[...] nieprzetworzone ww to po wypiciu wiekszej ilosci wody w krotkim czasie nastepuje pecznienie blonnika. Jesli nie masz tluszczu na brzuchu to nie masz sie czym martwic, wystajacy brzuch jest zjawiskiem fizjologicznym i jesli nie towarzysza temu chorobowe zaparcia i wzdecia nie masz sie czym martwic. Mozesz wzmocnic miesnie brzucha i to wszystko.
Arthass opcji z marchewką nie znałem ale będąc akurat na redukcji na pewno ją wypróbuję. BTW jakie warzywka poza marchewką warto przytulić do poduchy? Wiesz, to zależy od konkretnej osoby i tolerancji na określone produkty, gdyż są warzywa, które szkodzą w określonych przypadkach, ale zwykle najbezpieczniejsza jest marchewka, pietruszka, seler, [...]
a carbo zawiera gluten ? kurde nie wiem co mi jest zawsze po posilku zawierającym ryz/kasze/makaron + jakiekolwiek mięso mam dolegliwosci zołądkowe (odgrzewam jedzenie w mikrofali nie wiem czy to ma znaczenie) ... zawsze po okolo trzecim posilku mam uczucie wzdęcia mega , zgage, bole brzucha , biegunki itp...a zawsze na ten posilek jest mieso z [...]
Jakbyscie praktycznie CODZIENNIE od kilku lat mieli problemy żołądkowe typu biegunki, gazy, wzdęcia, uczucie pełnosci ---> a co za tym idzie mniejszy apetyt , odbijania się non stop (wszystko to utrudnia mi pracę i kontakty miedzy ludzie) i mimo wszystkich badan (gastroskopia, kolonoskopia, bakterie, kał ogolny, krew ogolna, tarczyca, tomografia [...]
Mam to co Ty, jak bym o sobie czytał, dosłownie. Też od kilku lat codziennie sraczki, wzdęcia, bóle, słaby apetyt (zjeść 3k kcal to dla mnie udręka). Setki zł na leki, najlepszych (TFU) lekarzy i nic, także doskonale Cię rozumiem i wiem, że człowiekowi po prostu czasem psycha siada od tego. Byś chciał pogadać, to dawaj na gadu, 6523406 ;-) [...]
Sorka, że odkopuję stary temat, ale może autor przeczyta a chciałbym dać mu parę wskazówek. Mam dopiero 18 lat a z problemami jelitowo-żołądkowymi borykam się już od dwóch lat. Jako, że mam z tym pewne doświadczenie mogę dać ci parę wskazówek mam nadzieję, że pomogą. Ale na początek, pisałeś, że miałeś kolonoskopię, czy pobrali cy wycinki do [...]
Może być to kwestia alergii pokarmowej, może być zbyt duża ilość białka w diecie, może być helicobacter, może SIBO, a może wrzodziejące zapalenie jelita albo 10 innych problemów. Wywiad + objawy towarzyszące + badania i będzie jasne. Generalnie wzdęcia nie są czymś normalnym, szczególnie, gdy stan trwa miesiącami.
Ok tylko liczyć do całkowitej czy właściwej masy ciała ? Obecnie ważę 82 kg i przy 164 g białka nie czuje się najlepiej (wzdęcia, gazy), przy 130-140 g jest już dużo lepiej. 135 g białka, 120 g tłuszczu, reszta węgle będzie ok ? (moje zapotrzebowanie na redu 2700)
[...] diete to tez mialem zawsze z sniadaniem najwieksze problemy, ale jadlem cale chocbym mial tam pasc przys tole, potem chodzilem caly "napuchniety" w szkole i mialem wzdecia. Ale po 2 tygodniach to minelo. Teraz nie wyobrazam sobie funkcjonowania bez pozadnego sniadania. Edytuj posty :) Zmieniony przez - grani w dniu 2008-07-13 21:56:49
jedzenie gdzieś musi się pomieścić to się nie dziw ze masz wypchany, mozesz popróbować ćwiczeń typu vaccum, unikać pozycji siedzących bo wtedy np uciskasz na przeponę i ona wypycha do przodu. spróbuj odstawić np produkty zbożowe, u niektórych powodują wzdęcia. Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2015-04-28 21:14:40
Dudek88 , dzięki wielkie , artykuł przeczytany ;) Te płatki chce własnie zjadać na śniadanie . Parę dni chce wytestować ponieważ zauwazyłem ,że po zwykłych płatkach występowały wzdęcia. Może podowem było ,że ich nie gotowałem ,ale raczej nie mam na to czasu rano.
szuwar, te czeste (6x to duzo) wizyty w wc i wzdecia to moze byc jak najbardziej wina platkow i mleka sprobuj tez zalewac je na noc wrzatkiem (beda lepiej strawne) i niech sobie stoja pod przykryciem, rano odsaczasz wode (jesli jakas zostanie) i wlewasz mleko
Dodają potrawom smaku i czynią je lżej strawnymi. W dodatku "podkręcają" jeszcze przemianę materii, więc pomagają chudnąć. Jałowiec przyspiesza trawienie i zapobiega wzdęciom. Ułatwia też usuwanie nadmiaru wody z organizmu. Używaj do przyprawiania dziczyzny, potraw z baraniny i wieprzowiny, dodawaj do ciemnych sosów. Majeranek ułatwia [...]
Ogólnie mi się wydaje że za wszystko tutaj będzie odpowiedzialna awidyna. Znaczna ilość również jest w surowych jajkach dlatego jak ktoś wypije na przykład surowe białka nawet te które mamy w formie butelki Gdzie niby są poddane procesowi lekkiej obróbki termicznej aby usunąć wszelkie micro ustroje również może mieć podobny efekt w układzie [...]