[...] marzeń ALLNUTRITION VEGELOVE to aż 500 g wyśmienitego kremu o wyjątkowym składzie. Produkt ten idealnie wkomponuje się jako element omletów na śniadanie, dodatek do owsianki, krem w ulubionym cieście, czy jako szybka przekąska spożyta łyżeczką prosto z opakowania. Wyjątkowy smak oraz starannie skomponowana receptura sprawia, że krem ten [...]
[...] warta uwagi. Zawierają one sporo zdrowych tłuszczy i jak się okazuje, także żelaza. Jedząc je, należy uwzględnić te kalorie w swoim zapotrzebowaniu. Warto dodawać je do owsianki, jogurtu, sałatki itp. Ile jest żelaza w orzechach i nasionach? Oto kilka przykładów: orzechy nerkowca 6,7 mg orzechy pinii 5,5 mg orzechy laskowe 4,7 mg orzechy [...]
[...] Kluczem do czerpania korzyści jest spożywanie kakao i gorzkiej czekolady w zdrowym kontekście, czyli zamiast pić gorącą czekoladę z bitą śmietaną, dodaj trochę kakao do owsianki. Jeśli z kolei chcesz zjeść trochę czekolady, wybierz tę, która ma co najmniej 75% kakao. Zielona herbata Zawiera katechiny, które obniżają poziom LDL i ogólne [...]
[...] (np. łyżeczką), nie zaobserwujemy takiego efektu. Każdy ma swoje preferencje, jeśli chodzi o wykorzystanie odżywki białkowej. Może to być potreningowy koktajl, dodatek do owsianki lub sos do omleta. Odżywka Vegan Protein sprawdza się w każdej z tych opcji. Przepis z wykorzystaniem VEGAN PROTEIN https://www.youtube.com/watch?v=QHJvv_3IbyM Skład [...]
[...] dlatego uznawane są za bardzo dobre źródło aminokwasów egzogennych. Musisz spróbować! Czekolady marki ALLNUTRITION to produkty, które będą idealne jako dodatki do owsianki, zdrowych domowych lodów i sorbetów lub jako samodzielne przekąski. Wysoki udział białka sprawia, że łakocie te mogą być ciekawym dodatkiem i urozmaiceniem diety [...]
[...] domowych, kiedy nie chce Ci się piec kurczaka czy po raz kolejny jeść twarogu. Nic też nie stoi na przeszkodzie, żeby dodawać białko do innych potraw, np. do naleśników czy owsianki. Co daje białko do picia oprócz wygody? Nie każdy ma tego świadomość, ale fakty są takie, że proteiny w formie koktajlu są po prostu tańsze niż żywność. Wystarczy [...]
[...] to zwykle rumsztyk wołowy (200 g mięsa), ryż brązowy i warzywa. Luke (40 lat, 17 lat treningu, zawodnik klasy międzynarodowej, karta PRO) rano (7:00) rozpoczyna od owsianki i 6 całych jajek. O 9:30 zjada 200 g łososia i 200 g zielonych warzyw. Dieta poza sezonem zawierała szeroką gamę produktów spożywczych, w tym przetworzonej żywności, [...]
Dlaczego warto jeść kiełki roślin? Czy warto wprowadzić je do diety? Co w sobie kryją? I dlaczego tak mało ich zjadamy? Czy hodowanie ich w domowych warunkach jest możliwe? Jak hodować kiełki Nasiona są suche i zamknięte, aby mogły wykiełkować, potrzebują do tego odpowiednich warunków. Najważniejsze z nich to odpowiednie oświetlenie, temperatura [...]
Płatki zbożowe dla dużej części osób są nieodłącznym elementem diety. W szczególności śniadań, które z reguły smakują nam lepiej na słodko. Powszechnie przyjęło się, że tymi najlepszymi są płatki owsiane. Zdecydowanie najczęściej można zaobserwować ich obecność w dietach. Coraz bardziej popularne jednak stają się płatki jaglane, między innymi z [...]
[...] ryzykiem przybrania na wadze i otyłości. Orzechy i masło orzechowe mogą być zdrowym dodatkiem do diety, nawet gdy starasz się schudnąć. Spróbuj dodać do swojej porannej owsianki garstkę orzechów lub łyżkę masła orzechowego (nie tylko z orzechów ziemnych, ale też z migdałów, nerkowców czy orzechów laskowych). Będziesz dzięki temu dłużej [...]
