Ciężko poszukać zawartości omega-3 w poszczególnych gatunkach ryb? ;-) Kwestia kolejna, to fakt, iż zawartosc omega-3 też nie będzie stała, a zależna od wielu czynników. Można przyjąć, że ryby tłuste, morskie, typu łosoś, makrela, sardynki, czy sardela będą tutaj przodowały w ilości omega-3. Z naszych rodzimych - również pstrąg.
od jutra w lidlu: filet z łososia 3,29/100g filet z kuraka 11,98 mozzarella 125g 1,79 a od środy pstrąg tęczowy patroszony 1,59/100g wszystkie mięsa i kiełbasy grill&fun -20%
[...] 120g 5,99 - pepsi, 7up, mirinda 2x2l 7,99 - kapusta młoda 2zł za szt jaja M klatkowe10szt 3,09 twaróg piątnica 250g 2,99 warzywa na patelnie hortex 400-450g 4,29 orzechy włoskie, migdały kresto 200g 11,29 ser żółty zamojski, edamski 12,99 za kg pstrąg patroszony 17,99 za kg filet z uda kurczaka 9,99zł za kg szynka wieprzowa 10,99za kg
Ryby świeże to chyba każde, Hilde. Łosoś, pstrąg, dorsz, halibut - pycha. A ja ostatnio odkryłam super wędzoną - trewal. Naprawdę smaczna i prawie bez ości...