
Czas przygotowania: 10 min + 20 min pieczenia
Składniki 18 sztuk
100g twarogu półtłustego
100g zmielonych płatków owsianych
60g waniliowej odżywki Casein 100
3 jajka
30g tłuszczu kokosowego
Przygotowanie
Po wymieszaniu wszystkich składników i uzyskaniu jednolitej masy (jak na zdjęciu), formujemy niewielkie kulki. Z ilości składników użytych w tym przepisie wychodzi ok 18 sztuk kulek. Jeśli macie ochotę zrobić za jednym razem dwa rodzaje tego deseru, możecie podzielić otrzymaną masę na dwie części i do jednej z nich dodać czekoladowej odżywki lub kakao. Uformowane kilki układamy na blasze i umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni na 20 minut, z zastrzeżeniem, że po 10 minutach należy kulki przewrócić na drugą stronę aby przypiekły się równomiernie.
Wartości odżywcze
Białko: 96g
Węglowodany: 73g
Tłuszcz: 58g
Kalorie: 1196 kcal
Przepis pochodzi ze strony: http://fitness-food.pl/blog/2012/twarogowe-kulki-waniliowo-kokosowe/






