Niektóre chwile, wspomnienia chcielibyśmy zamknąć w szklanym słoiku, aby nigdy nie zbladły i zawsze można było do nich szybko sięgnąć. Podobnie jest ze smakami, szczególnie tymi sezonowymi, które kojarzą się ze słonecznym latem lub pierwszymi dniami złotej jesieni. Znajdujemy je zazwyczaj w domowych przetworach, które później goszczą na naszych [...]
Czego potrzebujemy: 90 g kaszy manny 80 g mąki orkiszowej jasnej 100 g erytytolu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 500 g startych jabłek łyżka cynamonu 30 g masła Jak wykonać: Kaszę, mąkę, erytrytol, proszek do pieczenia mieszamy w misce. Dzielimy na 3 części. Jabłka mieszamy z cynamonem. Małą keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. [...]
Czego potrzebujemy: 100 g suchej kaszy jaglanej 10 g oleju kokosowego 70 g serka wiejskiego jajko 250 obranych jabłek opcjonalnie łyżeczka cynamonu i 20 g ksylitolu lub bezkalorycznego słodzika Jak wykonać: Kaszę wsypujemy na sitko i przelewamy raz zimną, a raz wrzącą wodą i gotujemy około 15 minut w szklance wody. Do ciepłej kaszy dodajemy olej [...]
Czego potrzebujemy: 600 g jabłek 20 g erytrytolu łyżeczka cynamonu łyżka soku z cytryny 170 g mąki pszennej lub orkiszowej 20 g mąki kokosowej 20 g wpc/izolatu 1 jajko 150 g naturalnego skyru 40 g erytrytolu ( do jabłek ) 15 g masła pół łyżeczki proszku do pieczenia Jak zrobić: Mąki, wpc, erytrytol, proszek do pieczenia mieszamy w misce, dodajemy [...]
Czego potrzebujemy: Na ciasto i kruszonkę: 35 g mąki kokosowej 40 g mąki gryczanej 35 g mąki ryżowej pół łyżeczki proszku do pieczenia 45 g ksylitolu 3 żółtka 50 g rozpuszczonego i wystudzonego oleju kokosowego 40 g jogurtu naturalnego / można zastąpić stałą częścią mleczka kokosowego Na masę: 500 g obranych i pokrojonych w drobną kostkę jabłek [...]