[...] anabolicznego stosujący doświadczają wzrostu ogólnej odporności organizmu. Udowodniono bowiem, że Koncentrat Białek Serwatkowych powoduje podniesienie się w organizmie poziomu glutationu - uważanego za „mistrza odtruwania". Z tego powodu białka serwatkowe przynoszą nadzieje jako innowacja w walce z wieloma chorobami. Istnieją nawet [...]
[...] w Chinach. W czym pomaga? Badania prowadzone na uniwersytetach we Freiburgu i Heidelbergu oraz w Paryżu dowodzą, że Pu-Erh: - wspomaga pracę wątroby, - obniża poziom cholesterolu, - oczyszcza organizm, - pobudza procesy trawienne, - skutecznie walczy z nadwagą, - łagodzi skutki spożycia alkoholu, - wzmacnia organizm. [...]
[...] się do zawodów, czy po prostu chcesz schudnąć, znalezienie właściwej dla Ciebie diety może być żmudne. Naturalnie potrzebujesz diety, która pomoże utrzymać właściwy poziom masy mięśniowej i zmniejszyć ilość tłuszczu nie dając przy tym poczucia psychicznego dyskomfortu. Dieta ta ponadto musi spełniać Twoje indywidualne potrzeby [...]
[...] ich tradycyjną dietę składały się w 70 proc. minimalnie przetworzone rośliny oraz mięso i ryby. Produkty te mają niski indeks glikemiczny, co oznacza, że po ich zjedzeniu poziom cukru we krwi rośnie powoli. I to prawdopodobnie sprawia, że Ache i Kitawańczycy nie mają trądziku. Dlaczego? Po kolei. Dieta bogata w produkty przetworzone, jak [...]
[...] przyblizyc wam i pokazac na pewnym przykladzie opowiem wam moja historie, otorz trenuje koszykowke od kilku dobrych lat, mam 20 lat obecnie gram na uczelni w USA i niski poziom tkanki tluszczowej i max enegrii to u mnie priorytet. Kiedy to przyjechalem do stanow 4 miesiace temu wazylem 97 kilo(215funtow)(wzrost 201cm) ciezko trenoalem przez 2 [...]
[...] człowieka znajdzie się cokolwiek, co da się w nią przekształcić ( np. tkanka tłuszczowa). Dlatego, nawet w warunkach długiej głodówki, organizm jest zdolny do podtrzymywania poziomu glukozy w wąskich granicach normy. Oczywiście, jeśli spożywacie Państwo dużo węglowodanów, będziecie mieli we krwi dużo glukozy. Brzmi to nieźle, prawda. Cała [...]
[...] zauważalnych zmian spowodowała że otoczony czymś w rodzaju kultu mimo że jego działanie było przemijające. Ale, jak z wszystkim w kulturystyce ktoś wniesie rzeczy na wyższy poziom, i oto Esiclen zyskał bardziej skutecznego kuzyna: Synthol W postaci specjalnej oleistej mieszanki Synthol wstrzykuje się domięśniowo, gdzie ulega otorbieniu [...]
[...] Ciebie sposob. Taki styl odzywiania nosi czesto nazwe "pulsacyjnego". Oprocz tego ze pobudza on przyrost masy , to jeszcze czyni to w taki sposob , by - poprzez wplyw na poziom insuliny - w wiekszym stopniu dotyczyl on miesni niz tkanki tluszczowej . Silniejszy przyrost tkanki tluszczowej ma miejsce wowczas , gdy je sie rzadziej , za to [...]
[...] America" mającą na celu informowanie ludzi, że można uniknąć by-passów bez pomocy chirurgii i leków. Koresponduje z nią około miliona osób. Pacjent B miał trójglicerydy na poziomie 2200, został polecony przez pacjenta A. Przy maksymalnych dawkach wszystkich swoich leków, miał poziom trójglicerydów 2200, zaś cholesterolu 250. Miał 42 lata, [...]
[...] Dieta jest szkodliwa dla zdrowia, powoduje zakwaszenie organizmu, obciąża nerki, odwodnia organizm, zaburza równowagę elektrolityczną, może powodować skazę moczanową, obniża poziom potasu, zaburza pracę serca, powoduje kurcze mięśni, omdlenia, nudności, biegunkę lub obstrukcję i inne dolegliwości. Dietę można spotkać także pod nazwami:Stillmana, [...]
[...] testosteron. Po skończeniu cyklu z użyciem sterydów anabolicznych, szczególnie tych o najsilniejszych własnościach androgennych np: estry testosteronu, metandienon, ich poziom we krwi z dnia na dzień spada, jądra są nadal "zablokowane" tzn. nie produkują jeszcze testosteronu. Clomid (clomifen) jest właśnie takim środkiem stosowanym przez [...]
Jak było to skasujcie TŁUSZCZE - rola i znaczenie dla zdrowia człowieka. Racjonalne odżywianie się jest jednym z podstawowych warunków prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka, a zatem jego dobrego stanu zdrowia. Sposób żywienia oddziałuje na zdrowie człowieka przez całe jego życie. Najbardziej jest to widoczne w okresie dzieciństwa i [...]
[...] zwłaszcza że większość chorych prowadzi półleżący tryb życia, o znacznie ograniczonej aktywności fizycznej. Dlatego dieta nie powinna przekraczać 1500-2000 kcal/dobę. Taki poziom energetyczny nie dopuszcza do odkładania się nadmiaru energii w tkance tłuszczowej pacjenta. W przypadku nadwagi energia diety powinna zostać jeszcze bardziej [...]
[...] nie ma. Stres i brak równowagi hormonalnej mogą wywołać trądzik, który jest charakterystyczny przy cerze tłustej. Wydajność gruczołów łojowych zmniejsza się w zależności od poziomu hormonów, a głównym sprawcą ich podwyższonej aktywności jest testosteron, którego poziom uaktywnia się w okresie dojrzewania, przekwitania i przed miesiączką u [...]
[...] podobny sposób jak testosteron powodują zatrzymanie niektórych metali ( mowa o tym efekcie była wcześniej). Przy stosowaniu tychże środków dochodzi również do zmniejszenia poziomu transferyn, fibrynogenu i globulin ( czyli białek nośnikowych wiążących tyroksynę i steroidy). Ten ostatni efekt wydaje się być najbardziej ciekawy ponieważ [...]
[...] środkami prowadzi do nasilenia działań ubocznych w postaci bezsenności, pobudzenia psychoruchowego, drżenia rąk, bólów głowy, bolesnych skurczów mięśni (obniżenie poziomu potasu w surowicy krwi), nudności, kołatania serca. Przyjmowany sam w większych dawkach oraz bez wskazań lekarskich również może prowadzić do takich objawów, nie [...]
W stanie zdrowia średni poziom cukru we krwi na czczo wynosi ok. 100mg% (mg/100ml). Przeliczając tę wartość na całkowitą objętość krwi i płynów pozakomórkowych wynoszącą średnio ok. 10-15 litrów, łączna ilość cukru krążącego po krwi wynosi ok. 10-15 gramów Widzimy więc, że po spożyciu posiłku zawierającego np. 100g węglowodanów organizm musi sobie [...]
[...] i uczestniczy wtedy w cyklu Krebsa. Dostarcza grupy aminokwasowej do do syntezy mocznika w cyklu mocznikowym. Biologicznie ważną pochodną jest aminokwas asparagina. Redukuje poziom amoniaku kwas glutaminowy - aminokwas endogenny zaierający dwie kwasowe grupy karboksylowe; występuje w białkach szczególnie obficie w białkach pszenicy oraz w [...]