nie tylko) warto spożywać ze względu na świetne białko na redukcji, które zdrowo i skutecznie wspomaga odchudzanie pomimo [...]
Zasada jest prosta: chcesz być duży, musisz jeść dużo. Nie oznacza to wizyty w najbliższym fast foodzie. Musisz jeść dużo, ale przede wszystkim musisz jeść mądrze. Potrzebujesz białka, zdrowych tłuszczów, właściwych rodzajów węglowodanów, witamin, minerałów, aminokwasów, przeciwutleniaczy i potrzebujesz ich we właściwych ilościach i we właściwych [...]
Statystyczny Polak zjada w tłusty czwartek 3 pączki, dostarczając tym samym około 800-1200 kcal. Czy tyle wystarczy, aby przytyć? Pączki twarogowe Na 6 porcji: ser twarogowy półtłusty – 250 g mąka owsiana/ mąka orkiszowa – 100 g dżem owocowy – 60 g jajko kurze syrop klonowy – 50 g proszek do pieczenia – 3 g czas przygotowania: 30 minut. Przepis: [...]
Osiąganie („robienie”) formy w każdym sporcie oznacza coś zupełnie innego. Forma biegowa to określone osiągi na konkretnym dystansie, w sportach walki to przygotowanie do całego turnieju lub pojedynczego pojedynku. W sportach siłowych forma to ciężar w podrzucie i rwaniu (podnoszenie ciężarów), w trójboju w przysiadzie, wyciskaniu leżąc i martwym [...]
Dieta nie oznacza jedynie specjalnego sposobu odżywiania się, jest to także każdy przyjęty sposób dostarczania pokarmu. Wiele osób utożsamia zwrot „jestem na diecie” z „odchudzam się”. W świecie kulturystyki istnieją dwa przeciwstawne bieguny, budowanie masy i redukcja tkanki tłuszczowej („wycinka”). Z praktyki wynika, iż nie należy starać się [...]
W kilkunastu ostatnich latach dużą popularnością cieszą się diety, które są polecane na zasadzie poczty pantoflowej. Nowe media zastąpiły tradycyjne kontakty, więc sugestie mogą płynąć z mediów społecznościowych, SMS czy ze stron internetowych. Moja sugestia jest zawsze taka sama, najpierw poznaj temat, a dopiero później podejmuj decyzje, które [...]
[...] ogólnej dostępności, w ostatnim czasie brak tego produktu na półkach. Cena: około 2,99 zł za opakowanie 150 g. Mlekovita wiejski serek twarogowy bez laktozy Skład: ziarno twarogowe, śmietanka, sól. Zawartość laktozy < 0,1 g/100 g. Wartość odżywcza 100 g tego serka dostarczy 97 kcal, w tym: 11 g białka 5 g tłuszczu (w tym 3 g kwasów [...]
[...] producent deklaruje 410 kcal w 100 g produktu) czy sos winegret (472 kcal w 100 g). IV kategoria Produkty zawierające 150-200 kcal w porcji 100 g – chude mięso, jaja, sery twarogowe (chude). V kategoria Produkty zawierające 30-100 kcal w 100 g – chude mleko i napoje mleczne, chude ryby, warzywa i owoce. Klasyfikacja według Barbary Frączek, [...]
Znalazłam wprawdzie przepis Moralesa, ale robię nieco inaczej, to stwierdziłam, że wklepię. Składniki: 250 g twarogu 1 jajko 50 g odżywki białkowej 1/2 łyżeczki sody 50 g kefiru (lub czegoś innego do przereagowania z sodą - maślanka lub zsiadłego mleka) 60 g płatków owsianych zmielonych na mąkę Wszystko zblendować na gładko i zostawić na 5 minut [...]
[...] (warto pomoczyć lekko) małe kulki i obtaczamy w ryżu. Formujemy w rękach kulki wciskając ryż w masę i odkładamy. Kulki lepiej robić nie za duże. Po wykorzystaniu całej masy twarogowej i ryżu nasze kulki konsumujemy lub odkładamy w chłodne miejsce. Warto w zamkniętym pojemniku. Kulki można jeść przez kilka kolejnych dni i nic im się smakowo nie [...]
Witam przepis modyfikowany przezemnie nic szczegolnego, ale czas przygotowania max 10min co dla mnie jest na wage zlota, oraz latwosc zjedzenia slusznej porcji zacheca... 120g platkow owsianych(ja uzywam takich w proszku, zwykle tez mozna zmielic jako pierwsze w blenderze) 200g twarogu/serka wiejskiego 30g czekoladowego WPC 2 jajka 1 łyzka masla [...]
[...] (warto pomoczyć lekko) małe kulki i obtaczamy w ryżu. Formujemy w rękach kulki wciskając ryż w masę i odkładamy. Kulki lepiej robić nie za duże. Po wykorzystaniu całej masy twarogowej i ryżu nasze kulki konsumujemy lub odkładamy w chłodne miejsce. Warto w zamkniętym pojemniku. Kulki można jeść przez kilka kolejnych dni i nic im się smakowo nie [...]
Dziś kolejna cześć z serii obżarstwo dla reduktorów. Pyszne placki twarogowe z orzechami. 1. Produkty: - jajka (3 białka i 1 żółtko) - twaróg półtłusty - około 200g - duża garść orzechów - ja dałem arachidowe - płatki owsiane - około 80g 2. Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy na mąkę, do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy (choć następnym [...]
[...] aby przypiekły się równomiernie. Wartości odżywcze Białko: 96g Węglowodany: 73g Tłuszcz: 58g Kalorie: 1196 kcal Przepis pochodzi ze strony: http://fitness-food.pl/blog/2012/twarogowe-kulki-waniliowo-kokosowe/ http://www.fitness-food.pl/blog/wp-content/uploads/2012/11/kulki-1D.jpg [...]