[...] Krótki opis produktu:Od 05.09. Promocja Produkt:Pstrąg patroszony Cena:16,90zł Sklep/lokalizacja:Lidl Krótki opis produktu:Od 05.09. Promocja Produkt:Filet z dorsza Cena:35,90zł Sklep/lokalizacja:Lidl Krótki opis produktu:Od 05.09. Promocja Produkt:Filet z pstrąga łososiowego Cena:26,90zł Sklep/lokalizacja:Lidl Krótki opis produktu:Od 05.09.
Carrefour schab 11,99zł za kg pierś z kuraka 13,99zł za kg pepsi 2x2l(także MAX) 4,99zł ser żółty(edamski, morski) 14,99zł za kg makrela wędzona 11,99zł za tuszę pstrąg patroszony 16,99zł za kg pomidory 3,99zł za kg rodzynki (makar) 9,99zł za kg miód pszczeli nektarowy 900g za 10,99zł serek wiejski piątnica 200g za 1,79zł Zmieniony przez - [...]
[...] bardziej korzystne rozwiązanie. Warzywa są niezbędne w każdym posiłku, owoców nie należy się bać jak i tłustych mięs. Ryby są wskazane kilka razy w tygodniu: czyt. śledź, pstrąg, łosoś dziki, dobre źródło DHA i EPA. Nie rezygnuj również z żółtek jaj, gdyż są znakomitym źródłem fosfolipidów, w tym choliny. Poza tym stanowią bogactwo minerałów [...]
[...] Jaki olej stosujesz? Bo olej a olej to duża różnica :) Z takich ogólnych uwag: postaraj się wprowadzić do diety zdrową rybę raz na czas: śledź, szprot, sardynki, łosoś, pstrąg. To bardzo bogate źródła kwasów omega 3 oraz witaminy D (która jest bardzo rzadka w pożywieniu). Dalej, pomyśl nad szpinakiem lub jarmużem. Obydwa są dobrymi źródłami [...]
[...] Jaki olej stosujesz? Bo olej a olej to duża różnica :) Z takich ogólnych uwag: postaraj się wprowadzić do diety zdrową rybę raz na czas: śledź, szprot, sardynki, łosoś, pstrąg. To bardzo bogate źródła kwasów omega 3 oraz witaminy D (która jest bardzo rzadka w pożywieniu). Dalej, pomyśl nad szpinakiem lub jarmużem. Obydwa są dobrymi źródłami [...]
[...] DHA+EPA = 10kapsulek O-3 Olimpa). Poza tym trzeba jeść także O-6 i O-9 które są w: ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-3: - tłuste ryby (halibut, łosoś, makrela, pstrąg) - tran - olej lniany ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA-6: - orzechy - pestki słonecznika, dyni, porzeczek - olej z wiesiołka i ogórecznika ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH [...]
[...] ewentualnie schab, choć te już mają troszkę więcej tłuszczu). Doskonałym źródłem białka są ryby, np. dorsz, miruna lub jeśli możemy sobie pozwolić na bardziej tłuste to pstrąg, halibut, makrela i inne. Więcej na temat mięsa w diecie: http://www.sfd.pl/Miejsce_mi%C4%99sa_w_diecie-t272845.html Skąd jeszcze możemy czerpać białko? Między innymi [...]