[...] rozwiązaniem jest zrobienie własnego masła orzechowego-mielisz orzechy laskowe/włoskie na mąkę(np.w blenderze),dodajesz oliwy(tyle,aby połączyła orzechy) i masz smaczne masło orzechowe,które naprawdę szybko wchodzi. Zawsze możesz też zastąpić chude mięso w diecie-nieco tłustszym-np. karkówką,szynką wieprzową,tłustymi rybami(łosoś,pstrąg).
1 Wedzona 1-2 wystrczy, ale jak da rade to raz, mozesz śledzie w to miejsce jeść, twaróg też na upartego moze być, jak dasz rade to świeża rybka tłusta z grila pieczona na parze czy smażona w złotku na oliwie moze być jak najbardziej. Wędzonych i puszkowanych ryb często nie jedz, mozesz mozarelle, omleta jajecznice tutaj zjeść. 2 1 kaps omega 3 to [...]
Pstrąg i majonez to też głównie tłuszcze nienasycone, wymień rybę np na karkówkę smażoną na smalcu i od razu podbijesz sporo tłuszcze nie podbijając białka.
miruna dorsz pstrąg łosoś śledź tak ale nie w żadnych sosach a Ciężko o takie ale od czasu do czasu jak najbardziej ok wędzone tez ok w małych ilościach twaróg z oliwą Zmieniony przez - s.m.p.a. w dniu 2009-05-02 17:14:07
[...] na Twoją dietę widzę,że raczej nie masz zbyt korzystnej proporcji Omega3:Omega6(optymalna to 1:5,idealna 1:1) Rozważ włączenie do diety większej ilości tłustych ryb(łosoś,pstrąg) oraz możesz postarać się zmniejszyć ilość omegi 6(ta występuje w znacznej ilości np w produktach mlecznych) Kupno suplementu Omegi 3 też będzie wskazane. Pamiętaj [...]
A co zamiast tuńczyka polecasz ? najlepiej w puszce i tanio. Bo ryby z ośćmi i typu pstrąg , dorsz , makrela odpadają. Zresztą nie przepadam za rybami takowymi dlatego musi to być coś w stylu tuńczyka. A sardynki w sosie pomidorowym ?
[...] dzwonki jednego oporządzam i zjadam a resztę zamrażam. Od razu zaznaczam, że zamrożony nie leży dłużej niż 5-6 dni. I tak co tydzień. Odnośnie ceny to: amur ok 15 zł/kg pstrąg ok 15 zł/kg tołpyga ok 9 zł/lg Więc nie przesadzajmy bo jest nie wiele droższe niż cycek z kuraka a plusach z mięsa ryb chyba nie musze mówić. Pozdrawiam Zmieniony [...]
jajo kurze Energia 144 kcal Białko 12.5 g Tłuszcze 9.7 g Węglowodany 0.6 g Indeks glikemiczny 50 Woda 76.2 g Bo tabele głownie uwzględniają białko węgle i tłuszcze, bezkalorycznej wody nie podają 2 mozesz jeść biały ryz, mi najlepiej smakuje basmati. 3 mozesz jadać większość ryb, pstrąg szczupak, miruna, mintaj, sola, halibut.
[...] zazwyczaj jakieś mięso z kurczaka/indyka po różnymi postaciami jeżeli smażone to na oleju kokosowym, do tego ziemniaki/makaron pełnoziarnisty/kasze i surówka, w piątek ryba pstrąg/dorsz/łosoś plus te same dodatki kolacja 19: jeżeli nie czuję się głodny to sięgam po jakiś owoc/warzywo lub 2-3 kromki chlebka ciemnego z wędlina i dodatkami. W [...]
[...] i migdały, ale co tam nie wrzucisz będzie ok. Banany za to daje tylko do szejka z białkiem i kreatyna. Jeżeli chodzi o dobrze przyswajalne białko to dobre są ryby jak pstrąg czy sałatka z tuńczykiem lub kurczakiem, mleko jak już daje to tylko do kawy. Kiedyś piłem dużo mleka, teraz raczej wcale go nie spożywam. Jogurty i nabiał nie są źle [...]
[...] - Brakuje warzyw, skąd weźmiesz potrzebne witaminy i mikroelementy? - Makrela wędzona od czasu do czasu. Jest to nadal produkt przetworzony. Są inne ryby takie jak łosoś, pstrąg tęczowy (w świeżych filetach). - Masz strasznie dużo nabiału, po co aż tyle? - 2 z 4 posiłków określiłbym jako "deserowe". Wystarczy 1. - Brakuje źródeł tłuszczy [...]
[...] na surowo lub do krótkotrwałego smażenia Osobiście nie mieszałbym w posiłkach twarogu+mięsa(to raczej nie będzie dobrze smakować)-dałbym albo jedno,albo drugie Dorzuć też orzechy włoskie/olej lniany,żeby nie było w diecie jedynie oliwy A makrelę jedz sporadycznie-normalnie wkomponuj w dietę świeże,tłuste ryby np.łosoś,pstrąg,halibut
Spożywanie większej ilości ryb jest jedną z możliwości poprawy sposobu żywienia. Badania naukowe wskazują na ważne znaczenie zdrowotne pewnych składników odżywczych występujących w rybach. Ryby, zwłaszcza morskie, są głównym i bezpośrednim źródłem korzystnie działających kwasów tłuszczowych z grupy omega-3. Stosunkowo dużą ilość kwasów omega-3 [...]
Zmniejszając białko a podbijając węgle/tłuszcz powinno być Ci łatwiej nabrać masy Puszkowane ryby mają konserwanty,dodatkowo tuńczyk ma rtęć,która się odkłada w organizmie. Zastąp świeżymi rybami(np.pstrąg,łosoś),mrożonymi filetami rybnymi(np.dorsz,miruna,morszczuk) lub mięsem(schab,drób,chuda wołowina)