Zbliżamy się do nowego roku, a wraz z nim przyjdą postanowienia, wyzwania, podejmowanie diety i treningów. Nowy rok - nowa ja. Jeśli podejdziesz do tematu z rozsądkiem, nie będzie w tego typu zmianach nic obciążającego, wręcz przeciwnie. Podpowiadamy, jakich błędów nie popełniać zaczynając dietę i treningi. Unikanie węglowodanów Z drugiej strony [...]
Mąka kokosowa stosunkowo niedawno zaczęła być częściej spotykanym produktem w naszej kuchni. Wcześniej nie była zbyt popularnym składnikiem naszych wypieków, z wielu względów. Między innymi dlatego, iż była dość droga, trudno dostępna, ale też nie wiadomo było jak jej używać, gdyż jak wiadomo, mąka kokosowa, mimo podobnej faktury do mąki pszennej, [...]
[...] więcej protein do naszego dziennego zapotrzebowania na ten makroskładnik. Można spożywać je samodzielnie jako przekąskę lub dodawać do potraw, takich jak sałatki, surówki, owsianki, placki, dania rybne czy mięsne. Zawartość białka w orzechach i nasionach różni się w zależności od ich rodzaju. Pestki dyni, migdały, pistacje i nasiona konopi [...]
Kiedy mowa o pożywnym śniadaniu, to z pewnością jedną z opcji są płatki owsiane. To dzięki nim możesz rozpocząć dzień z dużą porcją błonnika, wolno trawiących się węglowodanów złożonych, a nawet odrobiną białka. Owies a utrata wagi Diety bogate w produkty pełnoziarniste wiążą się z niższą masą ciała, ponieważ zawierają białko roślinne i błonnik, [...]
[...] w chińskiej literaturze w 314 roku n.e. Co można zrobić z pomarańczy? Pomarańcze najlepiej smakują na surowo, jednak sprawdzą się także jako składnik koktajlu, konfitury, owsianki, albo dodatek do wody lub herbaty. Podsumowanie Pomarańcza to smakowity, soczysty owoc z rodziny cytrusów. Choć ma tropikalne pochodzenie, to jest łatwo dostępny w [...]
Jabłko to ukochany owoc wielu Polaków. Nic dziwnego, ponieważ jest to bardzo smaczna przekąska i do tego dostępna przez cały rok. Czy wiesz, że Polska jest liderem w Europie, jeśli chodzi o ilość zbieranych co roku owoców? Zajmuje także wysokie czwarte miejsce na świecie, tuż zaraz za Chinami, Stanami Zjednoczonymi i Turcją. Czy jabłka można [...]
Śniadanie to ważny posiłek w ciągu dnia, ale wielu z nas jedyne, o czym myśli wstając rano, to kubek gorącej kawy i jakoś dotrzeć do pracy na czas. Poranki to często walka o przetrwanie i mało kto ma czas myśleć o czymś tak banalnym, jak śniadanie. Jakie są tego skutki? Albo wydajemy mnóstwo pieniędzy na gotowe kanapki, albo sięgamy po pełne [...]
[...] Z czym zjeść nasze owoce w żelu? Przede wszystkim ze smakiem, bo inaczej się nie da! Owoce w żelu będą też doskonałym dodatkiem do gofrów, omletów, naleśników czy nawet owsianki. Tak naprawdę wszędzie tam, gdzie dodajesz owoce, możesz wykorzystać frużelinę. Dodaj ją do lodów, jogurtu lub zajadaj łyżeczką. A jeśli chodzi Ci po głowie jakieś [...]
Ból gardła to dolegliwość, która potrafi skutecznie utrudnić codzienne funkcjonowanie. Wraz z pojawieniem się tego nieprzyjemnego uczucia, wielu z nas zaczyna się zastanawiać, co jeść, aby złagodzić dolegliwości i przyspieszyć proces zdrowienia. Okazuje się, że odpowiednia dieta może odegrać istotną rolę w łagodzeniu bólu gardła. Jakie produkty [...]